30 Ağustos 2010 Pazartesi

IFW | Simay Bülbül

Fotoğraflar: Tolga Günay



SİMAY BÜLBÜL ilk solo defilesinin hakkını fazlasıyla veren bir isimdi, couture parçalardan oluşan ve bir ayini andıran defilenin renk paleti, tasarımları, açılışı, kapanışı ayrı güzeldi. Tolga Günay'ın objektifinden bakalım...



Uğraşması oldukça zahmetli bir materyal olan deriyle böyle incelikli, bu kadar emekli ve bizler için dah ada önemlisi bu kadar güzel bir koleksiyon çıkarmak kolay olmasa gerek... Siyahlarla başlayan koleksiyon aksesuarlarından saçlara kadar bir bütündü.



Daha önce özel bir davet için hazırladığı koleksiyonu görmüş ve şurada yazmıştım, işte o koleksiyon doğacak olan şahaneliğin habercisiymiş:) Siyahlardan sonra hepimizi büyüleyen petrol yeşilleri podyuma çıktı, deri şifon, ipek ve kreple birlikte kullanılmıştı. Genel olarak dar, korset tipi gövdelerle uçuşan, derin yırtmaçlı etekler, uzun kuyruklar kullanılmıştı.



Derinin lazer cut tekniklerle ince ince dantellere, motiflere dönüşümü çok güzeldi. Son parçalar bembeyazdı, bazıları sade, zarif bir gelinlik gibiydi. Beyaz parçaları sunan modellerin ellerinde kocaman karpuz lambalar kapanışın pırıl pırıl olacağını haber veriyordu. Deri hiç bu kadar couture olmamıştı!



En az elbiseler kadar büyüleyen, fark yaratan ve hayranlık uyandıran bir diğer şey de aksesuarlardı: bileklerde, bacakta, boyunda, pazuda, hatta yüzde ve omuzda kullanılan kafes kafes altın aksesuarlar tasarımlardaki tanrıçayı tamamlıyordu. Omuza yerleştirilmiş olan parçaya biz blogger row olarak topluca bayıldık:))

0 yorum: