14 Ocak 2010 Perşembe

BİRİ BANA "HAYIR" DESİN !!!- McQUEEN vs ARORA-

Hanımlar, ne zamandır sizlere ara ara yazılarımda bahsettiğim MANISH ARORA, PHOEBE PHILO ve CHRISTIAN COTA isimli pek beğendiğim üç tasarımcıyı tanıtan, çalışmalarını gösteren bir şeyler yazmak istiyordum. MANISH ARORA ile başlama kararı aldım, dedim ki eski koleksiyonlarını bir bulayım, feedbacklerini okuyayım. Ama yazının seyri Sonbahar/Kış 2009 koleksiyonunu incelediğimde bir anda değişti!!

Bu blogu takip edenler bilir ben iflah olmaz bir ALEXANDER McQUEEN hayranıyımdır, her yaptığını otomatikman beğenirim, yan gözle baktırmam, kötü laf ettirmem, zaten öyle bir yeteneğin karşısında susup saygıyla eğilmekten başka ne yapılabilir? Ve yine biliyorsunuz burada anlata anlata bitiremediğim favori İlkbahar 2010 koleksiyonum olan son koleksiyonuyla beni iyice zevkten bitirmiştir. Ama şu aşağıdaki resimlere bakınız, ARORA'nın geçen sezon koleksiyonuna ait çok belirgin izler, had safhada esinler taşımıyor mu McQUEEN'ciğiminki? Sanki onun daha büyük bütçeyle, daha büyük yetenekle, daha iyi işçilik ve terzilikle daha da güzelleşmiş, mükemmelleşmiş hali gibi değil mi, ama sonuçta fikir başkasının fikri, desen esintisi, kesimler başkasından? Lütfen burada biri bana "amma da yaptın boom, ne alakası var?!!" desin, "makyajdan, saçtan sana öyle gelmiş" diye haykırsın!


Gözümün yaşını sildikten sonra MANISH ARORA yazısını da bir başka bahara erteliyorum...

[Görseller:style,manisarora web]


2 yorum:

BASHAK. dedi ki...

uzgunum boom cum makyajdan sactan diyemicem hirkiz aleksandirrrr!!!

Modatakipcisi dedi ki...

acımasız olmayı istemiyorum ama her ne kadar ayrıştırmaya çalışsam da gözüme gözüme giren fazlaca benzerlik var üzgünüm boom'cuğum :((