15 Haziran 2010 Salı

MAKE ME BEAUTIFUL | Boom Makyaj Yapıyoor!

Biricik Sıla'mızın düğününe hazırlanırken yazdığım postu okuyanlarınız hep birlikte pek eğlendiğimizi hatırlıyordur:)) O yazıdan sonra makyajla ilgili bir çok soru geldi bana, ben de toplu bir cevap niteliğinde size bir şeyler yazdım.



Öncelikle ben makyaj yapmayı seven birisiyim ama özellikle gündüz makyajında öyle çok farklılaşmam ya da hep yaptığım tarzın dışına çok çıkmam, gece makyajını daha özenli yaparım ve fena becermem hani, elim yatkın:)

Burada hepsi birbirinden pahalı markalar, MAC'ler, Bobbie'ler havalarda uçuşacak sanılmasın, bazı katı kurallarım hariç elime gelen makyaj ürününü almayı severim. Bu arada öyle dergilerdeki gibi pudraları, rujları hunharca sayfalara buladım, şıklık olsun diye farları kazıdım toz toz ettim sanmayın, bitmiş bunların çoğu bitmiş :)) Elde avuçta olanla boyanmaya başlıyorum bakalım!



Öncelikle yüzümü aylık cilt bakımımı da yapan uzmanımın verdiği BIOLINE temizleyici ile gayet güzel temizler yıkarım, ve fakat tutum nedir bilmeyen Boom yüzünden kredi kartı hesap kesim tarihinden önce bitme gafletinde bulunmuş BIOLINE tonik yerine buradaki gibi L'OREAL tonikle cildi canlandırırım, NEUTROGENA toniği de böyle sıkıştığım zamanlarda memnuniyetle kullanıyorum.

Biraz bekledikten sonra da güneşin beni kızartıp lekelemesini engelleyebilecek koruma faktörüne sahip yüz ve göz kremlerimi sürerim. Gündüz kremi ve göz kremi olarak 40 SPF CLINIQUE kremler kullanıyorum, bu kremin içindeki bejimsi ışıltı fondotene bile ihtiyaç bırakmıyor, yüzünüz böyle Rabia Sultan gibi nurlanıveriyor, ışıl ışıl oluyor yahu:)




Normalde fondöten pek kullanmam, yeni jenerasyon fondötenler oldukça yumuşak ve cildi hapsetmeyen türden olsa da her tür kiri, börtüyü vantuz gibi çeken cilde bir de bu maskenin yükünü yüklemek zoruma gidiyor! Ben tercih etmesem de illa her gün fondöten kullanması gerekenleriniz bence fondötenler kadar kapatıcı olan şu toz pudralardan tercih etmeli!

Yine de bugün sizin için sürüyorum, burada çok fiyatlı olduğu için Strawberry'de listelendiği sürece ben SHISEIDO Dual Balancing Foundation kullanıyorum, benim rengim O00 Very Light Ochre, bu fondöteni tek geçiyorum! Benim paket halen yolda, o olmadığı zamanlarda karışım bir fondöten kullanıyorum, aynı hafiflikte olmuyor ama aynı rengi veriyor: LOREAL TRUE MATCH Rose Ivory+MAX FACTOR AGE RENEW Warm Almond(evet anne fondotenin bende şu an ehhehe:))

Göz altı ve bazı pürüzleri kapatmak için bence dünyanın ennnn iyi concealerı YSL Touche Eclat, kendi ayrı yumuşak ama etkin, telaffuzu ayrı hoş, sırf "tuşekla" demek için bile alınır o derece:) Onun alternatifi ise yine sıkıştığım günlerin ekonomik kurtarıcısı olan L'OREAL Touche Magique kapatıcı.

Varsa püzülere minik birer concealer dokunuşu yapıp fondötenimi sürüyorum, sonrasında göz altlarıma küçük noktalar halinde concealer dokunuşlar yapıp, yüzük parmağımla yediriyorum.



Fondöten sürülmüşse pudra kaçınılmaz, artık piyasada bile olup olmadığını bilmediğim CLARINS aydınlatıcı pudra burada devreye giriyor, fondotene ayar çektiği gibi cilde naif, hoş bir pırıltı veriyor. PASTEL'in "dikkat dikkat numarasını bilmiyorum ama kokoş kutulu yarı sedefli bembeyaz farı" makyajda olmazsa olmazlarımdan, göz altlarımdan kaş yayıma doğru bu fardan hafifçe sürüyorum. Ve ta taaa... Gözlerde finansal küreselleşmenin ekonomik büyümeye etkisinden, kurum şeffaflığının dünya piyasalarına entegrasyonuna katkısından eser kalmıyor:))



Eğer bir ara heyheylenmiş etrafta peynir gibi dolanmaktan sıkılmış ama bronzlaşması için 3 değil 5 değil 12 ay ancak gereken, solaryuma girmekten korkan, otobronzan kullanınca havucu fazla kaçırmış davşan gibi turunculaşan bir yapıya sahipseniz o zaman size LANCOME'un bronzlaştırı pudralarından 304 numarayı öneriyorum. Fırçaya buluyor şöyle hafifçe bir pofluyor ve yüzünüze dairesel olarak uyguluyorsunuz:)



Cilt bakım ürünleri, kapatıcı, rimel, eyeliner haricinde marka kaygım çok yok, özellikle far konusunda hiç ama hiç markacı değilim, hoşuma giden renkleri gördükçe alırım, bazı farları 7 kat sürsen kar etmez rengi çıkmaz, bazısı topak topak olur gözünün üstünde bi göz daha varmış gibi seni bi şaşı bi şaşkın gösterir, bazısı hemen uçar gider, bazısı öyle ağırdır ki göz kapakların düşer, işte onları deneye yanıla bulurum:) Hayatta sürmediğim ve bana da hiç yakışmadığını düşündüğüm far rengi eflatun ve mordur...turuncu, fuşya, sarı gibi çok parlak tonları tercih etmem ama laciverte bir kala maviler, derin orman yeşilleri, füme ve gri, şeftali tonları en sık kullandığım renkler. Far sürmeye başlamadan önce göz altlarım ve elmacık kemiklerime mutlaka PUDRA serperim fırçayla, çünkü özellikle beyaz tende far tozları dökülünce kötü görünüyor, oysa pudranın üstüne dökülünce pudrayı alırken onlar da yüzünüzde iz bırakmadan uçup gidiyor.



Farımı da sürdükten sonra benim için temellerden biri olan eyelinera geçerim. Kalıcı ve uzun süre dayanmasını istediğim bir makyaj yapıyorsam kesik uçlu fırça yardımıyla kendim çektiğim INGLOT kavanoz eye linerı kullanıyorum, bu ay GUERLAIN yerine bunu aldım ve maaledef ben memnun kalmadım, donup çatladı bile çoktan. Daha hızlı ve pratik bir çözüm gerekiyorsa ART DECO ya da BOURJOIS artliner denen ve gazlı kalem gibi kolayca kullanabilen eyelinerları kullanıyorum. Hepsi de siyah, fakat antrasit yani çok koyu füme ve lacivert eyelinerlar da hoşuma gidiyor.



Sıra rimelde.. LANCOME Flextencils ve YSL Volume Effect arasında gidip geliyorum, ikisini de çok seviyorum. Kirpiklerim kısa, açık kahve ama sık, benim rimelimin kirpiklerimi uzun göstermesine ihtiyacım var. Bu anlamda ekonomik seçenek olarak L'OREALTelescopic maskarasını da beğeniyorum. Benim için göz kaleminde kömür siyah ile LANCOME bir numara, akmaz bozulmaz.



Allıkta gördüğünüz 2 renk arasında takılırım, farıma uygun olacak şekilde ya patlak canlı pembe YSL ya da şeftali somon tonlarındaki INGLOT allığı kullanıyorum, toprak tonlu allıkları nadir kullanırım.



Mat rujlar tahtını pırıltılı lip glosslardan geri aldığından beri parlatıcı pek kullanmaz oldum. Rujda da tıpkı allıktaki gibi bu 2 renkten makyajıma uygun olanını seçerim: LANCOME 22 numarayı SEBASTIAN dudak kalemi ile kullanıyorum, parlatacaksam üzerine MAYBELLINE Caffe Latte(müthiş renk, berbat tat:)) sürüyorum; eğer INGLOT numarayı kullanmışsam YSL 6 numaralı dudak kalemini kullanıyorum, parlatacaksam üzerine MAYBELLINE 804 Framboise sürüyorum. Rujumu her zaman ruj fırçasıyla sürerim.

Hepsinden önemlisi makyajımı bi güzel temizlerim:))

8 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir post olmuş styleboom, ellerine sağlık

Pembe-askı dedi ki...

yine çok zevkli bir post hazırlamışsın styleboom, bu günlerde bloglar hakkında yazılan çizilenlerden sonra okuyanlara güzel cevap oluyordur. ;)
Pembe-askı

Adsız dedi ki...

Aboovvv, bu kaç yıllık bir deneyimin postu ?
Ellerine saglik.

BuRçİn dedi ki...

çooook teşekkür ederim BOOMcum çook kapsamlı bir post olmuş ellerine sağlık.ya bence sen STYLEBOOM adında bir dergi çıkarmalısın :) yazıların harika,araştırma yeteneğin süper,moda hakkında çook fazla bilgiye sahipsin vallaha STYLEBOOM adında bir dergi çıkartsan mükemmel ve harika birşey olur.

Cansın Ekşi dedi ki...

Ellerine sağlık styleboom güzel bi post olmus zevkle okudum.makyaj malzemelerinde coooooook güzeeel.anlatınca daha bi güzel durdu.

visnetadindaa.blogspot.com

elif dedi ki...

çok teşekkürler boom:)bende bu postun yazılmasını isteyenlerdendim ve merakla bekliyordum.ellerine sağlık çok güzel olmuş :))

Sevinc dedi ki...

düğün hazırlığından sonra bu yayın da baal oldu üstüne!:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

asıl ben tesekkur ederim kizlaaar, sayenizde guzel bir posta imza attik beraberce. istekleriniz boom icin emirdir:)