6 Mart 2009 Cuma

GLAMOUR Dergisinden "AMERICAN ICONS"

GLAMOUR US, son sayisinda Amerika'nin son 70 yilina damgasini vuran kadin ikonlarini 2009un genc yeteneklerinin yeniden hayat verdigi bir cekimle andi. Her birisi kendi doneminde risk alan, kurallari yikan, fark ve stil yaratan ve halen etkileri olan bu kadinlar Amerika denince ilk akla gelenler. Iste fotograflardan bazilari:

1. Hayden Panettiere'den "Amelia Earhart"
Amelia, 1932de ucagiyla tek basina Atlantigi gecen ilk kadin pilot


2. Alexis Bledel'den "Rosie the Riveter"

1942de 2. Dunya Savasinda Amerikan Hukumeti tarafindan hazirlanan bir poster karakteri olan Rosie kadinlari mutfaktan cikip savasta olan erkeklerin islerine gecmeleri icin cagiriyordu.


3. Paula Patton'dan "Billie Holiday"

Tam bir acilarin kadini hayati yasamis olan Paula, Amerika'da ilk kez tamami beyaz bir orkestrayla sarki soyleyen Afrika kokenli sarkiciydi. 1948de Carnegie Hall'da soyledigi Strange Fruit'u dinleyin.



4. Emma Roberts'dan "Audrey Hepburn"

Tamam belki Belcika'da dogdu ama Breakfast at Tiffanys'deki Holly Golightly ile o tam bir Amerikan ikonu oldu. Halen her kadin onun zarif stiline hayran.



5. Odette Yustman, Spencer Grammer, Rumer Willis'den " Woodstock'in Cicek Kizlari"

Protest ruhlari, her seye kadir enerjileri ve muzikleriyle 1960larin Woodstock kadinlari



6. America Ferrera'dan "Dolores Huerta"

Halen aktif sekilde siyasette olan Huerta, Chavez'le birlikte gocmen ciftcilerin haklari icin savasti ve United Farm Workers of America'nin kurucularindan oldu.


7. Lindsay Lohan'dan "Madonna"

1984de hayalinin "dunyayi yonetmek" oldugunu soyleyen Madonna tam da dedigini yapti. Sadece Amerika'nin degil pop kulturunun en buyuk ikonu oldu.


8. Emma Stone'dan "Carrie Bradshaw"

New York'un Orumcek Adam'dan sonraki en buyuk kahramani


9. Alicia Keys'den "Michelle Obama"
Amerika'nın ilk Afrikali Amerikali first lady'si ayni zamanda akilli, caliskan, kariyer sahibi ve Jackie kennedy'den sonra en stil sahibi olani.

10. Elisha Cuthbert'den "Brandi Chastain "
Cin'deki yapilan ilk Dunya Kadinlar Futbol Kupasi'nda Amerika'ya maci kazandişran penaltiyi atan ve sevincten dizleri ustunde kayarak formasini cikaran meshur sutyenin sahibi super kadin!

11. Camilla Belle'den "Mary Tyler Moore"
1970de hit olan televizyon programiyla ilk kez kadinlara ozgurluk, kariyer ve arkadaslik konularinda bir kadin programi yapan televizyoncu kisilik

12. Chanel Iman'dan "Althea Gibson"
1950de 23 yasinda tenis dunyasindaki "beyaz renk" hakimiyetini kirarak Amerika Sampiyonasina katilan ve 1957de Wimbledon'i kazanan ilk siyahi Amerikali kadin oldu.
Bizim ikonlarimiz icin de boyle bir cekim cok guzel olmaz miydiii?!?
Kaynak: GLAMOUR

0 yorum: