3 Haziran 2010 Perşembe

RED CARPET | Sex and the City 2 Japonya Galası

Yaşanan üzücü gelişmeler sebebiyle kendi büyük kederimizi bile Araplaştırarak, ırkçılaştırarak, teröristleştirerek milletçe verilen saçma sapan tepkilere SATC2 filminin gösterimin iptali ile bir saçmalık daha eklenmiş oldu. Neymiş? İslami içeriğin incitici olabileceği gerekçesi, bu dedikodu tabii, öyle olmalı, zira her akşam en az bir evlilik progamında ne ar, ne haya, ne gurur, ne onurdan eser kalmamış insan topluluklarını ağzı açık seyreden bir milletiz, bizi ne incitsin. Ben mi? Ay yok ben hep belgesel izliyorum TVde:)

Oysa tam da demiştimki bütün körfezi yıkan, hala acıları, kayıpları ve kaybolanları olduğu yerde duran koca bir depremin akşamına partileyen, maden işçileri ciğerlerindeki o mini mini baloncuklar bir anda da değil bir bir, tek tek sönerek ölürken lansmanlayan bizler sonunda bir "ulusal matem" terbiyesi edinmeye başlıyor, VOGUE'un hassasiyetiyle başlayarak partileri, davetleri iptal ediyoruz. Hatta belki limana birer karanfil bırakmalı, mumlar yakmalı, her Müslüman gibi değil her vicdan sahibi gibi yasımızla evimizde oturuyoruz.

Ama yo yooo! Türkiye'de her şey hep "uç" olmak zorunda, ortası olmaz. Tutar saçma sapan bir şekilde bir filmi böyle cart diye gösterimden çekebilirsin, üstelik ne filmler izlemiş, ne "24"lerde Jack Bauer'a bozuk atmıştık bizim bıyıklı ve Arap gibi karakterize edilen ama o karakterle zerre örtüşmeyen başbakanımıza efelendi diye!



Madem öyle; el oynar, biz bakarız, buyrunuz SATC2 Japonya galasına. Londra'yla gönlümü alan SJP bu defa VIVIENNE WESTWOOD'u ile muhteşem! CHARLOTTE OLYMPIA ayakkabılar ve ALEXANDER McQUEEN clutch da!

Kristen Davis galalar boyunca DECADES'in naftalin kokan şaheserlerini seçti, bu defa da vintage bir CHRISTIAN LACROIX için vintage bir JEAN PATOU elbise seçmiş, renk, volanlı etek, su büzgüleri ve altındaki jüponuyla şahaneeee! Bu elbise tam ama tammmm benlik:)



Cynthia Nixon sade ve siyah bir CALVIN KLEIN içinde, maalesef çok zayıf kalmış, böyle olmuyor! Kim Catrall ise ne giydiğinden çok yeni saçlarıyla konuşuldu. Altın elbisesi NAEM KHAN.

[Görseller: JustJared, Popsugar]

10 yorum:

gunesyuksel dedi ki...

simdi yasanan olaylar cok üzücü.. ama kimse iskenderunda verdiğimiz sehitlerden bahsetmıyor.. nasıl olsa her hafta sehit veriyoruz ya.. kimse zonguldakta ekmek parası ugruna ölen maden işçilerinden bahsetmıyor.. kader diyor geciyor sayın(!) basbakan.. ben ona daha cok üzülüorum.. ve sadece bir filmin vizyona girişi ülkede ölümler oldu die ertelenmesi bana garip geliyor acıkcası.. ülkece kutlamamı yapıyoz film geliyorda.. yanı sankı havai fişekler festıvaller var da onu ertelıyoruz.. neden bu cuma vızyona giren -filmin adını atıyorum- "küçük arkadasım" adlı filmin gösterımı iptal olmuyor.. ilginc yani.. ben annamadım.. tamam filmi seviyoruz bekliyoruz ama kabul edelim bu da sıradan dandik bir film.. gören de rio karnavalı zannetcek.. ülkece matem yapmamız gerekıyor..dogru ama film gösterimi ertelenerek mi??? ne dandik ülkeyiz bea...

bokbocesii dedi ki...

Boomcum, Bu oyunlar cok fena. Birsuru film gosterime girerken bu filme garezleri olması, ustelik vizyona sokmazken bi acıklama dahi yapılmamıs olması cok acı. Yas tutmayı bile beceremeyen garip bir millet olduk. Olması gereken hicbirsey tam degil ama olmaması gerekenler hep dibine kadar, sonuna kadar. Izlememek degil derdim, elbet bulur izlerim ben filmimi bi sekilde ama bu anlayısı ne yapıcaz, bak iste onu hic bilmiyorum.

Cerenicus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Boom modayla güzel dedi ki...

Styleboom ve diğer yorumcu arkadaşlar, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıya gösterilen tepkilere verdiğiniz tepkiye doğrusu üzüldüm.

"İskenderun'daki şehitlere verilmeyen tepki bu olaya verildi" diyorsunuz. Allah aşkına, biraz mantıklı olun. Verilen tepkiler insan doğasıyla tamamen örtüşen tepkiler. Boom, en azından siz bir akademisyen olarak daha iyi bilirsiniz, yeni ve sıradışı olan her şey, rutinleşmiş olanlara göre daha fazla ilgi ve tepki çeker. Moda zaten bu nedenle sürekli değişip durmuyor mu? Bu yüzden değil midir, artık Whitney Houston veya Celine Dion'u değil, Rihanna'yı, Cheryl Cole'u konuşuyoruz...

Güneydoğudan şehit haberleri 30 yıldır geliyor. Ama İsrail insani yardım taşıyan bir gemideki silahsız sivillere, uluslararası sularda ilk defa saldırdı. Türk bayrağı taşıyan bir gemide Türk vatandaşlarını ilk defa katletti. Allah göstermesin ama şöyle bir gelecek tahayyül edin. Önümüzdeki 30 yıl boyunca İsrail'in sağda solda gördüğü Türk gemilerine saldırdığını, binlerce Türk vatandaşını katlettiğini düşünün. Emin olun, 2040 yılında İsrail'in bilmem kaç yüzüncü saldırısının ardından, gündemde gösterime girecek bir SATC 24 filmi varsa, o gösterim iptal edilmeyecektir.

Styleboom, lütfen moda yazmaya devam edin ve siyasete bu kadarcık da olsa girmeyin. Öyle çok daha güzelsiniz.

*STYLEBOOM* dedi ki...

Öncelikle güzel isminiz ve uslubunuz icin tesekkur ederim, gelen her yorumu hakaret icermedikce yayinliyorum o sebeple tum yorumcular kendinden mesul fakat en azından sahsım adına su kadarını soyleyeyim, gemiye yapılan saldırıya gosterilen "insani" tepkilere verdigim bir tepki yok bu yazida. Aksine bu kadar onemli bir olayin “tepki”de araplastirilmasini, hamaslastirilmasini ve bir filme kadar indirilerek ucuzlastirilmasini kiniyorum. İsrail buyukelciligine Turk ya da Muslumanlari degil insanlari katlettikleri icin buyuk protestolar duzenlememiz gerektigini, orayi baska turlu bogmak gerektigini dusunuyorum ben, ornegin ben agzi yuzu kapali tekbir getirerek cildirmis bir grubun icine girip de protestomu yapamadim, uzuntumu gosteremedim. Twitterdan takip ettiyseniz belki hislerimi ve tepkilerimi de gordunuz. Kucucuk cocuklarin bile yataklarindan kaldirilip uyku gozlerinden akarkan delirmis ebeveynlerinin esasen haklı nefretiyle yogruldugu goruntuler icinde dinden bagimsiz bir cilginlik, bir cinnet gosteremedim.
Fakat bence surada yaniliyorsunuz, sivil ya da masumların olumu hele Turkiye’de yeni ve siradisi degil, Turkiye’de bu senelerdir moda, daha cok yakin zamanda Ceylan olayi vardi hatirlayin,bence cok buyuk bir faili mechul, cok aci veren bir duyarsizlik yasandi orada. Gazeteciler, yitip giden cocuklar, dagda olenler, daga cikmadi diye olenler de masumlar ve sivillerdi.
Ustelik bu yazida yine en buyuk tepkim alt tarafı bir filmin gosterimini yasaklayarak bu kadar onemli, bu kadar tum dunyaya dogru seklde anlatilmasi gereken onemde bir olayi boyle ucuzlastirmalari. Nasıl bunu bir filmcikle dengeleme haddinde bulunursun nasil diye sormak istiyorum bu karari alanlara? Yoksa ne diyorum partiler, lansmanlar ertelendi, iptal oldu, ne de guzel oldu, bu bizim icin ulusal duyarliklar gelistirmek adina guzel bir adim oldu diyorum. Ama hayir normalde gelecek olan dandirik bir filmi iptal ederek olacak, facebookta grup kurarak olacak isler degil bunlar.
Ve ben burasi bu konular icin belki en dogru yer olmasa da burası benim kisisel alanim oldugu icin ozgurce yazma hakkimi kullaniyorum.

sophie dedi ki...

kristen steawart yazmışsın. kristin davis olucaktı.olur öle arada kafa karışıklığı tabiki =)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sophiecim cok tesekkur ederim,bendeki de kafa:)))

Adsız dedi ki...

styleboom şöle diim ki yazdıkların içimi rahatlattı gerçekleri gören insanlarda varmış. evet hep aşırıyız hep aşırı. adamlar gelmeyin demiş yok ama herşeyin artistliğindeyiz sorması ayıp 700 kişi yardımamı gider o minnacık gemilerde ancak yardım kendilerine yeterdi heralde ama amaç yardımdan çok siz gelemezsiniz dediniz ama bizde bal gibi gideriz oldu bunu açık açık duyuruyorlardı da işte sonuç bu. sex and the city nin gelmemesi ise iyi oldu ancak bi zevki elinden alındığı zaman biz nereye gidiyoruz böle diye soruyorlar hayat aynı şartlarla devam etse hiç önemli değil

azize dedi ki...

ben bugun izledim ve bence muslumanlıgı asagılayıcı bı sey yok filmde arapların peceleri muslumanlıgı asagılamak olmasa gerek o kadar da espri anlayısımız olsun umarım en kısa zamanda vizyona girer cunku kesınlıkle ilkinden cok daha guzel ve komık diziyi daha cok hatırlattı bana

*STYLEBOOM* dedi ki...

@azize izleyen biri olarak yorumuna tesekkur ederim, sonucta biz burada daha gormeden atip tuttuk, bos konustuk belki de:))