2 Kasım 2009 Pazartesi

Gülben Ergen'in "Çilekli" Klibi Çakma (Mıııı:)?

Hanımlar rica ederim aşağıdaki fotoğrafara bakınız, size daha önce de muhteşem çalışmalarından ve inanılmaz yeteneğinden bahsettiğim benim en beğendiğim moda fotoğrafçılarından ve sektörün bir numaralı isimlerinden TIM WALKER'a aitler(biri Madam Dior reklamı zaten tanıdık gelir).Sonra da Gülben Ergen'in şu yeni klibini izleyip kıyaslayın! Üst üste yataklar, kurdeleyle tutturulmuş kocaman balonlar, kurşun asker, beyaz at, evin dışına saçılmış abajur çerçeve vs.





Bu sabah pek benim tarzım olmayan bir şarkıyla karşılaştım facebookta, normalde açmam bile ama açacağım tuttu çünkü sanki bir şeyler anımsattı! Bu linkten izleyebileceğiniz Gülben Ergen'in yeni klibinin yönetmeni tabii ki kankası ünlü fotoğraafçı Nihat Odabaşı:artık benzerlik mi diyelim, esin mi diyelim, kopya mı diyelim!!? Sizce de çok fazla değil mi?!?!? Sevgili Nihat Bey niçin kendini küçültüyorsun, senin şunu yapmana hiç gerek var mı? Zaten çok yeteneklisin!

Ve artık çakma çalışmalarla bizi yemeyi, gazetelere sütun sütun bu klibi gerçekleştirmek için ne çok uğraştığınızı anlatmayı bırakın. Internet diye bir şey var! Görüyoruz, duyuyoruz, anlıyoruuuz!

[Görseller: Tim Walker Photography,Facebook]

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Klibi işyerimde olduğum için açamadım ama içim içimi yiyor,akşam eve gider gitmez hemen bakıcam ve harikasın bu keşiflerden dolayı Styleboom!
Daha once de sanırım gozumuzun içine baka baka Dior reklamının çakmasını yapmışlardı di mi?Galiba Ebru Gündeşeydi..yahu bizim insanlarımız bizi eşek yerine koyup çakma malları dayadıktan sonra daha çok "Feşıneybıl" oluruz,daha çok başkasının eskileriyle yetinmek zorunda kalırız,daha çok 2005 defilesi izleriz.Bizim moda ve sanat dünyası niye böyle kendi kendisini aşağılıyor bu aralar hayretler içindeyim...
Keşif için Bravo.

Merve dedi ki...

Valla anca bu kadar işte bizimkiler kopyadan öteye gidemiyor asla..

*STYLEBOOM* dedi ki...

burada bana en çok dokunan bunun bizim "bir numaralı" moda fotoğrafçımız bir kişi tarafından yapılmış olması! bugün nihat odabaşı ismi ne demek?! ben biliyorsam patrick demarcehlier'yi, herb ritts'i, mario testino'yu, tim walker'ı o daha da iyi, daha da fazla bilir! o yüzden esin diyemiyorum ve daha çok üzülüyorum!

Doorstepping dedi ki...

Yuh artık ya! Esinlenme olsa yine bir derece tamamiyle yaratmadan çalmak!

Fashistanbuller dedi ki...

Nihat Odabaşı'nın Tim Walker hastası olduğunu da buradan anlamış olduk diye yazacaktım ki senin mesajını gördüm. Valla sen yazmasan ben bu klibi asla göremezdim. Bu da Melis Pekand'ın İnsan İnsana Benzerine en güzel örneklerden biri olmuş. İlk defa müzik klibi boyutunda bir taklide rastlıyoruz sanırım değil mi? Ama onu da bir moda fotoğrafçısı yapmış yine...it's ironic!

Unknown dedi ki...

ya gerçekten nihat odabaşı hayranıyım ben bu nasıl olur, nedeeeen!?!oysa ben klibi gordugumde cok begenmistim ve iste nihat farki demistim:( farki yokmus:(

Stil Direktoru dedi ki...

izlicem şimdi öyleyse çok fena ya..

aysegul in ny dedi ki...

kral tv ızleyıcısı ıcın klıp cekerlerse bole olur gerıde kalanlarda "boom" yakalar:) evvelden berı nıhat-gulben ımparatorlugu hep ıtıcı gelmıstı zaten bundan bole hepten ıttım gıttı hepsını zaten...

Ozan Alçın dedi ki...

çakma..

Adsız dedi ki...

çakma olsaydı nihat odabaşı basın toplantısında sizin buraya koyduklarınız da dahil olmak üzere esinlendiği tüm fotoğrafları sanatçılarıyla beraber panoda göstermezdi sanıyorum. kolaj deniyor buna..

*STYLEBOOM* dedi ki...

dogrusu ben sozettiginiz basin toplantisi haberini gormedim, eger oyleyse nihat odabasi klasini, farkini ve yetenegini konusturmus demektir. bu konuyu sordugumuz maile cevap alamadigim bir basin bulteni de edinemedigim icin de net bir sey soyleyemiyorum maalesef.

Adsız dedi ki...

Selam Selam... Nihat ben.. :)) Calisirken gordum blogunuzu... Cok da seviyeli oldugu icin yazmak istedim... Biliyor musunuz ki ben bu klibi ilk Facebookta yayinladigimda "Tim Walker-Emir Kusturica Karisimi Bir Gulben" basligiyla verdim... Bir insanin icinde her renk her dunya olmuyor malesef...Ve iste o zaman siz de yarattiklariyla klasiklesmis inanlarin dunyasina girmek istiyorsunuz... sadece bir an, bir sarki icin... Bazen Tim Walkerin masalinda olmak, bazen Helmut Newtonun kadinini sahiplenmek bazen Peter Lindberg gibi bakmak istiyorsunuz... Ustelik onlarin en bilindik, dunyaya damgasini vurmus kareleriyle... Yada karsinizdakini bildiginiz karakterlere benzetiyorsunuz. Audrey Hepburn topuzu, Brigitte Bardot saci, Marlon Brando imaji gibi... Cunku bu insanlar artik dunyada bir klasik. imajlari tescillenmis... o yuzden yaptim da kimse anlamaz diye bir dusuncem olmadi... Hatta Hande Yener dediklerinde de hayiflandim :))) Yazdik o kadar, tv de bile gozuktu o Tim Walker fotolari diye... Ama tabii ki kimse sizin kadar STYLE diil... peki sevgiler ve saygilar... ben arada yine, kadinlarini kiskandigim dunyalarina ozendigim gozlerin imajlarinin pesine dusucem.. Calmak icin degil zaten o hayalin bende olmadigini bildigimden ama cok begenip dokunmak istedigimden... ve bilin ki hic saklamayacagim:) Nihat Odabasi

*STYLEBOOM* dedi ki...

Nihat Bey,
uzun ve doyurucu aciklamaniz icin hem bu blogun sahibesi olarak hem de hayal kirikligi ve saskinligi yerini yeniden nese ve hayranliga birakan bir hayraniniz olarak cok cok tesekkur ediyorum. Bu yaziyi yazmadan cok once internet sayfanizdan size ulasacagini dusundugum bir mail atmistim fakat maalesef uzun sure cevap alamayinca yaziyi basliginda soru sorarak yazdim. Ayrica ne basin bultenlerinden ne sanal kaynaklarda bahsettiginiz haberleri o zamanlar bulamamistim, bu da saniyorum klip ve Gulben Ergen haberlerinin daha on planda ve sıklıkta olmasindan kaynaklandi. Tesekkurler yeniden:)

Adsız dedi ki...

sasirdim... almadim maili... yada aldim o kalabalik da fark edemedim...
Tebrikler bu arada... boyle bloglar olsun lutfen... kufurun olmadigi, insanlarin bilinmeden taninmadan asagılanmadiklari, hakarete ugramadiklari, sivri dilli bir kac kisinin kelime oyunu haline gelmedikleri... sadece ama sadece bilgilendirildikleri yada elestirildikleri... İste bu yuzden eksi sozluk yada turevlerii beni deli ediyor.... Bu ve bunun gibi bloglar ise paylasmaniza, kendinize baska bir gozle bakmaniza ve ustelikte bilgilenmenize yol aciyor... Sevindim tanistigimiza :) nihat