10 Haziran 2010 Perşembe

MODA SANATI | Cutler&Gross Reklam Kampanyası Bir Tamara De Lempicka Tablosu

Kocaman kocaman hayallerimden biri de hep bir gün evimin duvarında bir TAMARA DE LEMPICKA tablosu olmasıdır...O yüzden CUTLER & GROSS gözlüklerinin Sonbahar/Kış 2010 reklam kampanyası beni benden aldı!



Bakınız soldaki reklam fotoğrafı Tamara'cığımın yetenekli ellerinden çıkan sağdaki tablonun aynısı:) Nasıl güzel bir fikir, bayıldımm!



TAMARA DE LEMPICKA'nın soyadı biz moda meraklılarının dikkatinden kaçacak gibi değil, evet ama LOLITA LEMPICKA ile ilgisi yok:)

Polonya'nın zengin ve varlıklı sosyetik bir ailesinin ortanca kızı olan Tamara, resim eğitimini İtalya, Fransa ve İsviçre'de almış. Daha 15 yaşında operaya gittiği bir gece kalabalıklar arasında dikkatini çeken adam için evleneceğim adam demiş ve ona Lempicka soyadını veren Tadeau Lempicki ile evlenmiş, Rus İhtilali sırasında tutuklanan kocacığını ise hapishane hapishane aramış durmuş ve sonunda bulmuş!

Soft kubizm ya da sentetik kübizm olarak sınıflandırılan tarza sahip eserlerinde canlı, parlak renkler, geometrik bir erotizm, ipeksi vücudu saran giysiler, obsesyon derecesinde zambak figürler ve otomobiller öne çıkmaktadır. Neokübikler arasında adını başarıyla duyuran nadir kadın ressamlardan biri olan Lempicka Picasso, Gide ve Cocteau ile birlikte çılgın, bohem ve biseksüel yeni hayatında kızına artık hiç vakit ayırmayan ve ondan uzaklaşmış, byatılı okul ve anneanne arasında gidip gelen kızına ir daha dönmeyeceğini söylemiş ama tüm bu ilgisizliğine rağmen de sürekli olarak kızını resmetmiş tablolarında.



[Kaynak:wikipedia,goodart]

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Tatlım biliyorsun bizimkiler MGS mezunu annemin anlattığı kadarı ile, kızına olan ilgisizliği nedeni ile bilinçaltında vicdani hesaplaşması sonucu resmetmiş. Ne kadar doğru aktardım bilemiyorum aklımda kalan özet buydu.

*STYLEBOOM* dedi ki...

evet canım oyle okudum ben de bir kac yerde, kizi ile ilgili bitmeyen ic hesaplasmasi kizini hep cicekler, pembeler, guzel gorunusler icinde am agozlernde bir derinlik ve huzunle resmetmesine sebepmis.supersin:)