5 Ocak 2010 Salı

TASARIMCI | Mihrican Damba Londra'da Yükselen Türk Tasarımcı!



1981 İzmir doğumlu MİHRİCAN DAMBA Londra moda dünyasında son zamanlarda adından sıkça söz edilen, çok yetenekli genç bir tasarımcı! Şimdiden Lily Allen ve Sugababes üyelerini giydirmiş olan tasarımcı Londra'da kendi markasını oluşturuyor.

Dokuz Eylül Güzel Sanatlar mezunu olan Damba, staj da yapmış olduğu DAMAT-TWEEN markasından baş tasarımcılık teklifi alıyor, inanılmaz yeteneği ve özgün stili gözden kaçmıyor ve markanın sahipleri Damba'dan TEATRAL PRIVATE LABEL isimli haute couture bir koleksiyon yaratmasını istiyorlar, bu koleksiyon bir çok VIP tarafından giyiliyor. Damat-Tween'den sonra kendi koleksiyonlarına odaklanmak isteyen Damba "CONNECTIONS" isimli koleksiyonuyla ITKIB'in Genç Moda Tasarımcıları yarışmasına katılıyor. Dördüncü olmasına rağmen daha defilesinden bir gün sonra aldığı inanılmaz feedbackler, hemen her önemli moda dergisinin kendisine yer vermesi ve gördüğü yoğun ilgi üzerine yeteneğini ve gücünü daha da farkediyor ve Londra'ya gitmek üzere bavulunu topluyor:) Burada öncelikle o meşhuuur CENTRAL SAINT MARTINS'de haute couture eğitimi alıyor, daha sonra LONDON COLLEGE OF FASHION'a master eğitimine başlıyor, bu sırada stajını devlerden birinin yanında ALEXANDER McQUEEN'de yapıyor, ITKIB yarışmasında sunduğu koleksiyonla binlerce başvurunun arasından seçiliyor. Masterını bitiriyor ve bitirme koleksiyonu "ESCAPISM" hem Londra Kraliyet Defilesi'nde sunulmak üzere seçiliyor, hem de okulu tanıtmak üzere Şangay Moda Haftası'na gönderiliyor. ITKIB ve IMA destekleriyle bir çok moda haftasında sunulan koleksiyon çok beğeniliyor.




VOGUE, SURFACE NEW YORK ve ELLE'de tasarımları çıkmış olan DAMBA'nın enfes elbiseleri de iki kez kırmızı halı görmüş, şu anda yoğun şekilde 2010 koleksiyonu olan "HUMAN ON HUMAN" için çalışıyor. Markası için profesyonel bir alt yapı oluşturmuş durumda. Haute Couture ile sanatı birleştirmeyi seven Damba, güçlü silüetleri olan ve dişi figürünü kucaklamayı seven teatral kreasyonlara sahip.


0 yorum: