31 Temmuz 2009 Cuma

TREND RAPORU | 2009/10 Sonbahar/Kış Trendleri

Evet hanımlar yazın sonuna yaklaşırken, ve artık Sonbahar/Kış, Resort, Sonbahar Couture, PreFall koleksiyonları da sonlanmışken hızlı bir trend özetiyle karşınızdayım. Eylül'le beraber bu trendleri daha detaylı postlarla inceleyeceğiz. Şimdilik en hit detayları öğrenip, indirimde gözümüze çarpan bir şeyler olursa kaçırmadan alalım hazırlanalım derim:)

Öncelikle bu sene kürk feci bir geri dönüş yapmış durumda, sizi bilmem ama ben gerçeğini aratmayan sahte kürklerden yanayım! Özellikle ceket ve palto kollarında kürk detayı kışın çok moda olacak! Vatkayla, dikişle ya da drapelerle olsun yapılı, güçlü, keskin hatlı omuzlar inanılmaz moda. Bu sezon itibariyle omuzlara bakış tamamen değişecek ve bu trend epey süre devam edecek gibi. Kadife ise en pırıltılı haliyle yani ipek kadife olarak altın yılını yaşayacak! Ayakkabı ve çantalar ayrı birer postu hak etse de sezonun en bomba ayakkabı trendi bazen kalçaya kadar uzanan diz üstü çizmeler!

Kürk yalnızca kollarla ve paltolarla sınırlı değil, her şeyden önce renkte sınırlı değil, özellikle sezonun diğer trendlerinden neon renklerde kürkler çok moda olacak. Atkı, boyunluk ve özellikle de etol olarak kürklere boğulmaya hazırlanın. Tek omuz,abiye elbiselerde ve bluzlarda yazın ele geçirdiği egemenliğine devam ediyor. İlkbahar/Yaz sezonunda artık maksilere veda edip süpr minilere geçiş yapmamız gerektiğinden bahsetmiştik, bu minisel durum yeni sezonda bu defa en hacimli en fırfırlı haliyle gözde.
Etek-ceket ya da pantolon-ceket olsun ama bu sezon mutlaka en iyi dikimli, en keskin hatlı, en klasik haliyle bir takım şart hanımlar! Banker tarzı, yelekli ya da ince kemerli takımlardan mutlaka edinmeli. Bir diğer aşırı derecede moda detay ise zımbalar! Kıyafetlerin yanı sıra, ayakkabı, kemer ve çantalarda da zımba detayları ön planda;Louboutin boşuna Very Prive Studded Pumps'ı 2 günde tasarlayıp çıkarmadı hanımlar! Bir zamanların sınıf göstergesi olan devetüyü paltolar da aynen geri döndü, 40'lar esintili, kemerli, kuplu ve bele oturan devetüyü bir paltoya bakalım bu kış kaç lira yatırmak durumunda kalacağız:( CHANEL'in tekelinde olan ve Coco'nun alameti farikası tüvit ise bu sene neredeyse her koleksiyonda siyah-beyazdan pastel tonlara kadar bolca var.
Leopar zaten her zaman moda, hep moda, 80'lerin bu derece geri döndüğü bir sezonda da olmaması imkansızdı! Bir diğer seksi trend ise benim bayıldığım korseler! Korse ve bustiyerleri DIOR'un mankenleri gibi giyemeyecek olsam da, şifon dökümlü bluz ve gömleklerin üzerine giymeyi planlıyorum! Kırmızı renk olarak en belirgin renk. Gri yün ve triko hırkalar da hem casual hem şık halleriyle çok moda.
Yine kışın siyahlarını parlatacak neon renkler olacak. Geçen yıl başlayan bol dantelli, desenli çoraplar ise bu sene iyice aşarak daha dekoratif, taşlı, pullu ve en gösterişli hallerini alacak. Kürk kadar sık karşılaşacağımız diğer bir şey de deri, özellikle deri pantolonlar, havacı tarzı deri paltolar ve lateks deri taytlar çok moda olacak.
Kadifenin yanında parlamaya çalışan bir başka kumaş da goblen, muhteşem desenleriyle goblen kumaşlar hepimizi, o meşhur perdeden diktiği kocaman ve enfes elbisesiyle Rüzgar Gibi Geçti'nin Scarlett O'Hara'sı yapabilir hanımlar! Fermuarlar yine gözde ama çoğunlukla fermuar işlevi görürken değil, aksesuar işlevi görürken. Kozmetik trenlderinde en belirgin olanı mor ve bordo rujlar, yazın sönmeye başlayan parlatıcı/lip gloss devri artık kapanıyor hanımlar, mat rujlarınızı ve ruj fırçalarınızı hazırlayııın! Ah kış gelir de ekose olmaz mı, tabii ki ekose yine moda!
80'lerin geri dönüşüyle ne kadar bedbaht olsam da 40'ların dönüşüyle de bir o kadar harikayım! Bele oturan ceketler, ince kemerler, kalem etekler, uzun eldivenler ve şapkalar, kuyruklu ceketler, yüzde tüller...Şıklık garantili!Tabii ki vatkalar, etek altı taytlar, her türlü abartı, desenli uzun tshirtlerle 80'leri zaten anlatmaya gerek var mı? Kadife ve goblene üçüncü brode/baskılı kumaşlar. Bu sezon elbise, bluz, ceket, pantolon, çanta aklınıza ne gelirse hepsinde bol drape ve büzgü olacak.
Yazdan farklı olarak bu defa üst üste ve bolca değil ama single takılan yine epey uzun kolyeler, özellikle eteklerde siyah-beyaz ve renkli bol grafik desenler çok moda! Omuzların ön plana çıktığı özellikle en minik, en dar ve en kısa haliyle deri motorcu ceketler alınması şart parçalardan! Kış boyu minilerin ve grafik desenlerin üzerinde kullanılacak. Vee en güzel detaylardan biri de güzel, uzun eldivenler...
Daha fazlası ve detaylar için havalar bozana kadar bekleyin hanımlar:) O zamana dek çiçekli elbise ve açık ayakkabılarımıza dönelim:)

5 yorum:

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Deri kıyafetler ve diz üstü çizmeler diyorum, kesinlikle bomba gibi düşecekler kış sezonuna :) 80'lerin hala moda olması ise benim açımdan çok sevindirici :))

Stil Direktoru dedi ki...

Çorapları 3 ay önce yazmıştım bende yalnız şu püsküllü yaka ve omuzluklara taktım etsyde bir bayan yapmıştı bizler de deneyelim ben kesin yapacağım aklımda kaldı da :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@alisveris cini: sevgili cin seni 80ler ruzgarina kapilmis fotolarinla ekliyorum sabirsizlikla!

@stil direktörü:bence de deneyelim! hatta bu sene omuzlari senlendirmemiz hakikaten sart!!

Adsız dedi ki...

moda sektörünün içinde olan ve böylece gelecek yılların trendleri konusunda bilgisi olan insanlar bu vatka olayının kaç sene süreceğini bir an önce yazsın da ona göre planlarımı yapıp trend bitene kadar bir pasifik adasında inzivaya çekileyim:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@adsiz haha 80ler korkusu anlıyorum ama yo yoo bu sefer vatkalar öyle kafamızı super mario brothersdaki gibi küçücük gösterecek devasa vatkalardan değil, daha çok elbiselerib, bluzlarin omuzlarini sivri ya da köşeli gösterecek edgy türden:))