21 Ocak 2010 Perşembe

MODA BLOGLARI ISTANBUL MODA HAFTASI'NDA!!!



ISTANBUL FASHION WEEK(IFW) idealleri bir bir gerçeklestiriyor! IFW Istanbul'u ve Türk modasını uluslararası moda takvimine sokmayı başardığı gibi yine ancak dünyanın en önemli moda haftalarında görülebilecek bir gelişmeye daha imza attı ve moda bloggerlarını bu yıl basın statüsünde IFW'yi izlemeleri için davet etme kararı aldı. Evet dedikodu ya da söylenti değil: an itibariyle hazırlanmakta oldugu bildirilen listede moda ve magazin basınının yanısıra bloggerlardan da bazıları yerini alacak. Bu ayni zamanda blog ve twitler aracılığıyla bizlere tıklayan yabancı modaseverlere de ulaşmak demek!

Türkiye'de moda anlamında en güncel, en hızlı, en tarafsız haberleri veren, izleyici ve etki alanı oldukça geniş olan, stil ve moda haberlerinde old school moda basınından hep bir adım önde olan ve bu işi her hangi bir kazançları bile olmadan zevkle ve ciddiyetle yapan bloggerların mutlaka basın kimliğiyle IFWye katılımlarının sağlanması gerektigini gecen yılki yazımda ısrarla belirtmiştim, bunun üzerine yaptığımız bir görüşmede bu fikre katıldıklarını belirten yetkililer oldu. Ne mutlu ki Türk modasının yalnıca kırmızı halı gecisinden, unluleri partiler boyu gezdirmekten ya da frikiklere adanmış haberlerden ibaret olmadiginin farkinda olan birileri var!

Henuz ilk sezonlarinda olan IFW buyudukce belki styleBOOM kendini Italyan VOGUE editörü biricik Franca Sozzani'sinin yanında otururken ya da Hamish Bowles'un fiskoslarına kulak verirken bulabilir, neden olmasın:)))

8 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel yazmışsın!

Yanlı yayınlardan uzak bizlerden birilerinin yazdıklarıyla

ve fotogralarıyla daha keyifli olacak takip etmesi

Jojee dedi ki...

yapılması gereken bir hareket bencede.bir çok blogger yurt dışında modacıları göz bebeği.Türkiye de eğer bir akım başlatmak istiyorlarsa moda bloggerlarından seçebilirler.
Ünlülerden çok kendi içlerinden birinin yaptıkları aldıkları ve trendleri takip etmesi herkese cesaret ve ilham getiriyor.

Unknown dedi ki...

süper süper haber bu..bu işden anlayan özellikle tarafsız ve gerçek eleştirmenler olan bizlerede en sonunda hakettiğimiz değerin verildiğini görmek gurur verici. bu kararda emeği geçen seninde ellerine sağlık canım benim.

*STYLEBOOM* dedi ki...

kesinlikle hanımlar:)) işin moda kısmının, trend, renk, stil kısmının ön plana çıkması ve worldwide olabilmesi için de çok önemli bir adım gerçekten!! umarım işe yarar ve güzel olur.

@pelin: ne mutlu bana o zaman:))

Unknown dedi ki...

Olması gereken şeylerin geç olması belki biraz üzücü ama zamanında el atmaları ve bizim gibi bloggerların farklarına varmaları da çok güzel,geç olsun güç olmasın ;))

MODA DUYGUSU dedi ki...

Bu gerçekten çok güzel bir haber ama ben hayaline değinmek istiyorum.Bencede canım neden olmasın hayatta neyle karşılaşacağımız veya neyin ne olcağı belli olmaz umarım bir gün hayallerin gerçekleşir ve bizde seninle gurur duyarız:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@umut: kesinlikle:)) atalarimiz dogru soylemis:p

@duygu: ah duygucum cok tesekkurler, harikasin:)))))))))))))))))))))

Stil Direktoru dedi ki...

Tam senden beklenen tadda aldın kaleme bebek, şiştt aramızda anlarsın ya mucxx