25 Şubat 2009 Çarşamba

TREND RAPORU: Tulum



80lerden kurtulmak oyle kolay degil hanimlar, iste bahar sezonunun hitlerinden tulumla karsi karsiyayiz. Ama korkmak yok, STYLEBOOM bu trendden "eyvah 80ler!!" seklinde haykirip vazgecmemeniz icin gereken ipuclarini sunuyor. Yukarida resimde de goruyoruz, baharin moda renklerinden eflatun tonunda cok guzel tulumuyla Rihanna cok sık, cok havali, cok 2000ler!

Sezondaki tulumlarin cogu dokumlu, ipek ya da turevi kumaslarla kullanilmis, bu da ucus ucus havali tulumlar demek! Sezonun en moda aksesuarlarindan olan ustuste takilmis iri kolyeler, yuksek topuklar ve daha once bahsettigimiz sac aksesuarlariyla zenginlestirilmis sık tulumlar sozunu ettiklerimiz. Bu sebeple eger "ohh tulumumu cektim ne de rahat oldu" gibi bir dusunce balonunuz olustuysa hemmen patlatin hanimlar:) Yine sezonun gozde aksesuarlarindan kemerlerle de sıklastirabilirsiniz tulumunuzu. Bir de bir baska trend raporunda sunacagimiz harem pantolon yani salvar pantolon stilinde tulumlar oldukca cok. Paca kismi buzgulu tulumlar da dikkat cekiyor.

Asagida sirayla unlu tulumlarina bir goz attik, BCBG gumus girisi tulumda bahsettigimiz gibi dokumlu bir kumas ve dar pacalar tercih etmis, ve kemerle suslemis. CHLOE moda renk tonlarindan biriyle yine cok guzel fiyonklu kalin bir kemerle calismis. Gwenyth Paltrow 'un STELLA McCARTNEY imzali ipek tulumu muthis sirt dekoltesi, genis pacalari ve smokin gorunumuyle cok iddiali, Paltrow boynuna uzun altin bir zincir takarak suslemis tulumunu. Gossip Girl'un uslanmaya calistikca batan Serena Van der Woodsen'i Blake Lively ise BETSEY JOHNSON'dan cook seker bir sort tulum secmis. Ortak nokta: yuksek topuklar!


Bu entry uzerine az sonra alisverise cikacaklara MANGO, ZARA, STEFANEL, SISLEY ve BCBGyi oneriyoruz, bu trendi onde goturduklerini soyleyebiliriz, hem kumas hem model hem de renk olarak oldukca secenek mevcut ilk uc magazada, ama ozellikle MANGO ve STEFANELde. Asagida MANGO ilkbahar koleksiyonunda one cikan tulumlari gorebilirsiniz.



Gelelim ipuclarina: Oncelikle itiraf edelim tulum olayi ozellikle uzun hanimlara gore, bu durumda eger benim gibi minyaturseniz ve bu trendi takip edecekseniz oldukca yuksek topuklu stilettolarla hatta platformlarla kombinlemeyi deneyin. Eger ustu ince alti kalinca bir vucut tipiniz varsa harem stili tulumlardan kesinlikle kacinin, mumkunse ucusan kumaslardan wide legs yani genis pacali olan tulumlari tercih edin, ve tulumunuzu bol bol iri kolyeyle tamamlayarak ust govdeye de hacim verin ya da boyundan askili modeller secin. Yine beliniz inceyse kalin kemerli tulumlari rahatca kullanabilirsiniz, degilse karin bolgesini kapatabileceginiz ust kismi bluzan seklinde dokumlu tulumlardan secin, MANGO da ornekleri bol. Bizim guzel havalarimiza cok gidecek olan sort tulumlari da sakin es gecmeyelim, mutlaka bulunsun:)

Ben asagidaki gibi saks mavisi straplez ipek bir tulum sectim Zara'dan, beyaz platformlu stilettolar ve iri bir hair fascinatorla ve sira incilerden bir kolyeyle suslemeyi dusunuyorum. Gece gezmelerinde ve cosmalarinda isil isil ve pufur pufur olacagindan eminim. Daha casual olarak da MANGOdan belki fularla belki ahsap boncuklu kolyelerle ve dolgu topuk ayakkabilarla giyecegim bir tulum sectim, bu tulumuma bir kemer sart!

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Eee.. benim ufak bir sorum olacak! Burcin-style resimlerinde mavi straplezin yanindaki hair fascinator nasil birseydir? Evet, benim gozler azicik bozuk da!!! :)))