16 Haziran 2010 Çarşamba

KOLTUKTA: MİRAY UÇAR | Çanta Aşkına

Haziran konuğum çok özel bir isim, o bir çalışkan karınca, bir neşeli ağustos böceği, aynı anda her ikisi, sanrılarımıza, sancılarımıza, aşklarımıza, küskünlüklerimize tercüman MIA LA VITA E BELLA blogunun yazarı MİRAY UÇAR :))

Styleboom'un yüksek ökçelere tutkusu üzerine o da "bi dakika, bi dakika" dedi, siz Styleboomerlar için ÇANTA AŞKINA yazdı:)



Kıyafetlerinizi çantalarınıza göre mi seçiyosunuz? Gece rüyanızda Chanel Jumbo Classic mi görüyorsunuz? Dolabınızı açtığınızda çantalar üzerinize mi dökülüyor ? Dünyaya Göktaşı çarpacak deseler o panikle bile “ayy dur çantamı alayım geliyorum!!!” mu dersiniz ? O zaman benim dünyama hoş geldiniz :)

Annem bana ilk çantamı hediye ettiğinde sadece 5 yaşındaydım. Boyama kitapları, oyun setleri arasından hediyemi çekip çıkardığımda sevincim küçük dünyama göre oldukça büyüktü. Bakkala sakız almaya giderken 3 kuruş paramı büyük bir havayla çantama koyup öyle gittiğimi hatırlıyorum….Çanta aşkım böyle başladı….



Her kadın gibi bende kıyafetlere , ayakkabılara aşığım. Ama çantalarla ,ilişkimizi tanımlayan tek sözcük “Tutku”…. Değerli bir çantayı taşıdığımda aldığım haz tarif bile edilemez. 10 orgazma eşit diyeyim siz anlayın nasıl bir çanta delisi olduğumu :) Dolabımda lüks, ekonomik, vintage , DIY bir çok çanta mevcut ama kesinlikle en sevdiklerim yaşanmışlıkları olan çantalarım.



Çanta diyip küçümsememek lazım. Hayatınızın her anında yanınızda olan bu küçük melekler pek çok hikayenize ortak olmadı mı ? Gece çıkarken ayaklarınız ağrımasın diye yanınızda taşıdığınız babetlerinizi küçük çantanıza koydunuz. İlk öpücüğünüzün bu kadar tatlı olmasının sebebi belkide minik clutchınızda taşıdığınız çilekli dudak parlatıcınızdı. Okulda ilk kez 100 aldığınız sınavın suç ortağı kopyaları arkasına yapıştırdığınız çantanız olabilir mi? :) Evden sevgilinizi öpmeden çıkabilirsiniz ama çantanızı almadan?

Peki bu sezon hangi çantaları takacağız. Üşenmedim Styleboom için araştırdım.:) Bakalım bu yazın must-have çantaları neler ….

Zincirli Çantalar:



Bu yaz her tarafımızı zincirlerle sarılıyor.. Başınızı nereye çevirirseniz zincirli modellerle karşılamanız mümkün. Aslında bu hep Chanel’in başının altından çıktı Hollywood ünlülerinin Chanel’in klasik modellerini kollarından eksik etmemesiyle birlikte zincirli çantalar adeta patlama yaptı. Zincirli çantalar gece çıkarken tam anlamıyla hayat kurtarıcı. Gece çıkıp “ay dans edicem şu çantamı tutarmısın hayatım?” demek yerine takın boynunuza dilediğiniz kadar zıplayın :)

Clutchlar:



Sizde güzel şeyler küçük şeyler içinde gelir diyenlerdenseniz. Bu yaz clutchları elinizden düşürmeyeceksiniz.Bu sezon altın çağını yaşayan clutchlar Önceleri sadece gece kullanılırken artık gece gündüz demeden elimizden düşmeyecek. Sadece bir jean ve beyaz tişört giyseniz bile bir çift topuklu ayakkabı ve harika bir clutchla diva gibi görünebilirsiniz. Büyük çantalardan sıkılanlar için clutchlar iyi bir alternatif olabilir.

Klasik ve Futuristik Akımın Savaşı:



Kıyafetiniz kötü olsa bile kaliteli bir çantayla muhteşem bir görünüm yakalayabilirsiniz. Klasik bir Chanel, Louis Vuitton speedy ya da Hermes bag bazen hayat kurtarıcı olabilir. Tabi ki bu çantaların fiyatları azımsanacak gibi değil. Tasarımcılar yeni sezonda farklı ve futuristik çizgilere ağırlık verseler bile klasik çantaların yerini tutamaz. Victoria Beckam kadar zenginseniz ama bu “ay bugün taşlı marcj jacobs alırım diğer gün Uzay çağı Louis Vuittonlardan takarım diyorsanız alın gitsin :) Ama çanta konusunda makul olup dolabımda birkaç parça iyi marka beni kurtarır derseniz tek bir sezon kullanabileceğiniz modeller yerine speedy gibi klasik modelleri öneririm.

XL Çantalar:



Büyük çantalar her zaman favorim olmuştur. Çünkü çantanın içinde kaybolan kızlardanım. Her şeyi çantama atıp dolaşmayı seviyorum. Sizinde yaratıcılığınız benim gibi tuhaf yerlerde işliyorsa yazmak için yanınızda defter,kalem,netbook taşıyorsanız. XL çantalar tam anlamıyla kurtarıcı. Kadınlar bu çantaların rahatlığını keşfettiğinden beri vazgeçemiyor. Moda ne yönde ,ilerlerse ilerlesin XL çantalar bu sezonda tahtını kimseye kaptırmıyor.

Tabi ki Cüzdanlar:



Caddeye kahve içmeye gideceksiniz. Çanta taşımak istemiyor ancak şık bir aksesuar kullanmak istiyorsunuz. O zaman cüzdanınız kurtarıcınız olacaktır. Bu sezon örme cüzdanlar çok moda.Özellikle İpekyol’un modellerini tavsiye ederim. Kışın kullandığınız siyah , kahverengi cüzdanları bir rafa kaldırın ve rengarenk cüzdanların arasında kaybolun. Sınır yok pembe, beyaz, fuşya, mercan dilediğiniz rengi seçin. Ben koyu pembe cüzdanımı aynı tonda ojelerimle tamamlıyorum. Bırakın bu yaz bronz teninizi canlı renkler tamamlasın…

Sizin çanta hikayeniz ne?

[Görseller:style,ipekyol,corbis]

4 yorum:

Ada dedi ki...

miray yine döktürmüş :)

www.bayanmor.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canım benim çok zevk aldım yazarken :) Çok öperim seniiiii :=))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

annem ve babam, kaan'ın bana çanta almasına veya beni çanta almama izin vermesini yasakladı! düşünün halimi:)

Lokum Hanim dedi ki...

Cok guzel bir yazi olmus okurken daldim gittim =) Ellerine saglik Mia, tesekurler Styleboom =)

Benim cantalarimin hikayeleri beni asti almak icin her seferinde yeni bir hikaye yaziyorum =)