16 Şubat 2010 Salı

TREND RAPORU | Derby ve Silindir Şapkalar!

New York Moda Haftası'nda gördüğümüz koleksiyonlardan gözüme çarpanları, detayları ve ipuçlarını yazmaya başladım, her moda haftası sonunda olduğu gibi geniş bir trend/moda raporunu da yine sizinle paylaşacağım. Şimdilik şu yazımda da belirttiğim gibi lacivertin siyahın tahtını ele geçirdiğini, kalın kalın çok kalın yün örgü kazak/hırkaların, daha minimal tasarımların, cape ve pelerinlerin, kat kat giyinmenin, fularlı şiirsel ipek gömleklerin ve metal ışıltısında bu kez bronzun pek moda olacağını gördük. Tüvit(hem de nasıl!), kadife ve deri en sık kullanılan materyaller.

New York'ta defileler devam ederken ve önümüzdeki sonbahar/kış modası ve trendleri şekillenirken, biz yine bugünkü muhteşem güneşle kendini hatırlatan ve yaklaşmakta olan sıcak günlerin trendlerine geri dönelim!!



İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında bu defa geniş çeperli ve süslü derby denilen ya da binici yani equestrian şapkalar sık sık karşımıza çıktı. Tamam belki çok pratik değil, ve biraz da cesaret istiyor ama çok şık, çok güzel değil mi hepsi de? Bence bu yaz memleketimin güzel güneşi altında kendiniz de rahatlıkla DIY projelerle canlandırabileceğiniz şapkalara, ya da tüller ya da bir iğne iliştirilmiş minik bir equestrian silindirine dolabınızda yer açın! Geçen yıl blogdan Gazi Koşusu'nu şapkalar hazırlayalım, şıkca basalım örgütlenmesi yapmayı düşünmüştüm, bu yıl gerçekleştirsem mi??



Geniş çeperli derby şapkalara DIOR'daki gibi geleneksel formlarda yani tüyler, tüller, floral apliklerle donatılmış şekilde kullanmak belki zor ama Donna Karan, Erin Fetherson ya da Jason Wu gibi kat ve toplama marifetiyle organzalardan oluşturulmuş versiyonları hem şık, hem havalı hem de daha kullanışlı.



Mini silindir bir şapka canlı renklerde ya da siyahın üzerinde parlak süslerle renklendirerek bir süredir başımızın tacı olan görkemli saç bantlarının yerini alabilir bence!




Editöryaller özellikle yüzü tülle süsleyen şapkalara sıklıkla yer verdi! Bir güneş gözlüğü ve kocaman bir şapka ile eski filmlerden bir karakter olmak kolay. Bu şapkaları görüp te Eliza Doolittle ve Audrey Hepburn'e, Scarlett O'Hara ve Vivian Leigh'ye, Gilda ve Rita Hayworth'a selam durmadan olmaz diye düşünüyorum.



[Görseller:style,corbis,fashiongonerouge,ny mag]

0 yorum: