28 Ocak 2010 Perşembe

PARIS COUTURE HAFTASI | VALENTINO



Umuyorum defile çıkışında Bay Valentino için hazır bulunan bir ambulans vardı, çünkü son iki koleksiyonda "evet sinyor izinizdeyiz" sinyalini pek de güzel veren yeni baş tasarımcı ikilisi bu defa karman çorman ve bence VALENTINO ismini bambaşkalaştıran bir koleksiyon çıkarmışlardı. Bir ara RODARTE mi bu baktığım olup, bir saniye sonra evet evet VALENTINO olan ben, koleksiyonu karmaşık, bütünlükten uzak ve yeni biz mi olalım yoksa VALENTINO olarak mı kalalım çelişkisi içinde buldum. Şifon %99 ağırlıktaydı ve romantik şifonu bu derece modernize etmeye çalışmak biraz zorlama geldi bana.

"Cennet Bahçesi" temalı olduğu söylenen koleksiyon daha çok AVATAR etkisindeydi bence, modeller saçlarındaki modern yerli aksesuarlar ve mavi göz ve omuz boyamalarıyla filmden çıkmışcasına yürüdüler.




Benim favorilerim sonlara doğru çıkan nude elbiselerdi, şifon üzerine kristal, yine şifon çiçekler, mercan benzeri işlemelerle yapılmış uygulamaları çok beğendim.




Geçen koleksiyonlarından kalma fırfır etkisi yine bir kaç parçada vardı, drape modasına yeni bir yorum katarak drapeleri taytlarda uygulamaları hoştu.



[Görseller:style]

1 yorum:

Kürksever dedi ki...

Dikkatimi sadece ikinci sıradaki ilk elbise çekti, tekrar dönüp baktım, ama modelin saç rengi elbise için açık kaçmış. Kumral saçlı bir modele çok daha yakışırdı bu elbise bence.