8 Ocak 2010 Cuma

FLASHION' NEWS | H&M "OOPS!" KOLEKSİYONU :o



Daha geçenlerde çok şahane, bir o kadar da çevreci H&M Garden koleksiyonunu size burada tanıtmıştık hanımlar, üstüne ben siparişlerimi bile vermiştim! Hani şu organik ve sürdürülebilir olan, hani ekoşık olan:) Gelin görün ki bu koleksiyon tanıtımının yapılıp, fotoğraflarının dağıtıldığı gün bir o kadar büyük çelişkiye de imza atmış H&M; yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere MANHATTAN'daki H&M mağazası ne kadar giyilmeyen, satılmayan/satılmayacak mal varsa giyilemeyecek şekilde (aman aman bir kaç homeless arkadaşın eline düşerse n'olur sonra:) )parçalayarak belediye çöpüne boca etmiş. Oops! Lütfen bari ajandayla çalışın arkadaşlar, aynı günde de yapılmaz ki buu!!

İşin dalgası bir yana, şirketler sırf "moda" diye yeşile düşkün, yeşilci ve çevreci mi oldular, yani göstermelik mi sadece? Gerçekten de ciddi bir çevre politikası ve hassasiyet sahibi bir şirket şu yukarıda olana imza atabilir mi?

Gelmekte olan ciddi iklim değişikliklerini ben bugün bizzat Bebek'te Ocak ayında sokağa fırlamış milyonlarla yaşadım, peki kaç milyonumuz bu durumu garipsiyor?? Tanrı biliyor kışı hiç sevmem, kar erimezse güzeldir benim için, ama erir işte! Üst üste giyinmeyi sevmem, daha önemlisi ben bir en az 4 inch topuklu hatunuyum, kardı, yağmurdu beni yorar. Ama doğayı ve kurduğu dengeyi hepsinden çok severim, yazı beklemek, yazlıklarımı beklemek bile benim için müthiş keyiftir! Kışlar gecikmesin, yazlar gecikmesin, ilkbahar aşkları ve sonbahar hüzünleri ,hiç biri bitmesin!

[Kaynak:ecouterre]

2 yorum:

Kürksever dedi ki...

İlginç. Aslında, mesela homeless'lara dağıtsalar kıyafetleri, etiket fiyatından vergi muafiyeti vs alabilirlerdi, ama demek ki, hesap kitaba vurunca böylesi daha "ekonomik" geldi firmaya.

ABD'de yayınevlerinin de benzeri bir uygulaması var. Satılmayan "paperback" kitapları kitapçılardan toplamak maliyetli olduğu için (hem toplayıp n'apıcan, satılmamış kitaplar işte!), kitapçılardan sadece kapak sayfalarını topluyorlar ve böylece iade hesabını görüyorlar. Kitapların kapakları haricindeki kısımlarının ise kitapçılar tarafından imha edilmesi bekleniyor. Bazen sahaflarda böyle kapağı olmayan Amerikan romanlarına rastlarsınız, işte onlar nasılsa imha olmaktan kurtulup üç kuruşa sahafa düşmüş kitaplardır.

*STYLEBOOM* dedi ki...

her zamanki gibi super aydinlatici ve bilgilendirici bir yorum!!!