23 Şubat 2009 Pazartesi

Red Carpet: And The Oscar Goes To...

Evet kirmizi halidaki en sıklar, en kotuler ve en siradanlar...Bu sene Sarah Jessica Parker iyi ki New York'dan kalkmis gelmis yoksa bizi oyle vay bee ne hali su kirmizi hali moduna sokacak kadar carpici degildi benim fikrimce, ama tabii ki en sıradan olanlarin bile seckin modaevlerinden ciktigini dusunursek beklentileri de cok azaltmamak gerek. Genel olarak Oscar gecesine pudra ve krem tonlari damgasini vurdu. Burada belirtmeden gecemeyecegim ama gozlerim kirmizi halida her daim esen Charlize Theron, Nicole Kidman, Cameon Diaz, Eva Longoria, Reese Witherspoon, Cate Blanchett'i aradi. Ben elbiseleri kategoriler altinda ayirdim, yorumlarinizi bekliyorum:)
  • THE BEST:

Hayranligimi anlatacak kelime bulamadigim John Galliano'dan nasil kotu bir sey cikabilirki! Ozellikle de o essiz, muhtesem hayalgucunu sinirsizca kullanabildigi couture koleksiyonlarindan. Sarah Jessica Parker, DIOR COUTURE imzali elbisesiyle kirmizi hali gosterisinin hakkini vermis. Transparandan hafif gorunen tarlatani, etek kismina dogru belli belirsiz devam eden gogus kismindaki enfes islemeleri ve sezonun bir numaralarindan kemer detayiyla mukemmel otesi. Tebrik ediyoruz! Mucevherleri Fred LEIGHTON.

Gecen sene kirmizi haliya pullari ve kuyruguyla gercek bir deniz kizi olarak gelen ve hem sıklık hem kadin oyuncu odullerini toplayan Marion Cotillard, siyah ve gece mavisi karisimi kat kat tullerden ve piriltilardan olusan elbisesiyle yine cok sık ve gosterisliydi. Elbisesini bir Fransiza yakisir sekilde DIOR COUTURE Sonbahar 2009 koleksiyonundan taze taze secmis. Fakat cift zinirli ve boyu anlamsiz olan kolyesiyle mucevher secimi bence pek basarili degil, ozellikle bu elbise icin mutlaka bir sey takilacaksa enfes kupeler ya da boyunda duran bir gerdanlik daha dogru olurdu.


Moda degil stil onemli diye bosuna soylenmiyor, iste muhtesem, elegan ve kusursuz bir elbisenin icinde goruyoruz 16 yasindaki Miley Cyrus'u. Yasi icin cok cok cok abartili, cok fazla ve kadinsi bir elbise, o sebeple resme bakarken sadece elbiseye odaklanmayi deniyorum cunku Miley'ye baktigim anda bir dakika bir tutarsizlik var oluyorum. Kendisine 30larima isik hiziyla geldim odulunu de veriyoruz buradan. Neyse bu guzelim elbise bunca isilti ve gosterisinden tahmin edilecegi uzere bir ZUHAIR MURAD tasarimi, Bahar 2009 koleksiyonundan. Kemer detayi ozellikle sahane. Zaten bunca yogun tasi, pulu ve firfiri rukus olmadan sanat eserine donusturebilecek iki isim var bence: Elie SAAB ve Zuhair MURAD


Pudra ve siyahlardan en guzel renk kullanimina gecelim. Her zamanki zerafetiyle Natali Portman carpici pembesiyle enfes bir RODARTE elbiseyle gecti halidan. Elbienin gogus kismind adrapeler arasina yerlesmis payetleri isilti vermis, etekleri ise ipek sifonun o ucus ucus havasinda.


Oscarlari silip supuren Slumdog Millionare filminin yildizi Freida Pinto'nun JOHN GALLIANO 2009 Bahar koleksiyonundan olan elbisesi de rengi, tasarimi ve ozellikle omuz kismiyla cok sık, cok degisik. Benim en iyiler listemde ama yine bence Pinto'nun ten rengine bu tatli mavi pek gitmemis, belki daha acik tende tipki runwayde oldugu gibi cok daha guzel duracaktir bu mavi. Ama elbisenin isleme dolu tek omuz detayiyla Hint yerel kiyafetine uyumu filme atif yapmak acisindan hos olmus dogrusu, tabi bu sekilde mi dusundu bilemiyorum:)


Marise Tomei de gumus grisi saten organza tek omuzlu ATELIER VERSACE tasarimi elbisesiyle cok sıktı. Elbise bence geometrik ve daginik pilileriyle bir tasarim harikasi, dogrusu nasil dikilmis olabilecegini dusunmeden edemiyorum. Elbise sık mı degil mi diye donup donup bakmak geliyor, cunku karmasik bir goruntusu de var, ama sonra evet diyoruz bu elbise cok guzel.



Eski sarisinlardan en begendigim 2 aktris Kim Basinger ve Virginia Madsendı. Ikisi de artik pek ortalarda degil, ama Virginia Madsen kirmizi halidan gecen 4 kirmizi elbise arasindan en iyisini secerek kendini gosterdi. Keskin ama zarif hatlariyla KEVAN HALL imzali straplez tuvaleti cok sıktı, ozellikle yakasindaki detay. Eminim minik kemer detayi gozunuzden kacmadi, artik bu ilkbahar-yaz icin kemerleri sikmaya baslasak iyi olur hanimlar.



Kirmizi halida dort gozle beklenen yildizlardan Penelope Cruz pudra renkli Vintage PIERRE BALMAIN COUTURE tuvaletiyle elegan ve nostaljikti. Sıklar listesinde yeniden dogal tonlara donus yaptik boylece. Penelope'nin elbisesi uzerinde aslinda dantel gibi gorunen kisimlar dikkatle bakilirsa gorulecek aslinda dantel seklinde desenler. Muhtesem gerdanligi Chopard.



Genelde fazla pula payete detaylara kacmadan sık olabilen yildizlardan Anne Hathaway bu defa yine zarif ve fakat ARMANI PRIVE elbisesiyle isil isildi. Ilkbahar 2009 koleksiyonundan olan ve tamamen payetlerle helezonik sekilde islenmis elbisenin Hathaway kirmizi halida yurudukce dalgalaniyor gibi isildamasi enfesti


En iyi elbiseler listemin son sirasinda Mrs Sympathy Taraji Henson ve sectigi ROBERTO CAVALLI tuvaleti var, dogrusu kendisinden cok daha fazlasini beklerdik, ve Henson da bunun farkinda olacak ki elbiseyi inanilmaz gosterisli ve guzel Fred Leighton gerdanlikla suslemis, bu kolye duruyorken elbiseyi degerlendiremiyorum bile. Belki klasikler listesinde olsa daha dogru olabilirdi.


  • KLASIKLER:

Tilda Swinton birbirini asla tekrarlamayan degisik rollerin kadini, onu ya sever ya da nefret edersiniz. Ben sevenlerdenim. Kiyafet secimleri de genelde egzantrik, degisik tasarimlar olur, bu defa daha LANVIN prefall 2009 koleksiyonundan klasik renklerde ama cizgilerinde farkliliklari olan bir tuvaletle Oscardaydi.


Evan Rachel Wood da klasik tasarimli bir ELIE SAAB tuvaletle kirmizi halidaydi, fakat zaten cok ama cok acik tenli olan Wood bu renk secimiyle heykel gibi.




Dunya uzerindeki en iyi aktrislerden Meryl Streep de hem vucuduna hem yasina ve asaletine innailmaz giden bir elbise secmis, en bgendigi modacilardan olan ALBERTA FERRETTI imzali elbisen yaka ve beldeki detaylariyla cok sık ve klasik.


  • SIKICILAR:

2008 Oscarlrinda sıklık konusunda resmi gecit yapan ve benim her zaman stiline, zevkine hayran oldugum Heidi Klum bu defa hayal kirikligi yaratti. Kendisi hem gecen yilki enfes kirmizi elbisesine kiyasla cok daha aziyla yetinmis hem de kendini tekrar durumunda kalmis! ROLAND MOURET imzali tuvaletiyle bence cok zayifti.


Leslie Mann'in PAMELLA ROLAND imzali tuvaletine kotu demek mumkun degil tabiki ama hem model hem de head-to-toe isiltisiyla yine bunlardan epey gorduk dedirtiyor maalesef.


Angelina Jolie yine siyah yine sade yine ayni, ama kadin o kadar guzel ki ne giydigi pek de farketmiyor dogrusu. Yine de son zamanlardaki fotograflarina gore oldukca saglikli, canli ve hos gorunuyor ELIE SAAB tuvaletinin icinde, aksesuarlari ise sahane: Brad Pitt ve kocaman zumrut kupeler! ELIE SAABdan bu kadar sade ve isiltisiz bir tuvalet beklemezdim dogrusu, sanirim Angelina icin epey modifiye edilmis, ama arastirmadan atmak olmaz:)



  • THE WORST:

Kirmizi halinin enn kotu kiyafeti bence kesinlikle Beyonce'nin HOUSE OF DEREON(ki kreatoru Beyonce'nin annesi) tasarimi tuvaletiydi. Tanrim Beyonce'nin annesinin gazabina ugradigi apacik ortada! Zaten tamam anladik biliyoruz popocuguyla gurur duyan Beyonce hep hep mutlaka denizkizi modeli tuvaletleri tercih eder ama hepsi bir arada olmaz ki. Acikcasi yoruma fazla gerek oldugunu sanmiyorum!


Amy Adams da kirmizi halinin en kotulerindendi bence. CAROLINA HERRERA tasarimi tuvalet daginik ve pek de sık degil. Ama gerdanlik! O gosterisli, enfes ve dolu dolu gerdanligi boyle siyah biyeler ve drapesi olan yani gogsunde yeterince olay bulunan bir tuvaletin ustune takarak yazik etmis.


Jessica Biel'in PRADA tuvaletini de kaba yaka detayiyla kotuler arasinda sayiyorum!


Oscarcigi kapacagi neredeyse kesin olan Kate Winslet da bence YSL Atelier imzali couture tuvaletiyle hic sık degil, odulu almak uzere sahneye cok daha guzel bir Kate Winslet ciksin dilerdik.
[Kaynak: Red Carpet Fashion Awards]

3 yorum:

Burak Ünaldı dedi ki...

Galliano Rules!!!
Blogunuzu heyecanla izlemeye basladik. Kırmızı Halının ve sokakların stylish beyefendilerini de en kısa zamanda bu sayfalarda gormek isteriz!

Shoopshoop dedi ki...

Şekerim öncelikle blog'un hayırlı uğurlu olsun diyorum.
Benim gibi uykucu bünyelere çok büyük hizmet olmuş bu oscarlarla ilgili bölüm zira ben henüz red carpet elbiselerini görmemiştim..
Ellerine sağlık, sıkı takipteyiz devamını bekliyoruz:)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

SJP geline benzemiş, ama gösterişli durmuş sevdim. Miley Cyrus yaşına uygun sevimli bir şey giymiş, iyi bir seçim. :)
Jessica Biel'in önünden sarkan şey ne öyle çok komik :)