7 Ekim 2009 Çarşamba

PARIS MODA HAFTASI-7-

ALEXANDER McQUEEN:

İnsanüstü müsüün, insan mı değilsin McQueen'ciğim?!!!? Bu ne yaratıcılık, bu ne deha, bu ne hayalgücü? Son sezonlarda insan ve insanın toprağına, dünyasına olan ilişkisinden esinlenen, hep onu anlatmaya çalışan McQueen bu defa da evrimi anlatan bir koleksiyonla karşımızdaydı. CANLI CANLI izlediğimiz defile aptal Lady Gaga'nın defilede son singleının çalınacağını twitterlamasıyla çöken showstudio yüzünden biraz aksamaya uğrasa da McQueen'in kendi sayfasından ben epey rahat izledim, hem de otobüste:))

 
 Öncelikle sudan çıkışı başaran sürüngen familyasıyla başladı defile, dijital teknolojiyle baskı yapılan sürüngen desenli süper edgy, süper miniler bize kötü kötü bakan, soğukkanlı ve sessiz gözleri gösterdi, bu arada ayakkabular gökdelen yüksekliğinde ve sürüngen yüzlü desenleriyle inanılmazdı, nasıl bacak kırılmadı defilede anlamıyorum. 46 parça için 46 ayrı model kullanılmış bu sebeple, bir yürüyen bir daha zor yürüdü. Sudan çıktıktan sonra evrim sürecinin devam ettiğini gösteren elbiseler başladı, renklerde farklılaşma, tek tarafa iliştirilen hacimli ceplerle sanki yeni uzuv geliştirme hissi, pul ve tüyleri oluşturmayı anlatan payetli ve tüylü modeller gibi, bu arada mininin en süper hali devam ediyordu.



Sonunda buzullar eriiyip, dünya sular altında kaldığında yeniden suya dönüş başlar, mavi tonlarda elbiseler, su baloncuklarını andıran müslin bluz ve elbiseler, ve en sonunda tamamen pullarla kaplı ışıl ışıl bir balığı anlatan baştan ayağa payetli bir elbise. Alkış!

[Görseller:wwd]

0 yorum: