2 Ocak 2011 Pazar

TREND RAPORU | Ice Ice Baby



"Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü" atasözümüz (bu bahaneyle bazı gazeteci(!)lere de sözün doğrusunu öğretmiş olalım sevabına:)) artık çook eskilerde kaldı sevgili hanımlar, devir kar demeden kış demeden inadına beyaz hatta "bembeyaz" giyinme devri! Öyle ki dış giyimde moda başkentlerinin gözbebeği olan Moncler bile Freja'lı reklam kampanyasını bembeyaz yapmayı seçti!

Eh madem yılbaşında beklediğimiz kar yağmadı, o zaman alın size kartopu tadında bir trend raporu:)


Chanel -- Chanel -- Chanel -- Micheal Kors
Calvin Klein -- Calvin Klein -- Gucci -- Gucci

Natürel renkler egemenliğindeki Sonbahar/Kış 2010 defilelerinde monokrom ağırlıktaydı, ve işte baştan ayağa beyaz trendiyle monokrom en zarif hallerine büründü. MICHEAL KORS'da şehirli şık; CALVIN KLEIN'de minimal geometrik; GUCCI'de ise slim seksi beyazlar hep beyaz çoraplar, ayakkabılar ve çantalarla tamamlanırken, CHANEL işin içine tabii ki lüksün tepe noktasını-kürkleri ve incileri- kattı. RODARTE ise üst üste şifonlar, örgüler ve dantellerle sandıktan çıkan beyazlarla büyüleyiciydi.


Rodarte -- Rodarte -- Rodarte -- Marc Jacobs

Biz bu enlem ve boylamda henüz kara teslim olmasak da sizlere daha önceden de bekliyorum diye bahsettiğim Ocak ve Şubat tokadına BUZLAR KRALİÇESİ olarak hazırlanın! Beyaz yünlerimiz, sahte kürklerimiz ve dantellerimizle korkusuz ve şıkız hanımlar! Beyaz trendini uygularken aklınızdan çıkarmamanız gerekenler:

1) farklı kumaş/materyalleri karıştırmaktan çekinmeyin! Madem bembeyazsınız, farklılığı yün ve danteli, kadife ve kaşmiri vs karıştırarak yaratabilirsiniz:)
2) çok beyazlandım, gözlere zarar diyorsanız, tonsürton imdadınıza koşabilir:) Beyazı kemik rengi, bej/krem ve hatta çok açık sütlükahve ile karıştırabilirsiniz! Göz makyajınızı da koyuca yaptınızmı tamamdıır:)

Beyazlarla şık, dramatik, düşsel ve zarif bir kış kapıda!





[Görseller:style, fashiongonerogue,moncler]

Trendus'ta final oylaması devam ediyoor! Styleboom oylarınızı bekliyor:)

9 yorum:

4 dedi ki...

Yine cok harika bir yazi olmus, Gelsin Beyazlar ozaman:)

evrim dedi ki...

WOW I love white! Nice post
http://maffionista.blogspot.com/

yasemen k. dedi ki...

kıhh kıhh kıhh :)) gazeteciyim diye geçinir bir de...

Beyaz en sevdiğim, renk ve dolabımın yarısından fazlasını beyaz oluşturur en çok ben sevindim bu haber (:

Adsız dedi ki...

monokromu severim. ve bu trend bir iki sezonluk değil ömürlük bence :)
a bu arada moncler de freja'dan iyisini bulamazdı bence :))

Modagrafya dedi ki...

Bize ilkokulda "kışın koyu renk yazın açık renk kıyafetler giyilir" diye öğretmişlerdi, büyüyünce boşa çıktığını gördüğümüz bir başka bilgi de bu oldu işte:)
Çok güzel yazı hazırlamışsın, dolabımda 1 haftalık beyaz mantomla (aldığım ilk beyaz kıyafet) severek okudum:)

esoteric dedi ki...

boom bu sabah otobüste upuzun çizmelerin altına beyaz kot giyen kızı gördüğümde tam da bu atasözünü söyleyip "atalar haklı!!" demiştim:D ilk kez sana katılmıyorum:) kimse darılmasın ama açıkçası kışın bembeyaz giyenler bende istemsiz bir kutup ayısı imajı çiziyor:):):)

Melis dedi ki...

Beyaza bayılırım.Ama kışlıklarım arasında çok az beyaz var :/ Kesinlikle beyaz bir mont almalıyım :)

Adsız dedi ki...

ben söylemeden geçemeyeceğim. Çok takdir ettiğim bir yazar olmanıza rağmen burada bir düzeltme yapmam gerek. Zürefanın düşkünü değil zühefanın düşkünü beyaz giyer kış günü olacak doğrusu. Zühefa fakir demek yani fakirin düşkünü kullanımı doğru. Düşkün derken de bir şeye düşkün olmak onu sevmek anlamında değil fakir olmak zor durumda olmak kastediliyor. Özetle, (uzatmayayım:)) fakirin de iyice fakiri (başka kıyafeti olmadığından) beyaz giyer kış günü..

*STYLEBOOM* dedi ki...

@moda boncugu gelsin gelsiin:) ama yollarda oynayan tas plakalar olmasin, bubi tuzaklari bizi camurlamasiin:)

@evrim thanks:)

@yasemen k sekerim seni her seferinde daha bi seviyorum:)

@mervecim ben yeni yeni monokrom pratikleri yapiyorum bu sene. vee freja konusunda %bin katiliyorum

@istanbuls finest o yeni ciciye ozel yeni post oldu o zaman:)

@esoteric bak beyaz jeane ben hic isinamadim gitti belki ondandir yoksa soyle guzel beyaz bir fitilli kadife ya da yun pantolun ustune pufur pufur bi beyaz kazak, ici ve altin kolyeler ne guzel olurdu:)

@melis ben de biraz artirmaliyim, tek derdim bi seferde kirlenmesiii:/

@adsiz cok tesekkurler paylasimim icin ama atasozunun dogrusu bu yazdigim sekilde. zürefa eski dilde "zarifler, kibarlar" anlamina geliyor, soz de buna istinaden. hatta baris manco'nun nane limon kabugu sarkisinda da vardir, hatta zemheri zürefası da denir ya:) yine de TDKdan da gorebiliriz
http://www.tdk.org.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&KELIME=z%C3%BCrefa