19 Mayıs 2011 Perşembe

19051919

Samsun, güzel bir şehirdir. Hem de çok. Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan en rahat ve güvenilir üstelik limanı olan bir kapı gibidir. Bugün o günlerini, neleri feda ettiğini, neler yaşadığını unutmak üzere olan tüm Anadolu'ya açılan bir kapı gibi ...



Bugün tarihte bir millet için "dönüm noktası" sayılabilecek günlerden birinin yıldönümü. Öyle değerli bir gün ki, zamanı gelince "gençliğe" armağan edilmiş. Hayır havadan bir hediye değil, sadece gençlerin anlayabileceği, yeri geldiğinde, gerektiğinde aynını yapmaları gerektiğini farkedebilecekleri umudu/temennisi/dileği ile.

Bayramınız kutlu olsun. Bir limana bir vapurdan inecek, yanlışları düzeltecek bir kahramanı beklemeyin, her vatandaş bir yanlışa itiraz ederek, hayır diyerek, düzelterek kahraman olabilir. Yasakların kol gezdiği, geçmişin unutulduğu, "Hak"sızca hakların gaspedildiği bugünde, içinde "kahraman" olan herkesin bayramı kutlu olsun.

NOT: Karaköy Antrepo'da NATIONAL GEOGRAPHIC dergisi arşivlerinden hazırlanan bir fotoğraf sergisi var: "Görmediğimiz Türkiye". Gidin Görün! Küllerden nasıl doğulmuş, nerelere gelinmiş, nerelere geri dönülüyor görmek için.

8 yorum:

Şafak dedi ki...

Bravoooo,üstüne söylenecek söz bulamıyorum.ne güzel yazmışsın...

loylum dedi ki...

daan diye yüzüme vurdu, çok iyi geldi bunu okumak!

fifi dedi ki...

bravo ve teşekkürler..

happynymph dedi ki...

boom! çok güzel yazmışsın. bizim gibi gençler varoldukça bu ülkede hala umut var. ben inanıyorum. bayramımız kutlu olsun!

basak dedi ki...

sevgili styleboom, seni zaten çok seviyordum, bu yazından sonra daha da cok seviyorum, cok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık...

kharit dedi ki...

Sevgili boom,
Seni artık daha da çok seviyorum, ülkemizin zor bir süreçten geçtiği şu günlerde sanırım en çok biz gençlere iş düşüyor UMARIM bu karanlık uykudan uyanıp gerçekleri görmek için bugün bi işaret olur.

my style on fashion dedi ki...

Yeni görüyorum bu yazıyı geç kalmışlığın verdiği bir üzüntü var içimde...Söyleyecek çok şey var aslında ama bu yazı üzerine hepsi anlamını yitiriyor.

Herkes içindeki KAHRAMAN'a sahip çıksın...ÇünküGün geçtikçe kahramanımızı öldürüyorlar...

*STYLEBOOM* dedi ki...

herkese teşekkürler, aynı frekanslarda olunca yalnız olmayınca insan çok mutlu oluyor ve daha güçlü:)