11 Eylül 2010 Cumartesi

NYFW | Ruffian'dan Uygun Adım Marş Marş!



New York Moda Haftası, biz bayram telaşı içindeyken başladı, geç gelen raporlarım için kusura bakmayın hanımlar:) İlk izlenimlerim: minimal, yalın çizgiler; solgun, toprak renkler; güç ve güven oysa ben yazları renkli seviyoruuum!

Üst üste bir kaç sezondur bu kadar minimal bu kadar renksiz koleksiyonlardan sonra ağır rüküş, karman çorman bir döneme girmekten korkuyoruuuuum:)) Bir bakmışız 2012'de sokaklarda "Hepimiz Süreyya'yız! Hepimiz Ivana'yız" durumundayız, ayy evlerden uzak!



RUFFIAN tasarımcıları İlkbahar 2011 koleksiyonları için kendilerine ilham perisi olarak Fransız Lejyonunun tek kadın lejyoneri olan efsanevi SUSAN TRAVERS'ı seçmişler! Yandan şeritli pantolonlar, altın düğmeli ve apoletli ceketlerle militer çizgiler ve maskülen dokunuşlara saten ve ipekle yumuşaklık katılmış, yine militer kemerler mavi ya da kiremit gibi parlak renklerden seçilerek haki ve kremin donukluğuna kontrast olmuş.



Kobalt mavi ve yağ yeşili, beyaz, krem ve bejle bir arada kullanılmış, tabii ki leopar desen toprak tonlara eşlik etmiş. Yüksek belli, boru ya da geniş paça pantolonlar, diz altı küloş etekler ön planda.



Defilenin en güzel parçalarından bazıları Susan Travers'ın hizmet uğruna Avrupa'dan Doğu'ya ve Afrika'ya kadar yaptığı seyahatlere ithafen öz Türklerden, Özbek ve Türkmen topraklarından, Kuzey Afrika'dan doğan İKAT desenin kobalt mavi örneklerini altın sarısı satenlere katıştırarak kullanılan ceket elbise ve eteklerdi. IFW'de Atıl Kutoğlu'nun yaptığına benzer ama çok daha iyisi:)



RUFFIAN defilelerinin hep merakla beklenen manikürleri de yine ilginçti:) Bu kısmı aynen işin uzmanına Inside Of My Purse blogunun sahibesi Zuzu'cuğuma havale ediyorum:)



[Görseller:style, AP]

3 yorum:

Elif UYSAL dedi ki...

Kobalt ve beyaz ikilisi...Bayıldım:)

Melis dedi ki...

allahım sen bizi "Hepimiz Süreyya'yız! Hepimiz Ivana'yız" durumuna düşürme,koru bizi :)) AMİİİİN!

İkat koleksyonundaki straples elbiseye beğendim :)

yasemen k. dedi ki...

şu ojeyi bana sürebilecek maniküristi bulabilmek için nelerimi vermezdim :))