27 Şubat 2009 Cuma

MILAN FASHION WEEK: Day 1

New York ve Londra Moda Haftalarinin hemen arkasindan tasarimin dogdugu topraklarda Italya'da devam ediyor 2009 Sonbahar-Kıs defileleri. Dun sirasiyla JUST CAVALLI, EMPORIO ARMANI, MISSONI ve MOSCHINO CHEAP&CHIC koleksiyonlari tanitildi. Ilkbahar-yaz hazirliklarimiz guzelce bittikten sonra yeni sezonun trendlerini, moda renk ve tasarimlarini daha detayli anlatacagim sizlere hanimlar. Simdilik kisaca bir goz atalim.
17:00 EMPORIO ARMANI
Cok degil hemen hemen bir hafta oncesinde New York'un meshur 5. Caddesinde tum markalarini ayni cati altinda topladigi kocaman bir magaza acan GIORGIO ARMANI, unlu akinina ugrayan ve flaslardan ortaligi gunduze ceviren acilis partisiyle New York Moda Haftasinin en cok konusulan, en gorkemli, en janjanli ve luks davetine imza atmisti. Oysa dun EMPORIO ARMANI koleksiyonunda o gosteris ve isiltidan -belki bir sureligine de olsa- eser yoktu. Cok genc hatta liseli kiz imajimsi koleksiyonda pileli sortlar, super mini etekler ve babydoll tarzi elbiseler agirlikliydi. Ceket, palto ve trenchler kesimleri ve yakalariyla cok hostu. Tuvit, kadife ve ormeler kullanilmisti.




19:00 MISSONI
Beymen'de her gordugumde beni benden alan isil isil renkli triko ve ormeleriyle ilik baharlarin ve soguk kislarin sikligini garantileyen MISSONI, dunku defilesinde ailesinin yani LA FAMIGLIA MISSONI'nin ozune kesin donus yapmisti: orgu isi! Genel cizgisinden biraz uzaklasmis ve cok katli hippie hatta hip-hop tarzi tasarimlar goze carpti. Pudra pembesi, seftali ve toz mavinin hakimiyeti olan defilede MISSONI oldukca bol, rahat hatta salas bir tarz benimsemisti. Ben eski cizgisiden yana oldugumu belirtmek durumundayim!




20:00 MOSCHINO CHEAP&CHIC
Booool firfirli ve hatta surrealist bir koleksiyon sundu CHEAP&CHIC. Yarisi pump yarisi sandalet seklinde olan pabuclar ve kemer gibi gorunen kemerli kostumlerle oldukca surrealistti. Etek ucundan, yakaya, omuza, elbisenin bir tarafina akla gelen her yere firfirlar kondurulmustu. Bu hos ayrintilara ragmen kendini tekrar eden parcalar var gibiydi.


Yandaki takvimden de takip edebileceginiz uzere Milan Moda Haftasi'nda bugun GIORGIO ARMANI, GIANFRANCO FERRE ve BURBERRY PROSUM gibi devler var! Devam edecegiz...

0 yorum: