31 Mart 2009 Salı

MART Ayinin En Sıkı Sizce Kim?




Bu ayki eventlerden secmece bir anket hazirladim hanimlar:) Sizceee Mart ayinin en sıkı asagidakileren hangisii? Yan tarafta anketi oylayabilirsiniz..

30 Mart 2009 Pazartesi

MAKE ME BEAUTIFUL: YSL Ilkbahar-Yaz Makyaj Paleti "Treasures Of Africa"


YSL’nin bu sezon makyaj temasi Afrika’nin olaganustu renkli kulturunden esinlenilmis. Zengin renk paleti isikli ve renkli Afrika topraklarinin kulturuyle zenginlestirilmis. Makyaj bazlari naturel, baskin turuncular patlayan mavilerle kirilmis. Carpici kontrastlar var. Ahsap bir kutuda olan ve bronz pigmentler iceren POUDRE DE SOLEIL COLLECTOR ile tene gunes isiltisi veren altin tonlar sunulmus.TRESOR d’AFRIQUE far paleti ise mor, indigo mavi, sari, turkuaz agirlikli. Dudaklar da Afrika renklerinde: fusya, pembe ve turuncu rujlar.


MAGNUM icin Eva Mendes


Eva Longorio ve caaanim Josh Holloway'den sonra MAGNUM dondurmalarinin dunya capindaki tanitimi icin bu defa Eva Mendes secilmis, duyurulur!

TREND RAPORU: Nudes


Bir kac sezondur ozellikle gece kiyafetlerinde esen nude yani pudra/ten renkleri bu sezon da cok trendy! Ben ozellikle ya duz bir elbise olarak ya da jeanle kombinlerini cook begeniyorum.



Nude bluzlari ozellikle siyah, beyaz ve gri tonlariyla cok sık kombinleyebilirsiniz.


Ama "nude" denince benim tek istegim bu tonlarda sahane pabuclar!!


29 Mart 2009 Pazar

Weekend Look: Cameron Diaz


Nickelodeon Kid's Choice Awards gecesinde Cameron Diaz'in sectigi MICHEAL KORS puantiye bluz ve 7FOR ALL MANKIND yirtik jeani gunesli bir haftasonunda bu kilikta gezme istegi uyandirdi bende! Cok tatli!

MAKE ME BEAUTIFUL: Pembe Dudaklar, Pembe Yanaklar


Bahar-yaz aylarinin cicekleri biz hanimlarin da gonlune dustugunden "pembe" tonlarda makyaj paletleri her zamankinden hos, hafif, tatli gelmeye baslar. Bu sezon ozellikle dudaklarda ucuk pembe, seker pembesi ve seftali pembesi cok revacta, ozellikle sık siyah maskaralanmis hatta kirpik ekleriyle guzlendirilmis gozlerin altinda tatli pembeler cok moda!! Sezonun en onemli yeniliklerinden biri de epey suredir parlaticilara kaptirdigi tahtini geri kazanmaya calisan rujlar. Yukarida ennn sahane pembelerden ornekler var.


Secme Secilme!



Hanimlaaar bugun oylarinizi verdiginizi umarak hepinizi tebrik ediyorum:) Biliyorsunuz Obama'dan bu yana oy vermek de "moda" !!!

27 Mart 2009 Cuma

TREND RAPORU: Bandage Elbiseler


Bu sezon kendi kendimizi bantlama zamani hanimlar!!! Daha once sezon ayakkabilarinda da cok moda oldugundan bahsettigimiz bandage, elbiselerde de enfes duruyor. Fetis olmakla sık olmak arasinda ince bir cizgi bulunan bandage modasinda STYLEBOOM size sıklıgı garantilemenin ipuclarini veriyor.
Podyum ve unlulerden orneklerden sonraki stil ipuclarini degerlendirin:))



26 Mart 2009 Perşembe

Flashion News:THIERY MUGLER for Beyonce


Beyonce'nin bugun Edmonton'dan baslayacagi yeni dunya turnesi boyunca giyecegi sahne kostumleri THIERY MUGLER'in kendisi icin hazirladigi ozel tasarimlardan olusacak, yukarida ilk eskizleri goruyoruz.
HOUSE OF DEREON adli markasi da bulunan ve Destiny's Child'dan bu yana Beyonce ve kizlarin sahne kostumlerini hazirlayan anne hanim acaba nasil egale edilmis?!

MAKE ME BEAUTIFUL: Bond No.9 Yeni Parfumu


"Scents of New York" yani New York kokulari sloganiyla yillardir sehrinin gozdesi olan Bond No.9 parfumleri yeni kokusu ASTOR PLACE'i Nisan'da satisa sunuyor!! Her parfumu New York'un uptwon, midtown vs gibi ozel koselerinden ilham almis ve adlandirilmis Bond parfumlerin tasarimlari icin yapilan yarismalar sonucunda da enfes sisecikler ortaya cikiyor.

Flashion News: Parayi "Çöp"e Atmak!


CHRISTIAN LOUBOUTIN'in meshuuuur 140mmlik peep toe pabuclarinin Barney's magazasi icin ozel olarak tasarladigi "Trash" versiyonu ilk olarak Rihanna'da goruldu. Barney's materyallerinden yapildigi icin her bir tanesi digerinden farkli ve essiz olan bu ayakkabilar 995$dan sadece Barney's'den edinilebiliyor.

Biz hanimlarin cogu canimiz sikkinsa alisveris yapariz! Basina gelen son can sıkıcı olaydan sonra hemen hic bir fotografinda yuzu gulmeyen Rihanna da kurali bozmamis ama kendisi Hollywood tepelerinde malikane almaya cikmis. Isin sakasi bir yana unlu ya da unsuz, fakir ya da zengin kadinlara siddet ayrim gozetmeksizin devam ediyor, bu konuda mutlaka sivil toplumda yerimizi almamiz, gozlerimizi kapatmamamiz sart!

25 Mart 2009 Çarşamba

TREND RAPORU: Zincir Sac Aksesuarlari


Daha onceki trend raporlarindan birinde bu sene tuylu, tullu, kabaremsi ve gosterisli sac aksesuarlarinin cok moda oldugunu yazmistik, ayrica GOSSIP GIRL ruzgariyla taclar ve sac bantlari da bu sezon inanilmaz moda. Sirada son haftalarda unlulerde gordugumuz baska bir sac aksesuari var: sac zincirleri! Ozellikle bir kac siradan olusan altin-gumus renklerde ve sac uzerinde hafif bolca sanki uzerinden kayacakmis gibi duran bu sac zincirleri cok guzel!! Ustelik kendi kolyelerinizle bile saclarinizi bu sekilde susleyebilirsiniz, ben dun kendi kolyelerimden birini bu is icin gorevlendirdim bile ve super oldu!

Flashion News: BLACKBOOK Couture Cekimleri


Meshur karakitabin yani BLACKBOOK dergisinin(umarim VOGUE’un Turkiye’de de cikacagi haberi gibi bir haber de BlackBooktan gelir) son editoryallerini gorunce koymadan edemedim! Oyle guzel ve epik cekimler olmuski: mekan, couture kiyafetler, cicek duzenlemeleri, dramatik makyaj hepsi birbirinden guzel!
Londra’nin disinda Cliveden House’da 18. Yuzyil evinde gerceklesen cekimlerde model Poppy Delevingne kullanilmis. Cekimde sadece couture kiyafetler , kirmizi halilarin vazgecilmezi Van Cleef&Arpel mucevherler ve Londranin enn unlu cicek tasarimcisinin tasarladigi taze cicekler kullanilmis.

24 Mart 2009 Salı

COVER: Nisan Kapaklari-3-


Nisan kapaklarina devam...VOGUE Paris, editoru Carine Roitfeld'in CNNde yayinlanan belgesel cekimlerinde goruldugu gibi titizlikle sectigi kapaginda Scarlett Johanson'a yer vermis. DIKKAT!! Dolce ve Gabbana'nin onerisiyle saclarini koyulastiran Johansen biraz daha kizila yaklasmis. Onumuzdeki sonbahar-kis sezonu "kizil saclar" alevi ortaligi saracak, buna ayrica egilecegiz hanimlar!!

Ingiliz HARPER'S BAZAAR ise "unlu" kapagi trendine yeniden "model" kapagi yaparak ara vermis!! Gelecek vaad eden modellerden 24 yasindaki Rus Masha Novoselova kapakta.

Polyvore Bizi Giydir!!

POLYVORE'u bilmeyen yoktur(http://www.polyvore.com), hic olmadi facebook applicationinda bir iki denememiz olmustur. POLYVORE'da kombinasyonlarla artik yarismalar bile yapilabiliyor, kendi sitesi yaninda bir de blogu var ve hemen her trend icin de uyeler kombinasyonlariyla fikirler veriyor. POLYVOREda kendi mix&matchlerinizi rahatlikla yapabiliyorsunuz zaten ama ben baska bir kullanim sekliyle ilgili olarak yazmak istedim. O gun bi turlu ne giyeceginize karar veremiyorsaniz POLYVORE search'unu kullanarak aslinda gardrobunuzda bulunan bir suru parcayla degisiklikler yapmaniz mumkun, istediginiz rengi ya da parcayi yazin ve aratin! Ben asagida arama motoruna girdigim anahtar kelimeler sonucu cikan setlerden begendigim ornekler koydum, akliniza gelen her kelimeden bir set bulmaniz mumkun: renk, event, trend, kiyafetin adi, tasarimcinin adi vs.
POLYVORE ayni zamanda Turkce yani mutlaka ingilizce yazmalisiniz diye bir kural yok, ingilizce olunca daha fazla sayida set cikiyor tabiki.
Benim denemelerime bakalim:)
1. TREND olarak "harem pants" ve "blazer" anahtar kelimelerini girdim:


2. RENK olarak "coral" ve "turquoise" anahtar kelimelerini girdim:


3. EVENT olarak "sunday" ve "office" anahtar kelimelerini girdim:


4. KOMBINASYON olarak "light blue+white" ve "nude+jeans" anahtar kelimelerini girdim:

HEP MODA: Kırmızı


Sezon renkleri her sene nasil degisirse degissin, PANTONE her sezon icin moda renkleri aciklayadursun, hatun milletinin icindeki bu cosku surdukce, ask bitmedikce "kirmizi" her devrin rengi olacaktir. VALENTINO'nun da hem fikir olacagi uzere kirmizi her zaman moda, hep moda!
Hem yaz hem kis rengi olabilen, hem koyu tenli hem acik tenli hanimlara esit derecede yakisan ve hep aski, tutkuyu cagristiran kirmizdan orneklere bakalim.
Kırmızı "kırmızı halı"nın da vazgecilmezi, bazen bir tuvalete gosteris katmanin en basit yolu onu kirmizi yapmak.



Kokteyl ya da eventlerde kirmizi bir elbise hem kurtarici hem carpiciligin garantisi.

Soguk havalara sicaklik katmak icin kirmizi ceket ve paltolar gibisi yok.

Ben "kirmizi"yi sezonun trendleriyle soyle kombinledim:


1. Ekose ve Kalin Kemer trendini V2K DESIGNERS elbisede kullandim, canta FORNARINA, ayakkabilar JOAN&DAVIS
2. Modasi hic gecmeyen leopar deseninin kirmizi formunun kullanildigi meshur LANVIN'in benzeri elbise ZARAdan, yeni sezon trendlerinden Balon Etek modelinde
3. Yine sezonun gozdesi Boyfriend Ceketi kollarini kivirip siyirarak kirmizi renkte kullandim, ceket MANGO, Captain America tshirt kocacimin MEXX, kot TALLY WEIJL, portfoy canta INCI, ayakkabilar STEVE MADDEN
4. Sezonun trendi Bol Paca ZARA kot pantolonu kirmizi MANGO triko kemerli hirka ve GUESS hasir topuk ayakkabilarla
5. TWIST kirmizi pantolonu, OYSHOdan beyaz tshirt, AGATHA elmali bros ve sezonun trendlerinden Neon renkli ayakkabi ve merserizeyle kombinledim, seker oldu.
6. Yine trend Bol Pacali MANGO beyaz pantolonu PARK BRAVO kirmizi beyaz puantiye gomlek, ACCESSORIZE kirmizi Sac Bandi ve kirmizi STEVE MADDEN ayakkabilarla
7. IPEKYOL tafta elbise sezonun Clash trendine bir ornek, parlak kirmizi ve parlak fusyayla Colorblock calisilmis.

23 Mart 2009 Pazartesi

Flashion News: ZU ELEMENTS ve PHARD Turkiye'de


Ispanyol MANGO ve ZARA'nin Turkiyedeki popularitesinden sonra simdi sira Italyanlara geldi. Cuma gunu Italyanlarin unlu hazir giyim markalari ZU ELEMENTS ve PHARD'in(ikisi de PHARD COMPANY markasi) Sonbahar-Kis defilesine gitme firsatim oldu, ozellikle ZU ELEMENTS’i cok begendim, onumuzdeki sezonunun hitlerinden kadifeyi, kurku ve salvar pantolonlari cok guzel kullanmislar, ayrica payetler de vardi, bohem elbiseler ve sal desenleri dikkat cekiciydi. Ceket, palto ve trenckotlari cok guzel. PHARD ise daha casual daha genc bir cizgide. Yilteks Tekstil distributorlugunde sonbahar-kis sezonuyla birlikte Turkiye pazarina giris yapiyorlar, su an markalarin internet sitelerinde ilkbahar koleksiyonlari mevcut, yine de incelemek isterseniz:
www.zuelements.com
www.phard.it




TREND RAPORU: Sezonun Ilk H"IT" ayakkabisi!!


Evet unluler sezonun IT secimini yapti! Neredeyse 8 gun icinde degisik unluler LOUIS VUITTON'un Spicy modeli ayakkabilarini giyip sokaklara dokulduler.


MARC JACOBS'a sabaha karsi gelen ilhamla hayat bulan Spicy modelini ilk once reklam cekimleri sirasinda Madonna'da gormustuk, acikcasi ben pek hoslanmamistim reklamlarda gordugum bu ayakkabilardan demek ki henuz "yukari dogu yakasi" kadar olamamisiim:) Daha sonra ilk olarak Michelle Monaghan bu ayakkabilari bir eventte giydi, ardindan Alexa Chung Paris Moda Haftasinda LV defilesini on sirada izlerken, her sectigi ayakkabi-canta moda olan Victoria Beckham Londra'da giydi. Son olarak Chloe Sevigny'de gorduk: darisi isteyen her hanimin basina:) Spicy pabuclarin en ucuzu 1540, en pahalısı 2778 dolar


TREND RAPORU: Payet


Bu kis tek tuk bazi koleksiyonlarin bazi parcalarinda gordugumuz payet ilkbahar-yaz sezonunda firtina gibi esecek hanimlar! Mutlaka ama mutlaka payetli bir seyler edinin cunku ayni hizla onumuzdeki sonbahar-kis sezonunda da surecek.

Payet "gece isi" olmaktansa coktaaan cikti!! Gunduzleri de rahatlikla isil isil payetli bluzlar, bolero, triko hatta blazer ceketler kullanilacak. Bu arada payet, ayakkabi ve cantalarda da var!

Hemen her butikte payet isli birseyler bulmak mumkun, eger bunun sizin gunduzleriniz icin fazla isiltili, fazla iddiali oldugunu dusunuyorsaniz YARGICIda cok guzel payetli etoller var, MANGOda kucuk hirkalar, ve FORNARINA gibi bircogunda kemerler var, payeti bu sekilde de bahariniza katabilirsiniz.


Asagida hem ilkbahar hem sonbahar defilelerinden goruntulerle payetli tasarimlar goruyoruz.


Unluler hem kirmizi halida hem de gundlik yasantida payete oyle cok yer vermiski, Rachel Bilson'in boyfriend ceketi cok hos bir ornek:




Butiklere gelince dedigim gibi her girdiginiz yerde payetli bir seyler var:


Asagidaki ayakkabilar PRADA ve MIU MIU henuz bizimkilerin cogu sezonu acmadigi icin payetli pabuclara nerelerden kavusuruz bilemiyorum ama bulur bulmaz yazacagim, takipte kalin ayakkabi fanatigi hanimlaar!
Bizim sectiklerimize gelince, ortadaki gece mavisi Nisantsi CLOSH BUTIK, metalik altin rengi olan KAREN MILLEN, buradan trendy arkadaslarima tesekkur ediorum:)