25 Ekim 2011 Salı

VAN

Tam ümidimi yitirmistim ki bir olma konusunda, bir baska felakatle hem sarsildik hem silkelendik milletce! Keşke olmasaydı ama oldu. Başta VAN ve çevresi uzun süre devam edecek büyük bir acının merkezinde.

Şimdi elimizden ne geliyorsa- bir SMS, bir kutu mama, bir şiş ve yünle örülmüş atkı ve bere- yapmanın tam zamanı. Hatta görüyoruz herkes de yapıyor ♥

Ben de buradan bilgilendireyim ve eksikler/yeni bilgiler için sizler de yorumlarınızla yönlendirebilirsiniz yardım yapmak isteyenleri.




AKUT ve Türk Kızılayı, ve hep göreve hazır Mehmetçik orada. Tüm operatörlerden faturalı hattınızla 2930'a boş SMS atarak AKUT'a; 2868'e atarak KIZILAY'a; 2582'ye atarak MEHMETÇİK VAKFI'na bağışta bulunabilirsiniz.

Türkiye'nin rockçıları yardım için toplanıyor. 30 Ekim'de Maçka Küçükçiftlk Park'ta VAN İÇİN ROCK konseri var, gelmeseniz de bilet alınabilir çünkü gelirin tamamı Van için kullanılacak.

Belediyeler iyi kalpli insanlara kapılarını açtı. Başta ŞİŞLİ BELEDİYESİ çok organize ve hızlı, ilk saatlerden bri arı gibi gönderi yapıyor. Tabii KADIKÖY, BEŞİKTAŞ, KARTAL belediyeleri de öyle. Fırsat yaratıp yardım götürün, orada özellikle gönüllü işgücüne ihtiyaç var. Giderken yardım, koli, koli bandı götürmek çok iyi olur.


PENDİK Belediyesi sadece battaniye toplayarak kargo uçağı ile ulaştırıyor, iletişim kurabilirsiniz ayrıntılar için.

Ankara'da ODTÜ ve SİYASAL, İzmir'de KONAK BLD. ve üniversiteler, İstanbul'da GALATASARAY Ünv. yardım topluyor ve organize ediyor.

Fashion by Pride önderliğinde bazı blogger ve takipçilerimiz yünleri aldı atkı ve bere örmeye başladı bile!

Yarın Nişantaşı cafe ve restoranlarının cirosunun tamamı Kızılay'a bağışlanıyor.

Kısacası herkes ama herkesin yardımı bekleniyor, kabul ediliyor, ulaştırılıyor.

Acil ihtiyaçlrı görmek ve yardım noktalarını öğrenmek için sürekli güncellenen Twitter #van hashtagini takip edebilirsiniz.

ALMANYA ve Avrupadaki Türkler ÖGER Türk Tur acentaları yardımlarınızı topluyor ve Kızılay aracılığı ile iletiyormuş!

Google KİŞİ BULUCU hizmetini Türkçe olarak hizmete sundu, bunu da bol bol paylaşalım lütfen.

Yardım yapmadan önce Kızılay ve belediyelerden acil ihtiyaç listelerini öğrenerek hazırlanmak en doğrusu sanırım.

Doğru yardımın, doğru insanlara en hızlı yolla ulaşması için bu organize olmuş ve hızlanmış hareketlere katılalım.

Deprem uzun bir süreç, yaralar kolay sarılmayacak. Biz de SORUMLU BLOG olarak bu akşam itibariyle 2 gönüllümüzle Van'dayız, ihtiyaçlar ve oradaki durum hk. yönlendirmeleri ile yardımımızı organize edecek ve pek tabii sizlerden de destek isteyeceğiz.

Oradaki sağlık ve hijyen koşullarını düşünerek çok temiz, kullanılmamış ve işe yarar ürünler yollamak çok önemli yoksa başka sıkıntılara sebebiyet vermemiz söz konusuymuş.

Daha önce başımıza gelen ve çok hazırlıksız yakalanıp çok acı çektiğimiz 99 depemini yaşayanlar özelikle belirtiyor:
MAMA, PİŞİRMEYE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK KURU GIDA, EL FENERİ, BEBEK BEZİ VE KADIN PEDİ, BATTANİYE, POLAR, ÇORAP VE ÇAMAŞIR, YÜNLÜ GİYİM, ISITICI
asla yetmeyen ve hep gereken önemli ihtiyaçlar.

Yardımlarınızın içine minicik birer oyuncak da koyun, bir çocuk için etrafındaki gerçekten kaçmak, hayli arkadaşlarıyla hayal kurarak ısınmak sizden olsun. Olanı biteni unutturan heyecanı sizin oyuncağınız versin.

Hadi evler yıkılsa da hayaller yıkılmasın! Biri de bizden gelsin.


7 yorum:

xcelis dedi ki...

ellerine sağlık canım hepimiz paylaşıyoruz esirgemiyoruz gönderiyoruz.Allah daha büyük felaketlerden ülkemizi,milletimizi korusun.

Tjaala dedi ki...

Cok guzel ozetlemissin. Yurtdisinda yasayan Turkler icin: http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com/international/

Lunapark Queen dedi ki...

Boom, ne güzel kocaman bir kalbin var.. Keşke herkes senin gibi sorumluluk duygusu ve vicdan taşısa.. Herkes üzülüyor ama üzülmek çare değil, aktif olarak birşeyler yapmalı.. Tahmin ediyorum yazın birçok kimseyi harekete geçirecektir..


http://lunaparkqueen.blogspot.com

Ahmet Bozyiğit dedi ki...

Bu yazdığınız site pkk yanlısı haberiniz var mı?

OErdem dedi ki...

merhaba
Acaba Amerika`da boyle birsey duzenleniyor mu? Ben Turk degilim ama orada egitim aldim.Chicago civarinda cok Turk oldugunu duymustum. Oradan takipciniz varsa ve eger boyle birsey duzenleniyorsa katkida bulunmayi cok isterim. ochroko@gmail.com

Berrilla dedi ki...

sosyal medyanın gücünü okadar iyi kullandınız ki, en azından insanlar nereye nasıl bağış yapacağını, kimlerin nasıl destek verdiğini, kimlerin çıkarmak amaçlı kar sağlamaya çalıştığını, eldeki imkanları Van'a nasıl ulaştırabileceğini kısacası her şeyi öğrendi. Sosyal medya sayesinde tüm insanlar bir oldu ve bunların hepsi sizlerin sayesinde oldu tabi...
sevgiler.

New York Turca dedi ki...

Yine cok anlamli yazmisin. Herkes yardim etmek icin bir olmus ne yapabilirim diye dusunup duruyor bu cok guzel ama neden giden o yardimlari orada organize edecek yetkililer yok bazi koylere hala hicbir yardim ulasmamis bu kadar zor mu afet bolgesinde organize olunmasi? bu nasil istir inanamiyorum!