19 Temmuz 2011 Salı

FLASHION' NEWS | ELLE Style Awards Oylarınızı Bekler:)

Biliyorsunuz sevgili Styleboomerlar geçen seneden bu yana bizim de nur topu gibi bir ELLE STYLE AWARDS'umuz olmuştu:) Bu yıl 2. düzenlenecek olan ödüller için aday isimler açıklandı. İş "stil"e gelince beni magazin kısmı değil "moda" kısmı alakadar ettiği için benim ilgilendiğim kısım sadece JÜRİ tarafından oylanacak ve kazananı belirlenecek adaylar. Hadi şimdi ben de jüri olayım acaba ne yaparım bakalım:)



Daha ilk kategoride çok fena arada kaldım! IFW rüzgarına kapılmadan sessiz ve emin adımlarla ilerleyerek, bu yıl Pera Palas'ta muhteşem bir "ilk" defile gerçekleştiren ELİF CIĞIZOĞLU... Türkiye'nin en özgün, en kendine özgü dili olan, en giyilebilir ama farklılığı görülebilir tasarımcılarındna biri. İkinci olarak ÜMİT BENAN, prensimiz... İtalya'da aldığı sayısız ödül ve onurun yanı sıra son olarak bir "ilk"e imza atmış, bir Türk''ün ilk defa dünyanın en önemli yüksek mod amarkalarından birinin TRUSSARDI'nin baş tasarımcılığıma getirilmiş eşsiz bir isim.



Ow jürinin işi burada da çok zor ama benim birincim BURÇE BEKREK. Tasarımcının bir dili olması benim için çok önemli, hep farklı iken o dili bir köşeden yakalayabilmek. Tasarımda "özenti" değil, "yapılmış" değil kendi olabilmek. BEKREK, tek bir koleksiyon ve onun farklı versiyonlarıyla bunu çoktan verdi bence. BEGÜM SALİHOĞLU da bir yandan beni oradan gıdıklar durur, SELİM BAKLACI da:)



Yılın mücevher tasarımcısında da arada kaldım mı?!? Ama burada duygusala bağlayıp BİLGÜN DERELİ diyorum, SELİM MOUZANNAR'a kayıyorum, yine karar veremiyorum! İyi ki jüri ben değilmişim, adamların bir bildiği varmış:p



Karar veriyoruuum: CÜNEYT AKEROĞLU! Ne yapalım EMRE DOĞRU'yu kalbime gömüyorum, ama burada bir ismi daha görsem ne kadar mutlu olurdum! Bu kategoriden hemen sonra hazır sırası geldi diye bir küçücük öneri, keşke "styling" için de adaylar olsa, ne de olsa iş moda fotoğrafçılığı olduğunda, fotoğrafçılardan çıkan kareler bazen styling yüzünden "vayy bee" ile "bu ne bee" arasında gidip gidip geliyor:)



Stil ikonu adayları çook güçlü! En çetin kategori olmuş bu bence, iyi de olmuş, ne de ola "stil"i ödüllendiriyoruz:) Dalga geçiyorum tabi! Hemen her zaman çok şık bulduğum FERYAL GÜLMAN'ı eliyorum, çünkü o stil yaratmaktansa podyumda zaten stilize edilmiş olanı nakit alıp giymeyi tercih ediyor:) Bu anlamda burada kıyasıya kapışacak 2 stil bence HANDE ATAİZİ ve TUBA ÜNSAL'dır. Ama Hande Ataizi için daha ziyade "şık" der geçerim ki zaten o da ortalara yok bence. Ama Tuba Ünsal high end ya da street eline nereden ne geçerse ona kendi yorumunu katan, aksesuarları ağlatan, stil duygusu budur dedirten bir isim bence . NEBAHAT ÇEHRE kraliçemiz, o da stil sahibi, şık, kendi notaları belirgin isimlerden, o varken bu kategori haksızlığa uğruyor:). FİLİZ AKIN'ı zerafet ve asalet ödülü verilmeyecekse es geçiyorum. Ama soruyorum hani hani EZGİ KIRAMER? BAŞAK KOCABIYIKOĞLU?



Mekan olarak SALT "stil"i birincim!

  • Pekii keşke bir de model katagorisi olmasa mıydı? Olsaydı olsaydı! Hani nerede?

Gelelim sizin bizim oy verebileceğimiz kategorilere:)) Onları görmek ve oylamak için hemmen buraya ELLE STYLE AWARDS sayfasına tıklıyorsunuz. Yalnız yerlerde sürünüyor bence seçilen isimler, o yüzden kolaylıklar diliyorum. Ha memlekette "stil" mi var o da ayrı tabii. Ama var olanı görmezden gelmekle, olmayanı da oldurmaya çalışmakla da çözülmeyecek bu da ayrı!

Ama unutmayın kimi ne kadar sevdiğinizi değil, kimin stil sahibi olduğunu düşünüyorsanız onu oylayın:) Bizim de olsun stil sahibi ünlülerimiz öyle değil mi:)) Malum 21. yüzyıldayız!




Görseller: Elle

7 yorum:

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

yaa boom boom boom, stil ikonu adayları çok komik, kimler var o listeye girecek ;)

modarella dedi ki...

Stil ikonu diye seçilen isimler çok komik değil mı? Şaştım kaldım,kimi beğensem ki ????

Adsız dedi ki...

styling adayları kesin kesin olmalı, stil ikonunda Ece Sükan ve Ezgi Kıramer olmalı (umarım seneye:)) ve son olarak da model kategorisi hem erkek hem kadın mutttlaka olmalı diyorum :)

Unknown dedi ki...

Stil ikonu kısmında en çok Hande Ataizi'ne güldüm hayır ne alakası var anlamadım ? Onun dışında Filiz AKın ve Nebahat Çehre'nin yıllara meydan okuyan duruşları ve vizyonlarıyla moda değil yaşayış biçimleriyle birer ikon olmayı hak ettiklerini düşünüyorum.

Lumos Design dedi ki...

boom bu konuda senden çook farklı düşünüyorum, tuba ünsal'ı her daim rüküş ve tarzını farklı olmaya çalışıcam diye çok zorlama bulurum. bir de ikonluk bence bir duruş, bir zarafet gerektirir ki onu da tuba ünsal'da bulamıyorum. iyi fotoğraf vermekten başka hiçbi özelliği olmayan biri. bence hande ataizi gerçekten farklı ve iyi giyiniyor. onun dışında evet ezgi kıramer de doğru seçim:)

Melis dedi ki...

Bence Yılın Tasarımcısı Ümit Benan, Yılın Genç Moda Tasarımcısı kesinlikle Burçe Bekrek,Stil İkonu ise hiç biri. Kesinlikle Ezgi Kıramer olmalıydı orada.

Simay dedi ki...

Stil ikonu kesinlikle Filiz Akin, moda tasarimcisi Arzu Kaprol, genc moda tasarimcisi ise kesinlikle Begum Salihoglu olmali.