27 Ekim 2011 Perşembe

STYLISH | Sayılarla Stil

Tam Roma yolculuğum öncesindeydi, artık Türkiye'de de yayınlanacak olan People Style Watch dergisinin ilk sayısı için benden "Sayılarla İpuçları" hazırlamama olanak sağlayan bir teklif gelmişti. Sonrasında ben işlere düştüm, bunu tamamen unutum, yayınlanıp yayınlanmadığından bile haberim yok o derece:) O zaman burada bari paylaşayım dedim. İşte her ne kadar genellemelerden hiç hoşlanmasam da en genel şekilde SAYILARLA Styleboom ipuçları:)



HER KADININ GARDROBUNDA BULUNMASI GEREKEN 4 PARÇA:

  • Küçük Siyah Elbise: Her mevsime, her saate, her evente sadece aksesuarları, ayakkabı ve çantayı değiştirerek uydurabileceğiniz bir olmazsa olmaz. Vücut tipinize uygun, tam üzerinize göre bir küçük siyah elbise ile zarif, feminen, seksi, rahat, kısacası nasıl olmak isterseniz o olmanız çok kolay.
  • Üç Silahşörler: Koyu renkli jean pantolon, beyaz gömlek ve blazer. Bu 3lü bir arada yine aksesuarlar yardımıyla pek çok şekilde hayat kurtaracaktır. Ten, göz ve saç renginize uygun tonda bir blazer edinin ve eşarplar, altın aksesuarlar, yüksek topuklar ya da oxfordlarda kolayca “casual chic” olun.
  • Yüksek Topuklar: Ayağınızı kavrayan mümkünse siyah, kırmızı, bordo ya da pudra tonlu klasik bir yüksek ökçe her şeyden önce “gardrobunuzun DNAsının temsilcisidir. Ve yine etek, elbise, jean ne olursa hepsiyle rahatlıkla kombinlenebilir.
  • Aksesuar: Belki küpe, belki bilezik, hatta belki karakterinizi anlatan bir saat.. . Kemer ya da eşarp. Ama mutlaka biraz ışıltı ve detay. Unutmayın şeytan ayrıntıda gizlidir ve ufacık bir detayla bile herkesten farklı olmak hem zahmetsiz hem sizin elinizde

3 SÜPER KOLAY DIY ÖNERİSİ:
  • Friendship Bileziği: İnternette sayısız video ve fotoğraflı anlatımını bulup, renkli iplerle kolayca örebileceğiniz bir “friendship barecelet” senenin en trendy parçalarından biri. Üstelik sakın ismine aldanmayın, yoo sadece genç kızlar için değil, moda haftaları boyunca gördük ki, moda elitleri değerli elmas bileziklerden, ultralüks saatlere kadar pek çoklarıyla üst üste taktı bu örme bilezikleri. Deneyin!
  • TakıLIp Çıkarılabilir Yaka: Bu sezon bebe yaka altın çağını yaşıyor, dahası yakalar özgür,istediğiniz zaman takın, dilediğiniz zaman çıkarın! Eski ve giyilmeyen gömleklerinizin yakalarını keserak çıkartabilir, kumaş boyalarıyla neon renklerde boyayabilir, fisto ve dantellerle süsleyebilirsiniz.
  • Sim: Miu Miu’nun 1940lardan kopup gelen şahane Sonbahar koleksiyonunda en dikkat çeken parça simli ayakkabılardı. Çok rahatlıkla bulabileceğiniz toz simlerden gönlünüze göre bir renk edinip yapıştırıcı ile karıştırarak siz de ayakkabı hatta çantalarınızı biraz sime bulayabilirsiniz.

SEZONUN 5 OLMAZSA OLMAZI:
  • Puantiye: Geçen sezon podyuma iddialı bir dönüş yapan puantiye kışın 60larla işbirliği yaparak iyice devleşti. Bu zeon puantiye bir parça mutlaka edinin!
  • Bebe Yaka: İster gömlek, ister hırka ve kazaklarınızda bebe yaka ile romantizmi yakalayın. Sezonun derin renklerinden hardal, petrol mavisi, su yeşili aklınızda olsun.
  • (Sahte) Kürk Etol: Bu sezon tüm ihtişamıyla dönen 1940ların güzide parçası kürk etollerin gerçeğinden bİle güzel sahtelerinden birini mutlaka edini. Paltonuzun, hırkanızın, etek-ceket ya da etek-pantolon takımınızın üstüne, omzunuza atıp ince bir kemerle sıkıştırıp o eski Hollywood glami yakalayın.
  • Bir Tutam Dantel: Geçen sezonun kraliçesi dantel bu sezon sadece yumuşak dokunuşlarda yerini aldı, kazaklarda, elbiselerde dantel yamalar ve paneller üstelik kendi kendinize modifiyeler de yapabileceğiniz zarif ve farklı bir trend.
  • Zaman Yolculuğu: 40’lar, 60’lar ya da 70’ler... Zamanda yolculuk yapın, stilinizle özdeşleşen bir dönem mutlaka bulacaksınız. Volanlı kloş, ince belli eteklerle 60lardan; geniş paça pantolon ve fularlı gömleklerle 70lerden; ya da peplum ceketler ve kürk etollerle süslenmiş omuzlarla 40lardan dem vurun

3 KİŞİSEL STİL İPUCU:
  • Vücudunuzu bir matematik problemine bakar gibi bakarak tanıyın, proporsiyonlarınızı, vücüt tipinizi,avantajlı bölgelerinizi ve problemli bölgelerinizi belirleyin. Size uygun modelleri seçerken alt ve üst proporsiyonu hizalayacak, avantajlı bölgelerinize dikkat çekip, problemli bölgelerinizi kapatacak ya da dikkatten kaçıracak şekilde seçin. Doğal saç, ten ve göz renginizi baz alarak renklerinizi belirleyin.
  • Her trende kucak açmayın, onlarcası sizin için biçilmiş kaftanken, size uygun olmayanların peşinden koşmayın. Nasılsa moda gelip geçici. Moda kurbanı olmayın, modayı kendinize kurban edin!
  • Aksesuar kullanımınızı ve ufkunuzu genişletin. Tıpatıp aynı 2 elbise 2 farklı kolye ya da çanta ile nasıl bambaşkalaşabiliyor deneyin. Bütün detaylarda farklı ve özgünse güzeldir, bu etayları aksesaurlarla inşa edin.
Bunlar tabii ki benim şahsi ipuçlarım/fikirlerim, Styleboomrlarınkini de merak etmiyor değiliim:)

[Görseller: polyvore]

10 yorum:

esra dedi ki...

mmm hepsine katılıyorummm Boom :)
beyaz gömlek harika bir parça bence siyah elbise de öyle ;) günlük kombin kolay
fakat benim üst bedenim geniş altım dar küçük :)
ne yapsam diye düşündüm karar veremiyorum fazla minilerden hoşlanmıyorum :(

alis dedi ki...

Tüyolarını, hele kürkün başına parantez açıp sahte diye belirtmeni takdir ediyorum :) Yalnız simli ayakkabı yapmak isteyenler simi yapıştırıcıyla karıştırırlarsa sonuç facia olur, aşağıdaki blogda gözüme takılmıştı. Önce tutkalı sürüp sonra simi dökmek gerekiyormuş yoksa çamur gibi oluyormuş:
http://minikkus.blogspot.com/2011/09/diy-bir-simlenme-hikayesi.html

yasemen k. dedi ki...

Ohh! Şu sıkıntılı günlerimizde miss gibi geldi gerçekten!

ayy düşünüyorum da tak takıştır deli kızın çeyizi gibi gez benim stil ipucum :))

zeys dedi ki...

Super bi post olmus cok guzel ozetlenmis hersey:)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Lunapark Queen dedi ki...

Yine çok güzel anlatmışsın Boom :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com

Melis dedi ki...

Harika bir yazı olmuş. İyi geldi, yazılarını okumak. Ayrıca dergi için de tebrik ederim!

Benim aksesuarda olmazsa olmazım saat. Deli gibi seviyorum saatleri. Hani senin topuklulara olan aşkın gibi :)

İrem dedi ki...

önümüz kış! kış aylarında en sevdiğim şey şal takmak. kıyafetin havası hemen değişebiliyo böylece:)
Boom! postlarını özlemişiz:)

http://motivationforfashion.blogspot.com/

melisa dedi ki...

STYLE-BOOOMM:) o zaman bir soru soruyorum :) Benim tek omuz siyah kısa etekli bir gece elbisem var. Bu elbisenin altına bordo süet topuklu ayakkabı giyicem. Ama saçıma, makyajıma ve takıya karar veremiyoum. Saçlarımı topuz mu yaptırsam yoksa açık dalgalı mı? Özel bir akşam yemeğine davetliyim:) Cevabını bekliyorum:)

Adsız dedi ki...

Çok sevdim bu yazıyı :) DIY hariç hepsinde tamamım ama bu DIY işleri beni aşıyor. Biraz beceriksiz miyim neyim? :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@esracim benc esen A kesim etek/elbise ve genis paca pantolonlar ayrica harem pants denen pantolonlarla o dengeyi super saglayabilirsin:)

@alis dogrusu ben de yabanci bir blogda gordum boyle yaziyordu ben zaten DIY konusunda pek beceriksizimir:)

@yasemen k. ahahah:)) harikasin

@zeys tesekkurler:)

@melis tesekkur ederim canm gerci galiba basilmamiz ama olsun ben de buradan yazmis oldum:)

@irem dogrusu ben de ozlediim:)

@bence madem elbisen tek omuz o zaman topuz yaptir derim. dumanli bir goz makyaji ve nude ruj sahane olur. taki olarak da omzu olmayan koluna iri bir kelepce bilezik mesela altin rengi harika olur hem bordoya da cok guzel gider. kupeler de altin sallanan bir sey olabilir:)

@alisveris cini DIY konusunda sana katiliyorum cinim. ya da eskiden uni.deyken cok yapiyordum ben ondan baymisim heralde hiic elim gitmiyor artik:) ve de tesekkur ederiim:)