31 Mart 2010 Çarşamba

FLASHION' NEWS | Marc Jacobs Hakkında Bil(me)Diğimiz 11 Şey!

For English, please click...

Marc Jacobs French Institute Alliance Française'de markasıyla ilgli bilinenlerin yanısıra kendisi ve markası hakkında bilinmeyenleri de anlatmış. Neler mi?

1. Son 2 yılda yalnızca "3" kez jean giymiş.



2. Jacobs'ın o meşhur kiltinin hikayesi, atölyede geçirdiği ve ilham perilerinin pek de havasında olmadığı bir gününde asistanı Casey'ye Barneys'e gidip ona keyfini yerine getirecek kadar neşeli bir pantolon almasını istemesiyle başlamış. Ve bir Comme des Garçons kilt gelmiş.

3. PERRY ELLIS için çalışırken yanına Parsons'dan yakın arkadaşı Tracy Reese ve and other yine bir Parsons mezunu Tom Ford'u yanına almış.



4. Jacobs'a göre en büyük Amerikan moda tasarımcısı: Ralph Lauren.

5. Ama onun kahramanı olan moda tasarımcısı: Yves Saint Laurent.



6. Marc Jacobs markası bir desenci ve iki terziyle 113 Spring Street'te başlamış, her üçü de halen şirkette çalışmaktaymış.

7. Marc Jacobs'ın ilk reklamını Juergen Teller çekmiş, reklamda Kim Gordon üzerinde bir Jacobs elbisesiyle sahnede, styling Venetia Scott.



8. Marc Jacobs'da da Louis Vuitton'da da kendi kurduğu tasarım ekiplerinin yetenek ve tutkusunu sık sık tekrar eden Jacobs her koleksiyonunda kendisinin olduğu kadar kreatif ekipteki her kişinin vizyonunun da etkisi olduğunu söylemiş.

9. Marc Jacobs ve Louis Vuitton markaları arasındaki temel farkın Jacobs'ın New York ve Paris'e algısı arasındaki fark olduğunu söylemiş.

10. Sonbahar/Kış 2010 defilesinde yer alan isimlerle oldukça konuşulan Jacobs castingi Katie Grand'le birlikte hazırlamış; yaş, ırk, beden ve figür ayrımı yapılmadan. Daria Werbowy ve Isabeli Fontana'nın podyumda olmama sebebi ise programlarının dolu olmasıymış.



11. Tshirtten saç bandına Marc Jacobs'a ait her ürün Jacobs atölyesinde üretiliyormuş.

[Kaynak:Fashionista]

4 yorum:

apollo boy dedi ki...

madde 3 eksik :/

*STYLEBOOM* dedi ki...

oops çok fena resmini koymuş, kendisini koymamışım.ekledim hemen

apollo boy dedi ki...

teşekkürler :)

bu arada blogu çok beğendiğimi de eklemeleyim :D özellikle vogue yazısına hayran kaldım :) ben ancak vogue'un 825. sayısını almaya yetişebildim :) kıskandım o yuzden :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

olsun olsun sonucta o da ozel sayilardaan:)) ve ayrica tesekkurler:)