30 Ağustos 2010 Pazartesi

IFW | Atıl Kutoğlu

ATIL KUTOĞLU en kalabalık defilelerden biriydi. Kendi adıma çok öyle heyecanla beklediğim bir defile değildi ama umduğumdan fazlasını buldum. Atıl Kutoğlu'nun her zamanki "kendine özgü"lüğü çini desenler, Osmanlı motifler, peştamal ve buldan bezlerinin güzellikleriyle buluşunca izlemeye değer olmuştu.

Keşke bunların dışına örneğin geometrik desenler ve çizgilerin ilüzyonuna hiç gitmeseydi, çünkü orada zaten Ricardo Tisci'li Givenchy'nin şahaneleri yani siyah-beyaz çizgilerle optik ilüzyonda şimdiye kadar yapılmışların en iyisi belleğimizde taze taze duruyor, aynı şeyi GIZIA için de düşündüm ama bu bir hazır giyim markası için hoş görülebilirken(zira "esin"lenmeleri hepimiz hoş görüp her sezon Zara'ya Mango'ya koşuyoruz öyle değil mi:)), bir tasarımcı için hele Atıl Kutoğlu için söz konusu bile olmamalı.

Mavi çiniler ve desenlele başlayan koleksiyon daha sonra nude tonlarla devam etti, jakarlı kumaşlar, kat oyunları tulumlar çok güzeldi. Bir ara hippi hippi shake vari "pek tatmin etmeyen" parçalar çıktı ama çarçabuk da yokoldu:)

Atıl Kutoğlu defilesinin ön sırası ünlü isim kaynıyordu, ama bir ünlü isim de podyumdaydı, Demet Şener yeniden hala kendisinin manken sanıldığı ülkemizde podyum şansı bulabiliyor, yürüyüş sıfır, gülüş plastik, boy bodur, caka yerinde! Zerafet ve güzelliğin, bir de lisede servisteki diğer kızların hepsinden daha uzun olmanın model olmak için yetmeyeceği günlerin bir an önce gelmesi temennimle bitiriyorum o halde:))

0 yorum: