19 Temmuz 2011 Salı

TREND RAPORU | Kelepçe Bilezikler ♥ Plaka Kolyeler



Her şey CELINE ile başladı. Zaten minimal kesimlerin, 70lere göndermelerin, en az kıyafet kadar önemli olduğu su götürmeyen aksesuarların son sezonlara damgasını vurması da hep ondan sebepti. İşte geçen yıl CELINE ile başlayıp gitgide ikonikleşen, bu yaz sezonu ile birlikte olmazsa olmaza dönüşen ve MICHEAL KORS evrimiyle de bu kış devam edeceği garantilenen metal kelepçe/plaka bilezikler... Özellikle altın olanları, iki ayrı kolda aynısından takılanları, en plaka halde tasarlananları...

BOOM'STYLE'ı takip edenler yaz başından beri benim de iki kolda aynı kalın kelepçe bilezikleri sık sık kullandığımı hatırlayacaklar. İşte şimdi bir de post zamanı:)



Altın kelepçe bileziklerin tarihi taaa eski Mısır'a, antik Yunan'a ve Afrika'ya kadar uzanıyor. Dilekolay 7000 yıllık bir geçmiş ama modası hala geçmemiş:) Oralardan günümüze özellikle ALEXIS BITTAR'ın kült tasarımlarıyla geri dönüyor.

Bu sezon özellikle metal plaka halde olanları ve çekiçlenmiş denen üstü hafif pürüzlü versiyonları çok moda. Ama tasarımcılar yepyeni yorumlarla iyiden iyiye çekici hale getirmekteler. Mesela VIONNET'nin yaptigi gibi kurdelecikle süsleyerek:)



Bu, özellikle altın rengi tercih edilen ama gümüş rengi de neden olmasın dedirten, kalın kelepçeleri hemen her kıyafetinizle enfes şekillerde kombinleyebilirsiniz. Çok maskülen bir takıma, küçük siyah elbiseye, bu senenin modası bir tuluma, beyaz bir gömleğe kısacası gayet minimal, gayet sade bir kıyafet seçeneğine müthiş bir dokunuş kattığı gibi; renk blokları, danteller, kadifelerle lüks hatta avantgarde seçenekleri de daha da cilalıyor. Hemen yukarıda sokaktan alınan ilhamlar var.



BU trendin ülkemizdeki enn güzel, en stylish temsilcisi bence Ezgi Kıramer, hatta ortağıyla birlikte yarattıkları LUXURY SHOPPERS markası altında metal plaka birbirinden güzel takılar tasarlamışlar. KISMET by Milka'da ise şu bahsettiğim sanki çekiçlenmiş/dövülmüş gibi olan bilezikler ve kolyeler var ki ♥ ♥ ♥!



En lüksünden en ekonomik markalara kadar mutlaka bulabileceğiniz metal kelepçelerden en az bir çift mutlaka edinin sevgili Styleboomerlar ve eğer bir plaka kolye görürseniz durmayın, düşünmeyin alın:) Zira bu kış metal kelepçeler sadece bileklerle yetinmeyecek ve incesinden kalınına boyunlara da geçirilecek:) Yukarıda MICHEAL KORS kış defilesini de size ipucu olarak sunarım sayın jüri:))

[Görseller: polyvore, fashiongonerogue,lookbook.nu,jak&jil,luxuryshoppers,blonde salad]

5 yorum:

gulcekim dedi ki...

incecik bileklerimde hiç güzel durmadığını düşündüğüm ama çok hoşuma giden bir aksesuar kelepçe bileklikler kıskandım şimdiiii :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

cankuşum, masaüstümde 15 ündür duruyor, yazı da taslak.. senden görüp yazdığımı düşünmezsin umarım. bugün-yarın fırsat yaratıp yazacağım ben de. hatta sevgili ezgi'den de (ezgi kıramer) LuxuryShoppers tasma-kelepçe-cuff görselleri aldım, izin alarak. çooooookkkk sevdiğim bir akım bu, modası geçse dahi takarım!

yazı ve görseller harika - as always! ellerine sağlık:)

Modagrafya dedi ki...

ben de 5-6 senedir arada kelepçe bilezikler kullanıyorum, şimdi büyük trend olması güzel tabii, ama boyunda biraz tuhaf duracak sanki:)

Melis dedi ki...

Birinde gördüğümde bayıldım ama edinmediğim bu kelepçelerden geçenlerde gümüş renginden edindim. Çok mesudum onlarla :))

Gayee dedi ki...

Kelepce bileklikler bu sezon nereden alabiliriz???cok guzel ama bulamiorum:(((