24 Şubat 2009 Salı

TREND RAPORU: Fascinator Sac Aksesuarlari


Evet bu ilkbahar-yaz saclarla ayrica ilgilenecegiz hanimlar!!! Ben saclarima epey bi duskun oldugum icin onlari suslemeye bayiliyorum. SJP ornegini verdik, ki hatirlayin kendisi sadece galada degil filmde de gelinliginin uzerine muhtesem bir sac aksesuari kondurmustu.

“Hair Fascinator” denilen bu tuyler, boncuklar ve tac yapraklarla suslenmis, eski kabareleri hatirlatan gosterisli sac, toka, tarak ve bantlar sezonun olmazsa olmazlarindan. Asagida gordugunuz seker mi seker ornekler Accessorize’dan, fiyatlari 55-150 TL arasinda degisiyor.


Ayni zamanda TALK markasiyla Asli TENTOGLU isimli bir tasarimci da el yapimi sık sac aksesuarlarini Istinye Park CHO magazasinda satisa sunmus, bu tuyler arasinda ozellikle tavuskusu on planda ve Asli Hanim bunu bol bol kullanmis. Fiyatlari en az 95 TL.



Cok cok daha hesapli secenekler(cogu Hong Kong taraflarindan gelme oldugu icin makul shipping ucretleriyle) E-BAY’de mevcut. Women’s Accessories kategorisi altinda Hair Fascinator anahtar kelimesiyle aratirsaniz kolayca bulabilirsiniz.

Bense asagidakileri secmisim kendim icin, cogu kisin alinmis, sezonda bunlari zenginlestirmek umidiyle hoscakalin...



1. Accessorize Fascinator

2. Park Bravo Hairpin

3. Accessorize tac

4. Claire's Leopar Sac Bandi

5. Accessorize Incili Sac Bandi

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Oncelikle canimcim tebrik ederim... Super mantikli bir ise girismissin! Hos bence gec kalmis bir girisim... Kim bilir yakinda senin de tasarilarini buradan gorebiliriz. Ikinci bir hos da burada gelecek... Bu tarz isler ne yazik ki "One Tree Hills"in "Brooke"u gibi hoop diye bir anda gerceklesemiyor (Vallahi denk geldikce izledigim bir dizidir kendisi:P). Ama iyi bir terzi tanidigin varsa gelinligimi senin ellerine teslim edebilirim :)))

Gelelim olaya Londra sokaklarindan bakmaya... ki bilirsiniz ben "Moda anlayisi" kit biriyimdir. Bu sokaklarda "imaj icin kiyafet hicbirseydir, taki-aksesuar herseydir" dusuncesi hakim. Yoo yanlis anlasilmasin, bunu Londra'li kizlarin ciplak gezmesine baglamiyorum (ki, evet az ve oz giyiniyor bu arkadaslar...), birkac gundur metrolarda dagitilan gunluk gazetelerde gozume carpan rakamlara bagliyorum. Genellikle tanidik unlulerin (Kate Moss, Mischa Barton, vs.) gunluk kiyafetlerine bakildigi ve fiyatlandigi bir bolumde, giysi kismina toplamda 30-50 pound harcanmisken, toka kismina bunlarin yaklasik 3 misli harcanmis olmasi dikkatimi cekti. Bakin taki, ayakkabi ve cantayi ayri degerlendiriyorum. Ve saniyorum, Burcin'cim dedigin gibi cok yakin bir zaman da bu cok degerli sac bantlari Londra sokaklarinda gezmeye baslayacaktir. Eee ne de olsa London Fashion Week'deyiz :)))

Evet...evet... Saci olup da onunla pek ilgilenmeyen biri olarak, hakini pek yemisim... :)))