8 Ekim 2009 Perşembe

FLASHION' NEWS | Irving Penn 92 Yaşında Veda Etti!



IRVING PENN, moda endüstrisinin en efsanevi ve en etkin moda fotoğrafçılarından biri, bu sabah hayata 92 yaşında veda etti.

1937 yılında hiç bir ücret almadan çalışmaya başladığı HARPER'S BAZAAR dergisinde, VOGUE'un sanat yönetmeni  Alexander Liberman'in dikkatini çeken ve böylece 1943'de profesyonel moda fotoğrafçılığı kariyerine başlayan Penn, VOGUE'un o çok eski illustrasyonlardan oluşan kapaklarının çizimlerini de yaptı, ve daha sonra ilk kez VOGUE için renkli bir kapak hazırladı.  50 yıl boyunca tam tamına 150 VOGUE kapak fotoğrafı çeken Penn, öyle mükemmelliyetçiymiş ki, bir defasında servis tepsisinden düşen bardakların olduğu bir resmi çekmek için içine sinen kareyi bulana kadar 3 düzineden fazla Baccarat kristalinden bardaklar kırılmış.

1947'de Penn'den o dönemin en çok fotoğraflanan, en popüler 12 güzelini bir arada çekmesini istediklerinde VOGUE'un toplu model fotoğrafçılığı sayılarının da ilki başlamış olmuş. O çekimler sırasında dönemin süpermodeli Lisa Fonssagrives ile tanışıp aşık olmuş ve 1950'de evlenmişler.

Penn, 2008 yılına kadar  aktif olarak VOGUE için çalıştı ve Kate Moss, Caroline Trentini gibi bu yüzyılın süpermodellerini de unutulmaz karelerde fotoğrafladı.


[Kaynak: vogue, nymag, wikipedia]



0 yorum: