14 Haziran 2010 Pazartesi

ART | Andrea Kelt'den Cici(!) Kızlar

Styleboomerlar benim illüstrasyonlara ne kadar düşkün olduğumu bilir, ilüstrasyonda benim için Mark Ryden, Aya Kato ve Stephanie Pui Mun tanrıdan farksız ama modaya bağlayamadığım ve kelimeler yetersiz kaldığı için hala yazamadım.



Bu postun kahramanı ise ANDREA KELT! Onun şeker mi şeker pin up çizgileri, kokoş silüetleri ve tavşan kızları ardında, detaylarda gizlediği kanlı revanlı sembollere, klişeleri alaya alan imgelerine bayılıyorum:)



Lulu Guinness, Kurt Geiger ve Sera of London gibi isimler için de ilüstrasyonlar yapan Kelt şirin ve zarif çizgileriyle esprili, biraz çatlak hatta çarpık... Posh karakterler, yarı hayvan yarı insan figürler, özellikle tilki, tavşan, yarasa ve örümceklerle maskelenmiş yüzler, pin-up kızlar, denizkızları en sık rastlanan öğeler.



Marie Antoinette'e ve tek taş, çikolata, pasta ve evlilik gibi kadınların zaafı olan konulara dokundurduğu çizgileri muhteşem:)



Andrea Kelt önce İrlanda ardından İngiltere'de eğitim almış, esinlerini özellikle 1920ler ve 1950lerden alıyor. The Cramps, The Tigerlilies gibi gruplar ve 80lerin glam rock kültürü onu besleyen müzik türü. Tabii ki pin-uplar da:) Kek süsleme kitaplarına, peri masallarına, çay saatlerine, kült korku filmlerine, burlesk şovlarına düşkün. John Waters ve Fellini filmlerine hayran:)




3 yorum:

Gizem dedi ki...

ellerine sağlık Boom :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

şekerler di mi:)

Fashistanbuller dedi ki...

Çok sevdiğim bir tasarımcıya yer vermişsin. Bu çizimler hediye kağıt ve torbalarında da kullanılıyor. Her Londra'ya gidişimde (hediye kaplama ve verme sanatına merakımdan! :) bir sürü alıyorum. Benim rastladıklarım arasında örümcek kadın serisi ve hemen altındaki diğer siyah ağırlıklı çizim var.