5 Mart 2009 Perşembe

VOGUE!


VOGUE 17 Aralik 1892'de Arthur Baldwin Turner tarafindan aylik olarak yayinlanmaya baslamis bir dergi, o derece eski yani, ve o zamandan beri iyi ki var, iyi ki yuksek moda anlayisiyla dolu. Yukarida VOGUE dergisinin ilk ve son sayilari yan yana, nasil bir degisiklik.


Ve sonunda! Sonunda VOGUE Turkiye'de!! Yillardir neden neden hala bize de gelmedi VOGUE diye homurdanir durur, disaridan gelen herkesten bi VOGUE sayisi ister, kitapcilardan yeni sayisi cikmis mi diye bakar ve alirken yine homurdanirdim "Nedeeen?Neden bize gelmiyor diye?"


Sonunda epeydir suren gorusmeler kesin sonuca baglandi ve Dogus Grubu ile VOGUE'un super havali ve dunyanin en prestijli yayinci grubu Conde Nast anlasti! Ilk kapagi sabirsizlikla bekliyorum, bomba olmali! VOGUE'la beraber Glamour (ve beyler yasadiniz GQ) da Turkiye'ye girecek!


2006 Aralikta New York Times dan Caroline Weber adli bir kitap elestirmeni "dunyanin en etkili moda dergisi" ilan edilen VOGUE icin bakin ne demis:

"Vogue is to our era what the idea of God was, in Voltaire’s famous parlance, to his: if it didn’t exist, we would have to invent it. Revered for its editorial excellence and its visual panache, the magazine has long functioned as a bible for anyone worshiping at the altar of luxury, celebrity and style. And while we perhaps take for granted the extent to which this trinity dominates consumer culture today, Vogue’s role in catalyzing its rise to pre-eminence cannot be underestimated."


Su linkte VOGUE'un gecmisten gunumuze kapaklari var, cok guzel cok nostaljik:)



Yeni istegim VANITY FAIR, hadi bakalim!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynı duygulara GQ için hem de fazlasıyla katılıyorum! Bu kalitedeki dergilerin hepsi olmalı ki hem seçenek artsın, hem de rekabet ve kalite... ;)

Burak Ünaldı
Esquire Dergisi Yazarı