9 Haziran 2010 Çarşamba

TREND RAPORU | Drape Derken Dürüm Olma

Esasen çoktaaan Sonbahar/Kış trend raporlarına geçmem icap ederdi ama daha bir kez olsun havuza dahi girmişliğim yok(seçtiğim görselde bile hasretimin izlerini bulmak mümkün:/) , bu yaz mevsimi adam akıllı gelip beni mutlu edene kadar yaz raporlarına devam!!



Bu sezonun en top trendlerinden biri de drapeler. Bir zamanlar drape denince akla sadece seni evdeki pijamalı suretinden Truvalı Helen'e dönüştürüverecek gece elbiseleri, gösterişli tuvaletler gelirdi. Oysa bu sezon drape, sezonun en önemli parçaları olan etek ve pantolonlarda, üstlerde ve hatta trençkotlarda bile kendini gösterdi!

Yalnız dikkat: drape incelik isteyen bir trend! Drapenin yeri ve hatta yönü bile çok önemli, misal benim gibi armutsanız(haşa kişilik olarak değil tabiii:)) drape sizin lehinize de aleyhinize de rahat çalışabilecek bir detay!

"Ay aman çok modaymış" diye kalçada drapeli bir pantolon sizi olduğunuzdan daha salçalı gösterebilecekken, göğüs ve omuz kısmında drape detaylarla hacimlenmiş bir bluz sizi kum saatinden hallice yapabilir! Eğer karın bölgenizden memnun değilseniz, drapeler katılmış bir elbise pek güzel kamufle edebilir. Sırtınızı açmak fakat iç çamaşırı giymek istemiyor ya da o çamaşırcılarda satılan ve "bunu burdan geçiriyorsun, bunu da şurdan doladın mı ta taaa ay sutyen var da yok gibi ayo" denen ultramodern iççamaşırları beceremiyorsanız, ön kısmı drapeli sırtı açık bir şeyler deneyebilirsiniz.



Drapenin yönü ne demek? Enine çizgi gibi düşünün. Kalçanız arkaya doğru çıkıklıkta Serena Williams ablamızla French Open'da kapışacak bir şekle sahipse örneğin verev çalışılmış drapelerden kaçınmalı; aynı şekilde enine drapeler de yanlara doğru sizi geniş gösterebilir, bu anlamda en güzeli asimetrik drapeler.

Hemen her podyumda gördüğümüz Burberry'de ise drapenin en güzel hallerine doyduğumuzu hatırlatmak isterim! Bir de Givenchy'de. İlham versin diye tüm Burberry koleksiyonuna yeniden bakın hanımlar!



[Görseller:style,fashiongonerogue,justjared]

4 yorum:

Kürksever dedi ki...

Üniversite giriş sınavlarında geometri sorusu olarak görmek istiyorum, "Drapenin yönü ne demek?" sorusunu!

Kürksever dedi ki...

Enrico Coveri'nin şu enfes elbisesine ne dersiniz, sevgili Boom?
http://www.turboimagehost.com/p/3300565/Coveri10aw-15.jpg.html

casey23 dedi ki...

drapeye bayılıyorum ama ben zaten kendim dürüm gibi olduğum için giyinemiyorum sadece giyinenlere iç geçirmekle yetiniyorum :(

*STYLEBOOM* dedi ki...

@coskun hursel ayy o renk, o "enine ve ince:)" drapeler, o arkadaki kuyruk şahhaane! zaten şu son 2 sezondur coveri'de yine bir uyanış var ama onlar pek global bi açılım niyetinde degiller gibi...

@casey23 ay alemsin sekerim yaa, nasilsa trend bol:)) biri uymazsa öbürü olur misal ben de beyaz jean giyemiyorum vs vs