29 Ekim 2011 Cumartesi

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN



Hiç bir şey, ama ne olursa olsun hiç bir şey, Cumhuriyetimizi; kısacası bugünümüze, şu anımıza, sahip olduklarımıza bizi kavuşturan Cumhuriyetimizi kutlamamıza, anmamıza, hatırlamamıza engel olamaz! Bugün her dertte ve tasada "bir" olmamızı sağlayan Cumhuriyet uğruna akan kanlara ve canlara layık olmak için boynumuzu bükmüyor, kimsenin iznini beklemiyor, kortejimizi, törenimizi, şerefimizi "iptal" etmiyor, bayramımızı şerefle kutluyoruz! Bugün okullarda Cumhuriyetini kutlaması engellenen çocukların Cumhuriyet gibi şerefli, güzel anneleri elbet onlara bugünü bayram gibi yaşatacaktır. Bayram da Cumhuriyet de bu milletin.
ONURLU BAYRAMIMIZ KUTLU MUTLU OLSUN.

9 yorum:

kharit dedi ki...

sevgili boom,

içinde CUMHURİYET sevdası olan, ATAMIZIN değerlerini sonuna kadar savunucak gençler bu törenleri yılmadan usanmadan boyun eğmeden kutlayacaktır. seni de bir blogger olarak hep takdirle takip ediyorum bir ATATÜRK kızı olduğun için

sevgilerimle

fashiONözge dedi ki...

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUUUNNN!!!KİMSE ENGEL OLAMAZ BU ONURLU GÜNÜ KUTLAMAMIZAAA...

Melis dedi ki...

Devlet kutlamazsa millet kutlar! Çok doğru sözlüyorsun. Bayram ve Cumhuriyet bizim. Türkiye'de olup, sokaklarımızda yürümek, kutlamak çok isterdim :( Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Lunapark Queen dedi ki...

Ne güzel söylemişsin Boom, kesinlikle katılıyorum.. Eminim okuyan herkes de benim gibi düşünüyordur..

http://lunaparkqueen.blogspot.com

*STYLEBOOM* dedi ki...

biz herseye yetiyoruz ne guzel:)

Adsız dedi ki...

cenazeniz varken,dugune gidiyor musunuz?

Semra dedi ki...

Herkes Cumhuriyet Bayrami'nin sahibi ya memleketimde, kimseler kimselere birakmiyor... Neymis Ataturk 1937 yilinda doktorlar "cok hastasiniz, bu bir intihar!" dedigi halde "hayir" demis, "halkla beraber bayrami kutlayacagim" malum bu sene bayram kutlamalari olmuyor ya... Ama kucuk bi sorun var, Ataturk 1938 yilinin basinda halsizlesmeye basladi, ardindan yapilan tetkiklerde siroz teshisi konuldu. 1937 yilinda degil! Hic olmazsa arastirin da oturdugunuz yerden oyle yazmaya baslayin! Ataturk'u kullanip Basbakana atmayin! Birbirlerine karsi insanlarmis gibi gosterip insanlari gruplastirmayin. Lafi gelmisken, bi de neymis sehit sayisi saklaniyormus cunku anayasaya gore 50 sehitten sonra hukumet dusermis! Anayasa kimsenin ulasamiyacagi bir yerde saklaniyor ya! Eger anayasa boyleyse gercekten degismesi lazim, malum savas ciksa memlekette hicbir hukumet kalmaz cunku! Bide muhalefet neden sesini cikarmiyor boyle bir yasa varsa o da ayri mesele. Maksat Erdogan'a atmak ya, sehitleri kullanmak da mubah Ataturk'u de Cumhuriyeti de... Gercekten memleketimizi sevin, sadece MHP'yi degil... Gercekten Cumhuriyetimizi sevin sadece CHP'yi degil... Unutmayinki Cumhuriyeti kuranlar icinde %50 de vardi, %25 de, %13 de... Memleketimizi sevdiginiz icin siyaset yapin, basbakana atabilmek icin degil. Hepimizin, hem de hepimizin Cumhutiyet Bayrami kutlu olsun!Semra

Murat dedi ki...

Sevgili adsız Sheraton'daki devlet erkanı düğününe davetli değildi anlaşılan da, haber de mi okumuyor:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

oncelikle ben burada zaten BAYRAMIMIZI kutlamisim, benim de bayramim diyenlere ne mutlu, kimse burada birbirine satassin diye degil, benim icimdekiler icin bu blog. yine de hakaret icermeyen her yorumu yayinladim.

@adsiz cenazemiz varken dugune gitmyoruz tabii ama bu ulkenn kurulusunun, zgurluk ve bagimsizliginin, bugun sahip oldugumuz her seyin yildonumu bir dugun, eglence, eglence programi, parti, arkadaslarla soyle bir takilmaca degil! balolar, partiler, resepsiyonlar, yemekler her sey ama her sey iptal olabilir ama devletin ve milletin "birlikte" cumhuriyetini sereflendirmesi iptal edilecek sey degil benim gozumde. pek coklarimiz goruyorsunuz bizim cenazemiz, sizin cenazeniz; bizim sehidimiz sizin sehidiniz; bizim depremimiz sizin depreminiz demeden elimizden geleni, gelenden de fazlasini yaptik, yapiyoruz, yapacagiz. ama her seyin yeri ayri, hepsine gucumuz yeter. hic kimse resmi bir yas ilan edilmemisken resmi bir toren iptalini anlamlandiramaz bence.

@semra hanim yanlisiniz var cumhuriyeti kimseler kimselere birakamiyor degil, kimse birakmiyor hepimiz sahipleniyoruz zaten "milletce".

bunlarin yaninda resmi kayitlardan bilgi vereyim(Ataturk notlar, Turk Tarih Kurumu// Mustafa Kemal Byografisi,Milli Kutuphane//Ataturk'un Hastaliklari, TTK Arsiv): "Atatürk 1916 yılında akciğer iltihabıyla yatağa düşüyor, 1918'de böbrek rahatsızlığıyla hastalanıyor, 1919'da Şişlideki evinde kulak ragatsızlığı baş gösteriyor. 1921 yılında Atatürkün sol yanağında çıban çıkıyor. 1921 yılında Ata binerken 3 kaburgası kırılıyor. 1923 yılında bazı kucuk olcekli kalp rahatsızlıkları geçiriyor. 1936 Kasım ayında üşütme olayı geçiriyor. Asıl öldürücü hastalık 1936 Sonunda başlıyor. 1937 yılı itibariyle sagligindaki kotu gidisat hizlaniyor....." Saniyorum arastirma kismini hizli gecmissiniz.

@murat bey gormek ile bakmak..