15 Şubat 2010 Pazartesi

NY MODA HAFTASI | Adam, Bcbg, Chai, Ronson

Küresel kriz moda dünyasının dev isimlerini bile alaşağı ettiğinden olsa gerek bu yıl şimdiye dek gerçekleşen bir kaç defle haricinde hemen tüm koleksiyonlar ayakları yere basan-yani satılabilir, giyilebilir- türdeydi! Öyleki podyumdan al direk üstüne giy soğuk New York sokaklarına çık! Ne modifiyeye, ne eklemeye, ne çıkarmaya gerek yok! gelmekte olan trendleri şimdiden sıralarsak, belli ki seneye kat be kat giyinmek çok moda olacak, siyah yerini laciverte bırakıyor özellikle gece giyiminde, maksi elbiseler ve cape sağlam geliyor, pantolonlar en rahat kesimleriyle tahta aday, metal ışıltısı bu sefer bronzla gelecek! Koleksiyonları gözden geçirmeye başlarsak:

CHARLOTTE RONSON:




Bir gezgin rahatlığında ve 70lerin çingene esintisi altında hazırlamış RONSON koleksiyonunu.
Genel havası akışkan, rahat ve parlak olan koleksiyonun en beğendiğim parçaları pilise pantolonlardı! Siyahlara karışarak parlaklık veren fuşya, kiremit ve elektrik mavisi harika. Kemerler olmazsa olmaz, tunikler, ipekler, cape ve yine pilili harem pantolonlar, bu defa afgan eşarplarla birlikte!





RICHARD CHAI LOVE:



New York'ta LOVE markasıyla ikinci defilesini gerçekleştiren Richard CHAI'de de kat kat giyilen farklı parçalar ilk dikkat çekendi. Hafif militer ceketler, uzun dar yün jarse eteklerle kontrast yaratmış, düğmeler aşağılara kadar uzanmış, önden pilili harem pantolonlar ya da etek genişliğinde geniş paçalı krep pantolonlar hafif ve rahat bir hava vermişti. Minimal parçaların bütünde karmaşık ve grunge görünümü beni biraz yordu, çağdaş ama benim için fazlasıyla salaş koleksiyon tek tek oldukça güzel parçalara sahipti.






BCBG MAX AZRIA:



Her zaman şaşırtan Max Azria da bu defa pratik ve realist moddaydı! Azria'lar bizzat koleksiyonlarının resesyona bir cevap olarak hazırlandığını: yani fantezileri değil gerçekleri, müşterileri yansıttığını söyledi.

Belki basit ama evet evet şık tasarımlar podyumdaydı, geometri etkisi yaratan bordürlerle kat kat giyilmiş uzun hırka ve bluzlar, incecik yünler ve renk blokları en göze çarpan detaylardı. Atletler üstüne tshirtler üstüne elbise ya da ince yün kazaklar üstüne hırka ya da jileler ve üstüne belki de kemerler şeklinde uzayıp giden katmanlarla ince ama üst üste sıcaklık sağlanmıştı. Yani sonbaharın ilk günlerinde de rahatlıkla giylip havalar soğudukça katmanlaşarak sizi ısıtacak türde.






ADAM



Yumuşak ve flörtöz; basit ve sportif arasında gidip gelen koleksiyon genç görünümü, şifon ve deriye kombinlenmiş yğn hırka/kazak/boyunlukları, neşeli çizgileri, volanlı etekleri ve maksi elbiseleri ile ADAM'ın beklenen çizgisindeydi. Gri ve siyah yer yer öne çıkan kırmızı ve kiremit/taba tonlar ile parlatılmıştı.




[Görseller:style]

0 yorum: