8 Temmuz 2009 Çarşamba

COUTURE | Armani Prive Sonbahar 2009

Cool dedikleri bu olsa gerek hanımlar! Uçmadan moda yaratan nadir tasarımcılardan olan ARMANI, couture koleksiyonunda yine inanılmaz taş işçiliği marifetini, zerafet ve şıklığın vazgeçilmezliğini sundu. Koleksiyona ağırlığını koyan glam kokulu pantolon-ceket ve etek-ceket takımlara bakar bakmaz insanın "SUIT UP!" diye haykırası geliyor. Bu arada takım olayı Paris Couture dünyasına gerçekten sağlam bir geri dönüş yaptı, GIVENCHY ve LACROIX koleksiyonlarında da göreceğiz, ama beyler de hanımlar da çok iyi bilir ki takım denince muhteşem ve fit kesimiyle Armani bu işin otoritesidir.

Koleksiyon özellikle siyah ve saks mavisi, bir de bol ışıltı hakimiyetinde. Monokrom dediğimiz tek renkten oluşturulan takımlar, pırıltılar, omuz ve yakalarda yaratıcılık, pagoda omuzlu ceketler ve yumuşak pilili elegan pantolonlar en çok göze çarpanlar.
ARMANI koleksiyonunu hazırlarken siyah-beyaz filmlerin kadın kahramanlarından esinlendiğini söylemiş, hatta defilenin soundtracki de 1940ların film müziklerinden oluşuyormuş. Gece elbiselerinde ARMANI'nin favorisi olan uzun ve incelik yine hakim. Kapanış parçaları ise her zamankinden farklı olarak gece elbiseleri ile değil bu defa gümüşi transparan ve tamamen kristal işlemeli tulumlardan oluşmuştu.

Defilenin ön sırasında ise ARMANI müdavimi Cate Blanchett yerini almıştı, bu koleksiyon gerçekten de tam ona göre. Elsa Pataky ve Megan Fox, ayrıca CANNES'daki baş jürilik görevinde festival boyunca bol bol Armani Prive giyen Isabelle Huppert ve Emanuelle Beart de ön sıradaydılar.

1 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Kadının dişiliğini vurgulayan tasarımları var Armani'nin.