5 Ocak 2010 Salı

TREND RAPORU | İlkbahar/Yaz 2010'a Bakış

Hanımlar hemen her markanın indirimde olduğu şu günlerde sadece "an"ı yaşamayın:)) İlkbahar/Yaz modası ve öne çıkan trendler moda haftalarının da bitimiyle belirlendi, fiyatlar düşmüşken, fırsat bu fırsat yaz için de bulabildiğiniz parçaları alıp yatırımınızı yapın derim! İşte ilkbahar/yaz sezonundan aksesuarlar hariç öne çıkanlar:



Erkek slipleri ve kısa şortlar, özellikle pinup altlar çok moda! Çizgilerse her renk ve her kalınlıkta hızla geliyor. (PHILIP LIM, GIVENCHY)



Dantel ve fistoların romantizmi son hız, bu yaz bohem geçecek. Kışın başlayan deri yazın bile bu defa şort olarak gündemde!! Drapeler bu sezonun en bomba trendlerinden olacak. Eflatun bu kışın mor modasını yumuşatarak sürdürecek. (CHANEL, WANG, BURBERRY, MIZRAHI)



Fırfır fırfır fırfır, en katlısından en şifonundan en hacimlisinden! Fiyonklar yine her yerde, ceket ve yakalarda ve tabii ki saçlarda ağırlıklı olacak. Bu sezonun en göze çarpan ortak paydalarından diğeri de grafk/geometrik desenler. Gri diğer moda renk. (JACOBS, LUELLA, OHNE , DONNA KARAN)



Haki renk bu defa yalnızca spor kıyafetler, trençler ya da kargolarda değil, en şık parçalarda bile haki olacak. Hippi şıklığı çiöekler, örgüler ve upuzun saçlarla geri dönecek. (MIZRAHI, DVF)



Kalçada geniş kafes model etekler inanılmaz moda olacak! Bu sene elbiseler kadar popüler olacak etekler. Kapüşonlar da gözde. Kelebek, kedi, pasta, çilek gibi çocuksu desenler elbiseleri süsleyecek. Obivan kemerler yani kimono kemerleri çok moda!



Süregelen iç çamaşırı trendiyle korseler ve büstiyerler altın sezonunu yaşayacak! Kot montlar blazerlara kafa tutmaya başlayacak. Kuş tüyü sezonun ortak trendlerinden diğeri! Tüyleri her yerde göreceğiz. Eteklerden söz açılmışken lale etekler de bu sezonun bombalarından!



Özellikle beyazlara katılmış altın sonra bronz ve gümüş yine moda. Kışın başlayan militer etki devam edecek. Sezonun diğer moda renkleri nane ve tabii ki pudra!



Pencere modası hızla geliyor, özellikle bel kısmında yanlarda ve yaka çerçevelerinde çok moda olacak. Pencereleri açma zamanı! Peplum bu sezon kaçınılmaz, tüm bluz ve ceketleri süsleyecek! Pile etekler ve piliseler romantik akımla geri dönüyor. Tabii ki puantiyeler de!



Sarı ve özellikle şeftali sezonun moda diğer renkleri. Siyah-beyaz grafik kombinler çok moda olacak. Ve yine çok moda olacak diğer trend amazon/yerel savaşçı görünümlü kıyafetler.



Deri hala moda olduğu için yumuşak geçiş yapmak isteyenler için parlak renklerde süet etek ve ceketler bu sezon pek moda. Suluboya desenler de öyle! Wang sağolsun başlattığı sportif etki sayesinde gri sweatshirt modası son hız geliyor!



Asimetrik omuzlar artık bayacak ama yine çooook moda! Sezonun kaılmayacak ve kaçırılmayacak diğer "en moda"sı ise transparan!!! İster iç çamaşırınızı ortaya koyan, ister yaka ve beldeki pencerelerinizi süsleyen versiyonları olsun ama bi yerlerde mutlaka bir transparan olsun! Tulumlar en az geçen yaz kadar moda, üstelik daha çeşitli! Sezonun d,ğer moda rengi sıcak turuncu!



Geçen sezon podyumları mikro minilere kaptıran ama bizim sokakta hala en çok sevdiğimiz parçalardan olan maksi elbiseler yine revaçta ama mutlaka mutlaka desenlileri! Minilerinse ne unutulmaya, ne de kısalmaya niyeti var, ama bu defa uzun/yarım kollu miniler moda! Volanlı ve balerina tarz etekler de sağlam geliyor!



Son olarak pencere bana yetmez diyenler için tarumar edilmiş, yırtılmış, parçalanmış kıyafetler sezonun hit trenlerinden olacak. Geçen yıldan başlayan yüksek bel bu sezon daha ağır, daha çok!

[Görseller:style.com]

0 yorum: