16 Temmuz 2009 Perşembe

FLASHION' NEWS | VOGUE Türkiye Ya Da Kim, Kimle, Nerede, Ne Yapıyordu?

Dört gözle beklediğimiz VOGUE TÜRKİYE'de durumlar ürkütücü hanımlar! Yeter ki VOGUE'un editörü olamasın diye hakkında dosyalar hazırlandığı, sırtından vurulduğu, ve en nihayetinde bu işin yattığı dedikoduları konuşulup duran FERHAN İSTANBULLU maalesef son haberlere göre VOGUE Türkiye'nin editörü olmuyormuş. Diğer isimleri duyunca düştüğümüz dehşete son veren bu isimden neden, niçin, neye dayanarak vazgeçildiği hakkında henüz bizzat kendisinden duyamadığımız ama neredeyse emin olduğumuz bazı haberler duyuyoruz, umuyorum çok yakında buradan daha ayrıntılı ve özel haberlerle size gelişmeleri duyuracağım hanımlar!

Ama önce dünyanın belli başlı VOGUE'larına ve editörlerine bir göz atalım, burada bahsettiğimiz VOGUE hanımlar, öyle kuyu kazmak, köşe yazmak, blog sahibi olmak yetmez, hatta insan olmak yetmez sanıyorum; o derece! Dillere destan kapaklar yapmak, literatüre geçecek editöryallere imza atmak, trendleri belirlemek ve o trendi bir ünlünün başlattığına tüm dünyayı ikna etmek, her defilede ön sırada olmak, her koleksiyon hakkında insider bilgi edinmek, eklerinden birinde bile olsa yer verdiği modeli top yapmak, modacıların, stilistlerin ve fotoğrafçıları belirlemek demek VOGUE editörü olmak. O yüzden müstakbel VOGUE editörüne şimdiden kolay gelsin diyorum ben, işi çok zor, çoook!

(İNGİLİZ) VOGUE: Alexandra Shulman

Kariyerine 1982 yılında hem de koskoca TATLER'de başladı. THE SUNDAY TELEGRAPH, VOGUE ve İngiliz GQ'da çalıştı. Daha sonra 1990'da bu dergiye editör oldu. 1992de VOGUE editörlüğüne gelen Shulman, Aralık 2000de Kate Moss'la gerçekleştirdiği "Gold Issue"da eroin bağımlısı anorektik bir kıza özendirme suçlamasıyla tarihe geçti. Aynı zamanda The Daily Telegraph'da köşesi var.



FRANSIZ VOGUE(VOGUE PARIS): Carine Roitfeld

Anlatmakla bitmeyecek bir editör de Roitfeld. 18 yaşında modellikle adım attığı moda dünyasında buraya, bu kadar tepeye nasıl geldi? Modelliğe ara verip Fransız ELLE için yazı yazmaya ve stilistlik yapmaya başladı. Daha sonra 1990'da Mario Testino ile tanışan ve ekip olan Roitfeld, Ameirkan ve Fransız VOGUE için reklam kampanyalarına başladı. 6 sene boyunca Tom Ford GUCCI ve YSL için danışmanlık veren Roitfeld sonunda 2001'de VOGUE Paris'i ele geçirdi. Kendisine, güzelliğine, tarzına ve işine hayranız!


ALMAN VOGUE: Christiane Arp

Yine çok konuşulan editöryalleri ve kimbilir kaç Alman modeli top model kategorisine sokmayı başarmasıyla bir başarı timsali.


VOGUE ITALIA: Franca Sozzani
İşte benim favorilerimden biri, provakatörün önde gideni!! 1988'den bu yana Italyan VOGUE'un başında olan Sozzani, fotoğrafçılık, moda, sanat ve tasarım hakkında sayısız kitabın yazarı, ki bunların bazıları üniversitelerde okutulmakta! Her sayısında polisleri, feministleri, erkekleri, kadınları, modacıları yani illa birilerini konuşturan korkusuz editöryallerin ve kusursuz kapakların editörü.

VOGUE RUSYA: Aliona Doletskaya
İşte favorilerden biri daha, Anna Wintour'un tahtını alacağı dedikoduları her geçen gün büyüyen Aliona, 1998'den bu yana Rus VOGUE'un başında. Daha önce BBC ve RTL'de çalışan, De Beers'in halka ilişkiler danışmanlığını yapmış olan Doletskaya, tarzı ve farklılığıyla gitgide ilgi çekiyor.

AMERİKAN VOGUE: Anna Wintour
Ve şeytan, onu anlatmaya gerek var mı?

7 yorum:

madammoda dedi ki...

Bu post oldukça başarılı ve bilgilendirici olmuş. Birçok kişiye yön vereceğine eminim.
Moda dünyasının kapılarını ardına kadar açıp, en ince detaylardan bize bu sahneyi sunan devleri sayfalarımıza konuk etmen oldukça hoş.
Teşekkürler...

ebvatathemua dedi ki...

Bence farklılığı olan bir kadın,isabetli bir karar olurdu seçilmesi.Belki son dakika süprizi olur, geçiverir derginin başına.

*STYLEBOOM* dedi ki...

madammoda çok teşekkür ederim yorumunuz için, ebvatacim maalesef o iş yaş artık ben de hala umut ediyorum, hala diyorum o olmayacaksa kim olacak! bari gülse birsel olsun!

Adsız dedi ki...

Mükemmel bi post, ama sonunda seçilecek olan kişi korkarım değil bu özellikleri taşımak, bu konuda başarılı bir copy-paste bile yapamayacak birileri olacak.
Turkish Style... :/

*STYLEBOOM* dedi ki...

aynen de öyle oldu artık modanın "M" si Vogue'un "V"sni bir arada görmemis yepyeni bir editorumuz var!hayirli olsun bize!

Nisantasi gezgini dedi ki...

Bu sabah nisantasinda yururken Ece Sukani gordum onumde yuruyordu. Telefonda soylediklerine gore butun manken arkadaslarini Vogueda cikarmaya calisiyor, Begum Ozbekle calisiyorlarmis, Mardinde cekimler yapmislar hadi bakalim hayirlisi Turkiye boyle acemi bir kadroyla nasil dergi cikaracaklar

*STYLEBOOM* dedi ki...

ben de merakla bekliyorum! hatta daha fazla bekleyemeyeceğim:)) yine de VOGUE'un ismine zeval gelmesin diye gereken kisilerin isin ucunu birakacagini sanmiyorum. bakalim:)