26 Ocak 2010 Salı

PARIS COUTURE HAFTASI | CHANEL



Kaiser CHANEL için hazırladığı son couture koleksiyonuyla herkesi şaşkına çevirdi!! CHANEL ismi için devrim sayılacak bir koleksiyon çıkardı Karl Lagerfeld, 100 sene önce "küçük siyah elbise"yi yaratan Coco'nun markasında bir tanecik bile küçük siyah elbise yoktu, ne de bir küçük altın düğme! Ya da denizcilere selam, hatta meşhur CHANEL tüvidi bile kalem eteğe rest çekmiş bu defa şort, bermuda ya da şort-etek olarak karşımızdaydı.

Kaiser koleksiyonunu tek kelimeyle özetledi : GÜMÜŞ!



Neon-barok koleksiyonunun şeker renkli tüvitleri gümüş bordürlerle süslenmiş, modeller gümüş robotik eldivenler ve botlarla pastel tonlara edgy bir görünüm katmıştı.



Evet satenlerin, drapelerin, fırfırların arasına ya da üstüne saçılmış gümüş detaylar, aplikler ya da kristal işler çok şık ve göz kamaştırıcı ama kesimler bence oldukça formsuz ve fazlasıyla anti-Chanel.






Hint gömleklerini andıran elbiseler pastel tonlarda güzel bir görünüm sunarken, ancak bir oyuncak bebeğe yakışacak kadar abartılmıış katbekat fırfırlar gümüş ışıklarla karışınca göz yorucu bir hal almıştı.



İşlemeler ve gümüş aplikler inanılmaz ustalık ve emek istemiş belli, ve bence en şahane detaylardı ama yine de aşırı kalabalık bir koleksiyonun içinde yorgun düşmüş gibiydiler.



[Görseller:style]

7 yorum:

Fashionable Earth dedi ki...

LOVE THE BOWS !! Just like the ones we made and wore featured here: http://fashionableearth.org/blog/2010/01/20/80s-skate-party/

Stil Direktoru dedi ki...

*STYLEBOOM* şekerim hepsi birbirinden güzel ama senin şu izah etmene ve görselleri birleştirmene hastayım.

Adsız dedi ki...

harika yorumlamışsın ellerine sağlık ! :)
ben de biraz chanel'den uzak gibi gördüm.

*STYLEBOOM* dedi ki...

indeed:) the bows are very nice, but most of all I love the hair which were heart shaped do's.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@pinksugar: tesekkurler canim, biz biraz gelenekciyiz chanel denince demek:))

*STYLEBOOM* dedi ki...

@stildirektoru: sagol sekerim, biraz zaman aliyor ama degiyor demekki:))

bumchika dedi ki...

i love baptiste i love chanel

check my blog

http://labonitavida.blogspot.com/