11 Ocak 2011 Salı

SÖYLEŞİ | Designer Shop Sample Sale'le Yılboyu Galatamoda Keyfi!

DESIGNER SHOP SAMPLE SALE ile Türkiye'de bir ilke imza atan Elif aslında bir mimar! Yurtdışına gidip geldikçe gördüğü sample sale butiklerden ve bir türlü keyfini çıkarmaya doyamadığı Galatamoda'nın hop diye bitivermesinden ilhamla burayı açıyor. Designer Shop Sample Sale'i bir iki kelimeyle nasıl anlatır diye sorduğumda beni kalbimden vuran bir cevap veriyor: "Burası Galatamoda'nın 12 ay açık hali!" Ahh Galatamoda'yı sabırsızlıkla beklemeyenimiz, sabah akşam keyfini çıkarmayanımız var mı:)?



Söyleşiye geçmeden önce size DSSS ile ilgili en son ve en yeni haberleri hemen vereyim de kalkın, butiğe koşun ya da tıklayın hanımlar:))

  • Şu an butikte Zeynep Tosun, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Zeynep Erdoğan, Özlem Ahıakın, Ayşe Deniz Yeğin, Berrin Eser, Gülin Özen tasarımlarını bulabilirsiniz. Ama her geçen gün isimler zenginleşiyor. Örneğin çok yakında Burcu Kuru da enfes cicileriyle burada!
  • Ta taaaam kaçıranlar için GALATAMODA ürünleri de GALATAMODA fiyatlarıyla butiğe girdi!
  • Designer Shop Sample Sale web sayfası da açıldı, üstelik ŞOK ŞOK ŞOK: Online Alışveriş seçeneği de 1 hafta içinde başlıyor:) İşte buna haber diyorum:)
  • Butikte aksesuar ve kıyafetlerin yanında yakında ayakkabı da olacak
  • Projeler arasında tasarımcıların DSSS için özel parçalar yapması, bizim tasarımcılarımızı n ürünlerinin online satış ya da işbirlikleriyle yurtdışına satışı var!


Boom: Burada Türkiye'de böyle bir eksik, boşluk olduğunu nasıl farkettin? Ve bunu doldurabileceğin fikri nasıl oluştu? Sonuçta bir şeyde ilk olmak her zaman tüm riskleri yaşamak demek...

DSSS: Yurtdışında çok bulundum, ve orada hep bunu görüyordum ve keşke Türkiye'de de olsa diyordum. Burada da Galatamoda'yı hep sabırsızlıkla bekliyordum ama bir yandan da niye böyle bir keyif 3-4 gün sürsün, neden hep olmasın diye düşünüyordum ve fikir o sayede oluştu. İlk başta bir ortağım vardı ve onunla bunu projelendirip tasarımcılara sunmaya karar verdik.

Boom: Bu aşamada hemen sormak istiyorum: İstanbul moda ve tasarım çevresinin içinde miydin başlarken, yani zaten burada moda tasarımcıları içinde güçlü bir networkün mü, arkadaşların mı vardı? Yoksa cesaret gösterip kapıları mı çaldın?

DSSS: Ben mimarım ve bu piyasayla hiç alakam yoktu, aynı şekilde arkadaşım da yoktu. Ama ortağımla portföylerimizi elimize aldık, isimler belirledik ve aynen dediğin gibi gidip kapılarını çaldık, böyle böyle bir fikrimiz var diye anlattık ve inanılmaz olumlu cevaplar aldık, hatta görüşemediğimiz isimler bile oldu çünkü yerimiz de çok büyük değil ama isimleri arttırmak hedefim. Aslında başlarken bu kadar çok ismin böyle olumlu yaklaşacağını ve hemen dahil olmak isteyeceğini düşünmemiştim:)



Boom: Peki neden Bebek? Şimdi modanın en hip mekanı Galata, sen neden Bebek'i tercih ettin?

DSSS: Zaten sample satışlarını yaptığımız tasarımcıların çoğunun Galata'da kendi yeri var. Ayrıca hem Galata hem Nişantaşı'nda tasarım butikleri çok var, ama Bebek bu konuda büyük potansiyele sahip ve bence çok daha iyi olacak. Ayrıca tamamen duygusal kısmı da var, burada olmayı seviyorum ben.

Boom: Her ne kadar "sample sale" desek de buradaki tüm parçalar designer ürünler. Bu durumda yine de fiyat yelpazesi merak uyandırıyor? Senin buradaki ürünler asla şu minimum'un altına inmez, inemez dediğin bir durum var mı? Aksi halde gelen hayalkırıklığı yaşar mı?

DSSS: Buraya gelen hiç kimse hayal kırıklığı yaşamaz, bunu samimiyetle söylüyorum. 20 liraya da bir şeyler var, 1000 küsür liraya da. Tasarım bir gece elbisesi çok uygun bir fiyata da bulunabiliyor, bir mont biraz daha fiyatlı da olabiliyor. Yelpaze çok geniş olduğu için buraya uğramak en güzeli:) Her kesimden ve her zevkten kişiler burada bir şeyler bulacaktır mutlaka.



Boom: Bir çoklarımız için önemli bir konuyu sormak istiyorum. Sample sonuçta modacıların çekim vs.de bir süre kullandığı parçalar anlamına geliyor, ve bu sebeple sample'lar çoğunlukla küçük bedenlerde mevcut, hatta bazen sıfır bedenlerde. Bu durumda buradaki ürünler 34-38 bedenler arasındaki müşteriye mi hitap ediyor?

DSSS: Evet bu çok önemli bir nokta ve buraya başlarken ilk anda sıkıntısını çektiğimiz bir durum oldu, bunu pek düşünmeden aldık tasarımcılardan parçaları ve buraya gelip beğenenler hep çok dar olmasından yakındı, çok da küçük bedenler vardı. Ama ikinci partiyle birlikte bunu kırdık, 38-40 beden parçalar da edindik. Örneğin Berrin Hanım gibi bazı tasarımcılarımızda 42-44 dahi var ve bunları da sağladık. Diğer bedenler fazlalıkta olsa da beden skalasını da geniş tutmak hedefim. Sonuçta tasarımcılar için de "sample" ürününün satışı olması çok yeni bir şey.

Boom: Tasarımcıdan ürününü alırken ortak bir fiyatlama mı yapıyorsunuz, yani tasarımcı kendi parçası için bir fiyat kriteri belirtiyor mu, yoksa sana mı ait bu karar?

DSSS: Tamamen bana ait fiyatlandırma, tabii belli kriterler çerçevesinde yapıyorum bunu öyle keyfen değil:) O ayarlamayı yapabildiğime inanıyorum.



Boom: Bana özellikle nişan ve mezuniyet, davet gibi konularda fikir soran mailler çok geliyor. Burada gece grubu nasıl, hem tasarım hem orijinal hem uygun bir gece elbisesi arayan için sanıyorum çok doğru bir alternatif adres?

DSSS: Esasen gece grubumuz ve hem akşam yemeğine de giyilebilecek hem de gece bir kokteyl elbisesi tadında giyilebilecek parça daha çok. Ben parçaları seçerken de biraz daha zamansız stillerde olmasına özen gösteriyorum. Bu tür arayışları olanlar burada çok mutlu olacakları kıyafetler bulabilirler!

Boom: Burası ile ilgili duygun nedir? Yani insanlara burayı kısacık anlatman gerekse ne söylerdin?
DSSS: Burası Galatamoda'nın 12 ay açık hali:))!



Fotoğraflar: Burak Ünaldı

17 yorum:

Details Of Fashion dedi ki...

haftasonu koşarak gidilecek kolaçan edilecek =)

Rouge dedi ki...

Çok güzel bir çalışma olmuş,İstanbul'da olmayanlar için online alışveriş seçeneği de çok sevindirdi beni

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Ben bu habere çok sevindim ya :)

rebeltakipte dedi ki...

Bütün kıyafetler harikaaa :)

http://rebeltakipte.blogspot.com/

Jojee dedi ki...

her gün çok güzel haberler alıyorum.bugününde en güzel haberi bu oldu.Günü aydınlattın booom çook teşekkür ederim bu post için:)

Adsız dedi ki...

"Galatamoda'nın 12 ay açık hali".


"Müjdemi isterim!" dememişsin boom bu posta çok yakışırdı, alınabilecek en güzel haberlerden.. :)

Trendydolap dedi ki...

güzel haberrrrr

Melis dedi ki...

BOOM ''Online Alışveriş seçeneği de 1 hafta içinde başlıyor:)'' kısmını okuyunca gözlerim nerdeyse yerinden çıkacaktı :)) Süper bir haber! vee harika bir söyleşi olmuş.Ellerine sağlık Boom'um :)

Unknown dedi ki...

Boomdan bir bomba daha :) bir dahaki tr seferinde kesfedilecek bir hazine :)) tesekkurler boomcum ellerine emegine saglik

elif şüheda dedi ki...

site açılmıyor acaba daha acılmadı ondan mı neden girilmiyor? sevncim kursagımda kaldı..

*STYLEBOOM* dedi ki...

@didem bayilacaksin!

@rogue evet bir an once acilsaa:) burada bile olsa online buyuk rahatlik!

@aylin :)) mujdeee

@rebeltakipte favorilerimden bir kismi, baktim hepsi sigmiyor:)

@trendydolap di mii:)

@melis tesekkur ederim cnm evet uzaklarda bile olsan bir tik uzaginda(yiz:))



@jojeecimm istanbula ziyarete gel bizi diye ayarladim bu haberi bak:)

@merve kesinlikle dogru soz bu!

@akilesinem seni buraya biraktigimda olacaklari dusunemiyoruum:)

@elif suheda hayir cnm sorun yok ciliyor sadece hala bazi yapim asamalari oldugu icin belki yavas, bir de basta siteyi yapan idea kendi logo kismini biraz uzun tutmus, onu beklemek gerekiyor.

Unknown dedi ki...

Sdece Burcu KURU İçin bile gidilir :)

Cansın Ekşi dedi ki...

Boom harika bi röpörtaj olmuş tadı damağımda kaldı desem yeridir.Aksesuarlar daha bi ilgimi çekti hepsine dokunmak istiyoruum (:

visnetadindaa.blogspot.com

yasemen k. dedi ki...

Tatilde gidilecek görülecekler listesine alındı hemenn! teşekkürler boomm! (:

*STYLEBOOM* dedi ki...

@Mia ben de kalbimi Tosun'larda biraktim aghh

@cansin eksibir de yakindna gorsen cildiracaksin demekkii:)

@yasemen k sen o tatil rogramini bana birak zaten sekerimm:)

semforever dedi ki...

walla İtanbul dışında yaşayan tüm blog severlere tercüman olduğum düşüncesiyle yapıyorum bu yorumu :D Moda tutkusunu iş olarak da benimsemiş kişilere böyle mekanları İstanbul dışındaki şehirlerimize de kazandırmalarını istediğimizi belirtelim mesela İzmir :D

*STYLEBOOM* dedi ki...

@semforever bu enfes dilege elci olmaktan gurur duyarim:)