20 Temmuz 2009 Pazartesi

EDİTORYAL | VOGUE Italya'dan Black Barbie Issue


İşte hanımlar bir editör dehası ve editoryal şahanesi ile daha karşı karşıyayız, kimin aklına gelir gerçek modeller yerine Barbie bebeklerin kullanıldığı editöryaller ve bu editöryallerden oluşan bir ek sayı hazırlamak? Ancak VOGUE İtalya editörü Franca Sozzani'nin! Üstelik bu sayıyla hem BARBIE'nin defileler, tanıtımlar, parfüm ve kozmetiklerle sürüp duran 50. yaş kutlamalarına bambaşkalık getirdi, hem de Vogue Italya olarak geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirdikleri Milan'dan New York'a tüm moda aleminde konuşulan ve satışlarını %40 artmasını sağlayan yalnızca siyahi modellerin olduğu "All Black Issue"yu anmış oldu Sozzani. Bu editoryallerde giydirilen, poz verdirilen ve fotoğraflanan Barbieler ise yeni tasarım: yani daha dolgun dudaklı, geniş burunlu, daha çıkık elmacık kemiklere sahip ve kıvırcık saçlı.


Sozzani "Barbie Issue" hakkında “Barbie has been an icon for whole generations which is why I really wanted to give a strong sign in step with the times, and dedicate the anniversary issue to Black Barbie” diyerek yine Vogue italya'yı konuşturdu!




İlk siyah Barbie 1967 yılında Black Francie adıyla tanıtıldı ve daha sonra ona Christie ve Julia da katıldı, üretime ise 1980 yılında başlandı. Bu yıl "So In Style Dolls" adlı bir koleksiyonla gerçek siyahi bir kadının hatlarına sahip daha orjinal yeni siyahi Barbie bebekler üretildi. Küçük kızlar kadar koleksiyoncuların da gözdesi olan ve 2000 bebekten oluşan bu grup sınırlı sayıda satılmakta.


0 yorum: