2 Ekim 2011 Pazar

KOLEKSİYON | Kanye West'in DW Hevesi

Son dönemdeki müthiş yoğunluğumdan sebep İlkbahar 2012 moda haftalarını Istanbul'dan başlayıp Paris'e devam eden süreç boyunca pek fena kaçırdım sevgili Styleboomerlar! Ara ara kendi adıma takip ettim tabii ama sizinle paylaşamadım. Yakında beğendiğim parçalardan bir rapor hazırlayabilirim umarım:)

Ama dün Paris'te gerçekleşen bir "ilk"i haliyle yazmazsak olmazdı: KANYE WEST ilk kadın koleksiyonu ile podyumdaydı. Sonuç? Zorla güzellik olmuyor.



Yukarıda saat yönünde sayalım: Balmain; Balenciaga a ya da dur geçen bahar koleksiyonundaki Celine stylingi ile; heder edilmiş bir Herve Leger; Balmain, Haider melezi ve hatta Ohne Titel; Rihanna'nın üstünden düşürmediği Christopher Kane'in koca dişli goriline atfen bir mont ya da Givenchy'nin sonbahar kampanyasına; hmm bilemedim ?

Vay bee Kanye West'e front rowdan izlediği her defile "bir şeyler" katmış; bzi de çok defile izledik, ama hiç gittiğimiz defilelerden derleyip toplayıp koleksiyon çıkarmak aklımıza gelmedi Kanye, ne iyi düşünmüşsün!

Tamam tabii ki hepimiz West'i eleştirmek için, rapçi bozuntusu moda tasarımcısı oldu demek için sıradaydık, iyi ama kendisi de işimizi pek bi kolaylaştırdı! İşin "esinlenme" kısmının Z. Berhan Yılmaz arkadaşımın da dediği gibi "ZARA ile yarıştığı" aşikar. Peki gelelim işçilik kısmına, işte orada Zara bile fark atıyor!



Sanıyorum 1920lardan bu yana Paris'te hiç bir podyum böyle bir terzilik fiyaskosu, böyle bir fitting mağduriyeti görmemiştir. Hem de celebritylerin ve endüstrinin önde gelen editörlerinin hazrola geçtiği bir defilede! Fitting için bir gece önce sabahlayan (kıyamam) Kanye West acaba provaları woodo bebekler üzerinde mi yaptırdı? Kanye'nin kişisel servetinin bir sonraki sezonda daha iyi bir kalıpçı, terzi, fittingciye dönüşmesini salık veririz. Peki ya bunca zaman bu adama aslansın Kanye diyen pek değerli moda tasarımcısı arkadaşlarından biri bile hayrına söylememiş mi, işin o kısmının en az tasarım kadar önemli olduğunu? Zira podyumda ne görülüyorsa sadece onun değerlendirildiğini?



Şimdi bunların hepsini bir kenara bırakalım, Kanye West'in neden tasarımcı değil tasarımcı olma heveslisi olduğuna bir de şu açıdan bakalım: koleksiyonlar karışmış! Evet! Yani şu an moda haftaları İLKBAHAR 2012 sezonunu yaşarken Kanye West resmen sonbahar/kışla çıkmış! Deri deri deri, kürk kürk kürk. Ağır ve tok dokular, kumaşlar. Çünkü moda tasarımı, öyle ya kafamda böyle kürklü bir görüntü var onu çiziyim ben iyisi mi demekle yapılmıyor, mecbur sezona göre koleksiyon çıkaracaksın.

Koleksiyonda hiç mi bir şey beğenmedim? Yoo Giuseppe Zanotti tasarımı ayakkabıları pek beğendim:)



Aslansın Kanye, kaplansın Kanye motivasyonlu seyiciler arasında Lindsay Lohan ve Terry Richardson gibi çöpten beter kişilerden tutun da, Anna Wintour, Suzy Menkes, Stefano Tonchi, gibi moda endüstrisinin önemli ve kıdemli isimlerine kadar pek çok ünlü vardı. "Dost acı söyler"lerini iletmişlerdir umarım:)



Kanye Wset'in ilk işi maalesef özendim yaptımdan öteye gidememiş. Hatta öyle gidememiş ki seyirciyi selamlarken bile Kanye değil (Kanye asla böyle giyinmez çünkü) daha ziyade "ya moda tasarımcıları hep çok basit giyinip bi jean bi tshirtle selam veriyorlar" özenmesi içinde kalmış.

Demek ki neymiş modayı sevmek hatta çok sevmek, onu iyi anlamak, iyi yorumlamak, gördüğün parçaları olağanüstü bir stil duygusuyla harmanlayıp stilize etmek, bunlar önemli yetenekler, ama hepsini toplasan da bir "tasarımcı" olmaya yetmiyor, o kafa ayrı bir kafa, o kafalara bakalım: bir Galliano, bir Tisci, bir Coco, bir Alaia!

Yine de ilk tecrübesi olması, şu rapperdan modacı mı olurmuş imajını kırma hırsı, engin finansal kaynakları, ve bu konuda hakikaten çok istekli olması bakalım bize ne gösterecek, DW by Kanye West markası büyüyüp gelişecek mi göreceğiz.

[Görseller: style, zimbio, fashionologie]

6 yorum:

What's Next dedi ki...

tüm yazıda sana katılıyorum, sanki takip ettiği bütün defilelerden biraz esinlenmiş sonra da bi hafta önce hepsini harmanlayıp bu koleksiyonu sunmuş :D

Modagrafya dedi ki...

Adam yoğun tabii, o kadar turneye çıksın, konserler versin, albümler yapsın bir de ayrıca koca koleksiyonu hazırlasın, bulabildiği iki dakika vakitle ancak bu kadarını yapabildi, koleksiyon umurunda değil zaten amacı konuşulmak, belki çok iyisini yapamıyorum ama çok kötü br şey yapayım da o zaman konuşulayım bile demiş de olabilir, yoksa o kadar akıllı adam yaz koleksiyonuna niye kürk koysun? bir ara hülya avşar her işe el atayım diyordu tiyatro oyununa bile çıkmıştı onun gibi bir durum bu. umarım kendisi DW markasının sadece finansal kısmıyla ilgilenir de tasarımcı olarak profesyonel birini koyar başına.

gokcecan dedi ki...

hislerime nasıl da tercüman olmuşsun styleboomcum:) o kürkleri gördüğümde şok oldum zaten, ne alaka çözemedim. kazandıklarını senin de dediğin gibi adam akıllı dikiş, kalıp vs. yaptırmaya harcar da koleksiyonları bir şeye benzer umarım kanyecigimin :)

Ceren Öksüz dedi ki...

oley boom sahalara geri dönmüş
sen boşwer tüm moda haftalarını tek tek yazmayı gördük zaten hepsini, böyle DW gibi showlarla güldür bizi :)

CupcakeHayatlar dedi ki...

harika yorumlamissin. kislik giysileri kurkleri gorunce ben de sok olmus, `ne alaka` demistim. hislerime tercuman olmussun;)

Melis dedi ki...

Hevesini kursanda bıraktın çocukcağızın :p Şaka şaka çok haklısın! Vasat bir koleksiyonla karşı karşıyayız şu an :/