26 Şubat 2009 Perşembe

ILHAM PERISI: Dior


Oncelikle resmini gordugunuz bu elbise size son zamanlarda sanki gordunuz hissi verdi mi diye sormak istiyorum?!? Cevabi verdiginizden eminim ama yine de devam edelim.

Dun gece rastladigim ilginc bir haberi sizinle paylasmak istiyorum. ABD'nin en buyuk, unlu ve koklu muzelerinden "The Metropolitan Museum of Art" in cok unlu ve zengin bir de Costume Institute bolumu vardir. Hatta her sene Costume Institute Gala gecesiyle tematik bir parti verirler ve moda dunyasi icin cok guzel olaylardan biridir. Iste bu kostum bolumundeki yukarida resmini gordugunuz elbise Hanimlar ta 1949 yilinda tasarlanmis ve dikilmis bir DIOR tasarimi, eh DIOR bosuna DIOR olmamis iste, muzelik bir parca cikarmak oyle kolay degil!

Isin ilginc tarafi bu tuvaletin cok benzerini hadi neredeyse copy-paste kadarini bu sene Oscarlarda Kirmizi Halida Miley Cyrus'un uzerinde gormus olmamiz. Cyrus'un , daha once belirttigim gibi yasina ve boyutlarina fazlasiyla extra large gelen bu tuvaleti ZUHAIR MURAD imzaliydi. Yani ZUHAIR MURAD burada esin olayinin ucunu biraz kacirmis sanki, hala kibarlik olsun diye esinlenme diyorum: kendisi bu tasarima denizkizlarindan esinlenerek imza attigini belirtmis onceden. Kendisinin muthis yetenekli ve zengin hayal gucune sahip bir modaci oldugunu bilmesek bu kadar saskinliga dusmeyecegim belki de. Sanirim bunu MURAD degil de yeni yetme bir modaci yapsa moda dunyasindan afaroz edilirdi!!

0 yorum: