29 Nisan 2009 Çarşamba

FLASHION' NEWS | MET COSTUME INSTITUT GALA 2009 Icin Geri Sayim


Moda dunyasinin en onemli etkinligi kabul edilen New York Metropolitan Muzesi Costume Institute departmani tarafindan duzenlenen Met Gala icin geri sayim basladi, kim davetli kim degil, kim heyecanla hala davetiyesini beklemekte ve en onemlisi kimi kim giydirecek ve belirlenen temaya kim ne kadar uygun giyinecek dedikodularu da basladi.

Bu senenin temasi "Model as Muse:Embodying Fashion", yani her donemin en onemli en top modellerinin tasarimcilar icin nasil ilham perisine donusebildiklerine, Marion Morehouse'dan Iman'a, Linda Evangelista'dan Gisele Bundchen'e degisen guzellik anlayisina dair. Ev sahibi ise MARC JACOBS, kendisine co-chair olarak Kate Moss, Justin Timberlake ve Vogue Amerika editoru "the devil" Anne Wintour eslik ve yardim edecekler.

Bu yil Victoria Beckham kesin davetliymis, ama onu kim giydirecek henuz belli degil. Jessica Stam'i RODARTE, Liya Kebede'yi DEREK LAM ve Coco Rocha'yi ISAAC MIZRAHI giydirecekmis. Katie Holmes beklenenin aksine galada bulunmayacak.

Gala sonrasi acilisi yapilacak sergide(6 Mayis-9 Agustos) icinde her cagi temsil eden modellerin oldugu 70 haute couture ve pret-a-porter materyal, bir dolu moda fotografi, defile goruntuleri ve videolar olacak. 50lerin Sunny Harnett, 60larin Jean Shrimpton, 70lerin Iman, 80lerin "supermoel grubu", 90larin Amber Valletta'si modacilari ve moda fotogrfcilarini nasil etkilemis gorecegiz hem de en mukemmel tasarimcilarin parcalari icinde Richard Avedon, Helmut Newton, Steven Meisel gibi dev fotografcilarin gozunden.

Bu arada hatirlatalim gecen senenin temasi "Super Kahramanlar"di fakat unluler temaya pek de yaklasamadi:))

0 yorum: