2 Ekim 2009 Cuma

PARIS MODA HAFTASI-2-

BALMAIN:



Son iki sezondur her parçası birbirinden güzel ama ne yazık ki aynı zamanda neredeyse birbirinin aynı iki koleksiyon çıkaran ve 80'leri hiç olmadığı kadar güzel, hiç olmadığı kadar ışıltılı gösteren Christophe Decarnin bu koleksiyonlar sayesinde BALMAIN'i yine zirveye taşımıştı. Ama hep aynı hep aynı, nereye kadar, BALMAIN severlere bir parçaya servet ödetebilecek yeni bir sebep, yeni bir çizgi şarttı! Ve işte bu koleksiyonla BALMAIN yine insanı çıldırtacak kadar güzel ve yepyeni:)

Tamamen militer etki altındaki koleksiyonda omuzlarda muhteşem apoletler, kuyruklu yankee askeri ceketler, payetle yorumlanmış ve de enfes olmuş kamuflaj desen, amazon savaşçılarını anımsatan elbiseler, Zexna'nınkine benzer korse kalınlığında zımbalı kemerler ve King Arthur zamanının zırhlarından farksız ip, düğüm ve çatkılarla birleşmiş deri gövdeler var. Her zamanki BALMAIN metaliği bu defa bronza teslim. Kesikler ve bantlar, etek uçları asimetrik miniler çok güzel, skinny pantolonl yanlarda ceplerle kargo pantolonla melezleştirilmiş. Kısacası yine harikulade bir koleksiyon, bu adam süper!




NINA RICCI:

Bilmem kaçıncı baş tasarımcı değişikliğinden sonra nihayet NINA RICCI Marc Jacobs'ın LV'deki baş asistanı olan Peter Copping'le aradığını bulmuş sanırım. RICCI'nin yumuşak ve romantik, genç kız-kadın arası dişiliğini mükemmel yansıtan bir koleksiyon bence.



Şifon, tül ve dantelin fırfırlarla, üst ste katlarla ve akışkan kesimlerle kullanıldığı parçalarda pastel tonlar en pudra halleriyle kullanılmış, sanki yüzünüzü bir bardak toz pudraya gömer gibi yumuşak elbise, etek ve bluzlar var. Kat kat, üst üste giyilmiş giysiler ve tabii ki yaz sezonunun en bomba trendi olacağı garantilenmiş olan transparan ve iç çamaşırı detayları yine bariz. Pastel paletin yanında zarif ve elegan kesimlerde ve özellikle tuvaletlerde siyah kullanılmış. 




[Görseller: wwd]

0 yorum: