TEŞEKKÜR:
Öncelikle bir teşekkür!!!! Istanbul Fashion Days ile ilgili şurada yazdığım yazımda "Ayrıca ITKIB ve MODA TASARIMCILARI DERNEĞİ'ne sesleniyorum: Şubat'ta, yanlış ismi yanlış modele konduran, yanlış kapanış defilesi haberi yapan, gelecek sezon bizi şunlar bekliyormuş diyemeyen, yalnızca frikikleri baş sayfaya taşıyan basın grubuna Türkiye'deki top moda bloglarını da katmalarını, böylelikle doğru, kaliteli ve modayı sayfa doldurmak değil keyif için hepsinden de daha profesyonelce haber yapan moda blogları sayesinde amaçladıkları şeylerin konuşulup tartışılmasını ve dünyaya yayılmasını sağlamalarını diliyorum!!! Bir de sadece mankenlerle ve onların organlarıyla ilgili olmayan tasarımları görebileceğimiz yüksek çözünrlüklü fotoğraf ya da slide showların IFD web sitesinde yayınlanması ne hoş olurdu, style.com bu konuda süper bir örnek!" demiştim, ve bu dileğim ISTANBUL FASHION WEEK'te gerçekleşti. Biz moda bloggerlarını "basın" kartları hazırlayarak davet eden IFW'ye öncelikle internet, bilgisayar, çay kahve red bull sandviç, basın bültenleri sağladıkları yine siyah-pembe-beyaz basın odası için çoook teşekkür ediyorum. Defileler sonrası yüksek kalite resimler elimize ulaştırıldı, alamayanlara ayağına kadar basın bültenleri getirtildi vs. Biz de bu sayede defileleri izlerken delice fotoğraf çekmek yerine dilediğimiz kareleri çekip, güzelce notlar alabildik, anında twitterlarımıza sarılarak son haberleri ve deflede olan bitenleri haber verebildik. En önemlisi de bunların hepsini en hızlı ve kaliteli şekilde sizlerle paylaşabildik.
ORGANİZASYON:
Geçen sefer Taşkışla'da gerçekleşen moda günleri bu defa Santral'deydi. Maalesef yanlış bir isimle IFW boyunca basın odasında yakından inceleme ve sığlıklarıyla hayrete düşme şansı yakaladığım magazin basınının abartılı "haber"leri sayesinde olmadı, olmayacak haykırışlarıyla başlayan organizasyon her geçen gün daha iyi, daha sıcak ve daha düzenli hale geldi. Pek öyle public bir figür olmadığından kamera ışığından hazzetmeyen, her yaptığıyla haber değeri taşımayan, jean ve gömlek harici modayla pek de alakalı olmayan Meg Ryan'ın abartıla abartıla yazılan tepkisi sadece ilk günkü aşırı soğuk, otopark ve shuttle sıkıntısı, resimlerin geç ulaşması gibi ufak tefek sorunlardan biri olarak kaldı ve unutuldu.
İkinci gün hem fuar hem defile alanı ve hem de basın odası sıcacıktı. Mekana kurulan simsiyah çadırları, beyaz mobilyalar ve fuşya IFW detayları süslüyordu. Defile alanı gece, fuar alanı ise gündüzdü.
Fuar alanını kapsayan çadır sanki bir caddenin sokakları şeklinde düzenlenmişti ve en ortada yine OTTO vardı, sadece OTTO geçen yazki performansını epey arattı! Sonuçta bir kafe şeklinde olmasına rağmen plastikler içinde servis hiç de şık değildi, üstelik herkesin ve herşeyin şık olmaya çalıştığı bir organizasyonda:)) Fakat o arnavut kaldırımları benim gibi nice kokuşun bir turu ancak bir günde atabilmesine sebep oldu, ah topuklarda hasara değinmiyorum bile!!
Standların bazıları çok şık tasarlanmıştı ve göz dolduruyordu, favorim MEHTAP ELAİDİ ve AVVA, stand elemanları çok bilgili, hızlı ve sıcakkanlıydı, favorim HAKAN YILDIRIM standındaki genç bayan, fakat stand katılımında belli bir kalite maalesef tutturulamamıştı. Bir yanda Hakan Yıldırım, Özgür Masur, Hatice Gökçe gibi çok çok kaliteli tasarım isimler ya da Gizia, Elle gibi büyük hazır giyim devleri; öte yanda çok frapan, rükuş ve seviyesiz markalar vardı. Bence parayı bastıran bir stand ya da defile sahibi olmamalı, her açıdan; tasarım, satış, ihracat hacmi, kumaş kalitesi, dikiş kalitesi ve imaj olarak topluca belli bir kriteri sağlayan marka ve tasarımcılar seçilmeli.
Defile alanı ise A ve B salonlarını, pembe ışıklarıyla basın odasını, VIP salonunu, moda dergi ve televizyonlarının mini standlarını, IMA ve MDT cornerlarını ve en ortada TAMİRANE'yi, bir köşede de Kahve Dünyası'nı kapsayan simsiyah fonda kocaman beyaz balon lambalar ve fuşya detayların olduğu bir alandı. Bu defa güvenlik neyse ki süper kibar, Türkçe konuşabilen ve şık beylerden oluşmuştu, büyük tasarımcıların defileleri öncesi yine biraz karmaşa yaşansa da geçen yılki ezilmeler ve sosyetik bayılmalara meydan verilmedi, basın, VIP ve davetliler sıralı alındı ve tabii ki bu defa daha fazla oturacak yer vardı. Bu defa kapıda girenleri karşılayan fuar-defile-basın masalarındaki arkadaşlar biraz bilgisizdi, isimleri yanlış yazmak, hatta desteği aldıkları İTKİB'i bile "p" ile yazmak gibi bilgisizlikler ve organizatör, basın ve VIP kartlarında karışıklıklar oldu. Sürekli temizlenen alan fuar alanına göre daha rahat ama daha sıkıcıydı, pabuçlarıma kıyabilsem defile aralarında fuar alanında daha çok vakit geçirirdim ama ben daha çok bu alanda Basın Odası'nın nimetlerinden faydalanarak oyalandım.
Bazen siyahlar biraz yorucu oldu, malum kış yüzünden Santral'in keyfi öyle pek çıkarılamadı davetliler tarafından, özellikle Taşkışla'ya hayran kalan yabancı basın yine bir tat bir doku arayışı peşindeydi, neyseki Enerji Müzesi'nde gerçekleşen açılış ve kapanış partileri ve çadırların dışındaki asıl Tamirane ve güzel şarapları onlara bunu sağladı. Yoksa çadırın içinde kapana kısılmış gibiydik. Ama olsun her yer sıcacık olmuştu sonunda!! Üşümeyi hiç sevmiyorum:(
PODYUM:
Yine çooook uzun bir podyumdu, sağda ve solda 6şar sıra odeon düzeninde kurulmuştu, bu anlamda arka sıraların bile görüş alanı oldukça iyiydi. Bu defa provalar defile hangi salonda yapılacaksa onun bir yanındakinde gerçekleşiyordu böylece hem gecikmeler kısmen engellendi, daha da önemlisi davetliler içeride prova var diyerek kapıdan dönsürülmedi.
Bir türlü anlam veremediğim vücut makyajı problemi aynen devam ediyordu! O bembeyaz spotların altında popolardaki kırmızılıklar, bacaklardaki morluklar ve çatlaklar ayan beyan ortadaydı! Makyajdan sorumlu arkadaşlar Coverderm filan gibi ürünler, sprey fondötenler var, bugüne bugün biz faniler bile bir yere giderken concelarlar, şunlar bunlar bu işi beceriyoruz yafu:)
MODELLER:
Maalesef bizim modeller iki hadi üç tanesini tenzih ediyorum yürümeyi bilmiyorlar!! Topuklar yüksekse tökezlemeden, ya da ayağı sürçmeden podyumu tamamlayabilen yok!! Yüzlerinde sanki müziği kafaya takmış, adım sayan ve ilerdeki pozunu nasıl vereceğini unutmamaya çalışan bir ifade, hani nerede attitude?? Bir delici bak, bir fucker ol, bir sevimli ol, hayır tavır maalesef en az catwalkları kadar zayıf ve zorlama. Buradan organizasyona yalvarıyorum paracıkları celebrity eskileri yerine süpermodellere yatırın lütfen, o Meg Ryan bence bi Lara Stone, Karlie Kloss, Jessica Stam getirir, bu süpermodeller hem kıyafeti güzel taşır, hem yürür, hem poz verir, hem partiler, hem magazin basını neye açsa onu gösterir!!! Tasarımcılara da kendi selametleri için sesleniyorum, bu modellerinizi kampa alın lütfen IFWlerden önce!!! Catwalk yapabilen bir model etek ucuna basmaz demişti bir kere Naomi Campbell, elbise onunla yürür, onunla dönermiş! Tabii yabancı basın da olduğundan model seçimleri uzun ve inceler olmak üzere dikkatli yapılmıştı, o yüzden de sayıca biraz azdı, kızlar artık akşamki defilelere doğru makyajdan, saçtan ve yürüyüp durmaktan bitap düşüyordu ama meslek napacaksın!
Şunu çok iyi anladımki müzik ve model seçimi koleksiyonun tanıtımı için hayati önem taşıyor.Örneğin enfes DENİZ MERCAN iç çamaşırları modellerle ziyan olmuş, HAKAN YILDIRIM'ın ilk couture koleksiyonu tökezleyip duran modellerin neredeyse yeter uleeeyyn diye haykırarak etekleri toplayıp da koşarak uzaklaşacakları bir hale gelivermişti. Kendime ve twitterdan sizlere sordum, ya Alexander McQueen bizim olsaydı da şu koleksiyonu burada sunsaydı n'olurdu?!!
Bence Türkiye'nin en iyi modeli Tuğçe Kazaz bu defa sadece bazı defilelere çıktı, Tülin Şahin de öyle, Ece Sükan artık bir editör olduğu için sadece iki özel defileye çıktı ve sayılı yürüyüş gerçekleştirdi, hal böyle olunca bütün yük Ahu Yağtu ve Özge Ulusoy'un üzerine kaldı bence.
TASARIMCILAR:
ARZU KAPROL bu sezonun kraliçesi olarak IFW'yi tamamladı, anlatılacak gibi değildi koleksiyonundaki mükemmellik, genç tasarımcılar ya çok iyi ya çok kötüydü. Yerli ve yabancı moda basını koleksiyonları çok siyah, ve hemen hepsini çok mimari çok kalıplı bulduklarını söylediler. Gerçekten de Hakan Yıldırım ya da Özgür Masur gibi bu tarzı benimseyenler de, hiç denememiş olanlarda koleksiyonlarında "architecture" çalışmışlar ve bu da sanki her tasarımcının bir öncekine benzerlikler taşıyor gibi görünmesine sebep olmuş. Koleksiyonların çoğunluğu ise hem temasını anlatmakta ve hem de bu defa bütünlükte çok başarılıydı.
Mimari kalıpların dışında modacılarımız gelecek sezona dair söylemleri: siyaaaaaaaah, gri, bordo, lacivert ve hardal rengi; kat oyunları, kırışık drape ve pencereler; tulumlar; içi ve dışı farklı renklerde kıyafetler; monokrom aplikler ve belirgin silüetler olarak sıralanabilir. Modacılarımız dnya modasına yön verenlerle uyumlu olabilmişlermi yaklaşmakta olan moda haftalarında göeceğiz ama yazın sundukları koleksiyonlarla bu konuda zaten kendilerini ispatlamışlardı.
FRONT ROW:
Bence tasarımcılarımız burada da biraz ağırlıklarını koymalılar, font rowda isme özel ayrılan yerlere sadece bir kaç isim teşrif etti her defilede. Celebritylerimiz maalesef tasarımcılarına sadık değiller, bu anlamda en yoğun ilişkiyi BNG ve ÖZGÜR MASUR kurabilmiş, onlar misafirleri tarafından hem yalnız bırakılmadı, hem de uzun alkışlarla onore edildiler.
Artık hem blogger hem ünlü kimliğiyle Deniz Berdan yine sıradışı tarzıyl büyük merak, ilgi ve keşif heyecanı ile defilelere katıldı. Meslek icabı Deniz Marşan ve Başak Fransez bazen birlikte bazen yanlarında Nebahat Çehre ile, Eda Taşpınar yeri kapılmışsa merdivene oturarak eğlenecek şekerliği ve yine sıradışı kıyafetleriyle katıldılar. Filiz Akın, İlker İnanoğlu, Nihan Akkuş, Şebnem Dönmez, Yonca Evcimik, Beren Saat, Elif Dağdeviren, Siren Ertan gibi isimler de bazı defilelere geldiler. Önder Bekensir ve Meltem Cumbul ise IFW'ye podyumdan manken kontenjanından katıldılar!
PARTİLER:
Açılış ve kapanış partileri Enerji Müzesi'nde, Bahar Korçan'ın "Dahil Ol" partisi backstagede, Hakan Yıldırım'ın "Absolut Black" partisi podyumda, ELLE dergisinin partisi W otelde, Otto'nun partisi OTTO SANTRALde gerçekleşti. Açılış partisindeki ve ELLE partisinde müzik harikaydı, ama W feci kalabalıktı! Enerji müzesi tam partilik yer! Absolut'un çok şık, Bahar Korçan'ın çok samimi ve sıcaktı partileri.
BLOGGERLAR:
STİL ANLARI:
Tabii ki modayı sadece podyumda aramadık, işte hoşumuza gidenler:)
NE OLMALI?
BENDENİZ:
İnsan sefahatten de yoruluyormuş yahu!! Defilelere gir, koşarak çık, resim edin, post hazırla, etrafta dolan stil sahibi hanımlar avla ve tüm bunları yüksek ökçeler üzerinde yap!! Bu sabah orada gördüğümde OzanAlçın'a da söylediğim gibi bu week yarın br gün 6-7 güne çıkarsayandıkki ne yandık:)) Ne giyeceğimden tutun şu defileye kessin yetişmem lazıma kadar keyfi kadar da işi var yani:) IFW boyunca siyah-beyaz kombinler yapacağım diye karar almıştım, son güne kadar uyguladım ama son gün caydım! Kıyafet detay ve markaları için tık tık :)
Fotoğraflar: TOLGA GÜNAY
Öncelikle bir teşekkür!!!! Istanbul Fashion Days ile ilgili şurada yazdığım yazımda "Ayrıca ITKIB ve MODA TASARIMCILARI DERNEĞİ'ne sesleniyorum: Şubat'ta, yanlış ismi yanlış modele konduran, yanlış kapanış defilesi haberi yapan, gelecek sezon bizi şunlar bekliyormuş diyemeyen, yalnızca frikikleri baş sayfaya taşıyan basın grubuna Türkiye'deki top moda bloglarını da katmalarını, böylelikle doğru, kaliteli ve modayı sayfa doldurmak değil keyif için hepsinden de daha profesyonelce haber yapan moda blogları sayesinde amaçladıkları şeylerin konuşulup tartışılmasını ve dünyaya yayılmasını sağlamalarını diliyorum!!! Bir de sadece mankenlerle ve onların organlarıyla ilgili olmayan tasarımları görebileceğimiz yüksek çözünrlüklü fotoğraf ya da slide showların IFD web sitesinde yayınlanması ne hoş olurdu, style.com bu konuda süper bir örnek!" demiştim, ve bu dileğim ISTANBUL FASHION WEEK'te gerçekleşti. Biz moda bloggerlarını "basın" kartları hazırlayarak davet eden IFW'ye öncelikle internet, bilgisayar, çay kahve red bull sandviç, basın bültenleri sağladıkları yine siyah-pembe-beyaz basın odası için çoook teşekkür ediyorum. Defileler sonrası yüksek kalite resimler elimize ulaştırıldı, alamayanlara ayağına kadar basın bültenleri getirtildi vs. Biz de bu sayede defileleri izlerken delice fotoğraf çekmek yerine dilediğimiz kareleri çekip, güzelce notlar alabildik, anında twitterlarımıza sarılarak son haberleri ve deflede olan bitenleri haber verebildik. En önemlisi de bunların hepsini en hızlı ve kaliteli şekilde sizlerle paylaşabildik.
ORGANİZASYON:
Geçen sefer Taşkışla'da gerçekleşen moda günleri bu defa Santral'deydi. Maalesef yanlış bir isimle IFW boyunca basın odasında yakından inceleme ve sığlıklarıyla hayrete düşme şansı yakaladığım magazin basınının abartılı "haber"leri sayesinde olmadı, olmayacak haykırışlarıyla başlayan organizasyon her geçen gün daha iyi, daha sıcak ve daha düzenli hale geldi. Pek öyle public bir figür olmadığından kamera ışığından hazzetmeyen, her yaptığıyla haber değeri taşımayan, jean ve gömlek harici modayla pek de alakalı olmayan Meg Ryan'ın abartıla abartıla yazılan tepkisi sadece ilk günkü aşırı soğuk, otopark ve shuttle sıkıntısı, resimlerin geç ulaşması gibi ufak tefek sorunlardan biri olarak kaldı ve unutuldu.
İkinci gün hem fuar hem defile alanı ve hem de basın odası sıcacıktı. Mekana kurulan simsiyah çadırları, beyaz mobilyalar ve fuşya IFW detayları süslüyordu. Defile alanı gece, fuar alanı ise gündüzdü.
Fuar alanını kapsayan çadır sanki bir caddenin sokakları şeklinde düzenlenmişti ve en ortada yine OTTO vardı, sadece OTTO geçen yazki performansını epey arattı! Sonuçta bir kafe şeklinde olmasına rağmen plastikler içinde servis hiç de şık değildi, üstelik herkesin ve herşeyin şık olmaya çalıştığı bir organizasyonda:)) Fakat o arnavut kaldırımları benim gibi nice kokuşun bir turu ancak bir günde atabilmesine sebep oldu, ah topuklarda hasara değinmiyorum bile!!
Standların bazıları çok şık tasarlanmıştı ve göz dolduruyordu, favorim MEHTAP ELAİDİ ve AVVA, stand elemanları çok bilgili, hızlı ve sıcakkanlıydı, favorim HAKAN YILDIRIM standındaki genç bayan, fakat stand katılımında belli bir kalite maalesef tutturulamamıştı. Bir yanda Hakan Yıldırım, Özgür Masur, Hatice Gökçe gibi çok çok kaliteli tasarım isimler ya da Gizia, Elle gibi büyük hazır giyim devleri; öte yanda çok frapan, rükuş ve seviyesiz markalar vardı. Bence parayı bastıran bir stand ya da defile sahibi olmamalı, her açıdan; tasarım, satış, ihracat hacmi, kumaş kalitesi, dikiş kalitesi ve imaj olarak topluca belli bir kriteri sağlayan marka ve tasarımcılar seçilmeli.
Defile alanı ise A ve B salonlarını, pembe ışıklarıyla basın odasını, VIP salonunu, moda dergi ve televizyonlarının mini standlarını, IMA ve MDT cornerlarını ve en ortada TAMİRANE'yi, bir köşede de Kahve Dünyası'nı kapsayan simsiyah fonda kocaman beyaz balon lambalar ve fuşya detayların olduğu bir alandı. Bu defa güvenlik neyse ki süper kibar, Türkçe konuşabilen ve şık beylerden oluşmuştu, büyük tasarımcıların defileleri öncesi yine biraz karmaşa yaşansa da geçen yılki ezilmeler ve sosyetik bayılmalara meydan verilmedi, basın, VIP ve davetliler sıralı alındı ve tabii ki bu defa daha fazla oturacak yer vardı. Bu defa kapıda girenleri karşılayan fuar-defile-basın masalarındaki arkadaşlar biraz bilgisizdi, isimleri yanlış yazmak, hatta desteği aldıkları İTKİB'i bile "p" ile yazmak gibi bilgisizlikler ve organizatör, basın ve VIP kartlarında karışıklıklar oldu. Sürekli temizlenen alan fuar alanına göre daha rahat ama daha sıkıcıydı, pabuçlarıma kıyabilsem defile aralarında fuar alanında daha çok vakit geçirirdim ama ben daha çok bu alanda Basın Odası'nın nimetlerinden faydalanarak oyalandım.
Bazen siyahlar biraz yorucu oldu, malum kış yüzünden Santral'in keyfi öyle pek çıkarılamadı davetliler tarafından, özellikle Taşkışla'ya hayran kalan yabancı basın yine bir tat bir doku arayışı peşindeydi, neyseki Enerji Müzesi'nde gerçekleşen açılış ve kapanış partileri ve çadırların dışındaki asıl Tamirane ve güzel şarapları onlara bunu sağladı. Yoksa çadırın içinde kapana kısılmış gibiydik. Ama olsun her yer sıcacık olmuştu sonunda!! Üşümeyi hiç sevmiyorum:(
PODYUM:
Yine çooook uzun bir podyumdu, sağda ve solda 6şar sıra odeon düzeninde kurulmuştu, bu anlamda arka sıraların bile görüş alanı oldukça iyiydi. Bu defa provalar defile hangi salonda yapılacaksa onun bir yanındakinde gerçekleşiyordu böylece hem gecikmeler kısmen engellendi, daha da önemlisi davetliler içeride prova var diyerek kapıdan dönsürülmedi.
Bir türlü anlam veremediğim vücut makyajı problemi aynen devam ediyordu! O bembeyaz spotların altında popolardaki kırmızılıklar, bacaklardaki morluklar ve çatlaklar ayan beyan ortadaydı! Makyajdan sorumlu arkadaşlar Coverderm filan gibi ürünler, sprey fondötenler var, bugüne bugün biz faniler bile bir yere giderken concelarlar, şunlar bunlar bu işi beceriyoruz yafu:)
MODELLER:
Maalesef bizim modeller iki hadi üç tanesini tenzih ediyorum yürümeyi bilmiyorlar!! Topuklar yüksekse tökezlemeden, ya da ayağı sürçmeden podyumu tamamlayabilen yok!! Yüzlerinde sanki müziği kafaya takmış, adım sayan ve ilerdeki pozunu nasıl vereceğini unutmamaya çalışan bir ifade, hani nerede attitude?? Bir delici bak, bir fucker ol, bir sevimli ol, hayır tavır maalesef en az catwalkları kadar zayıf ve zorlama. Buradan organizasyona yalvarıyorum paracıkları celebrity eskileri yerine süpermodellere yatırın lütfen, o Meg Ryan bence bi Lara Stone, Karlie Kloss, Jessica Stam getirir, bu süpermodeller hem kıyafeti güzel taşır, hem yürür, hem poz verir, hem partiler, hem magazin basını neye açsa onu gösterir!!! Tasarımcılara da kendi selametleri için sesleniyorum, bu modellerinizi kampa alın lütfen IFWlerden önce!!! Catwalk yapabilen bir model etek ucuna basmaz demişti bir kere Naomi Campbell, elbise onunla yürür, onunla dönermiş! Tabii yabancı basın da olduğundan model seçimleri uzun ve inceler olmak üzere dikkatli yapılmıştı, o yüzden de sayıca biraz azdı, kızlar artık akşamki defilelere doğru makyajdan, saçtan ve yürüyüp durmaktan bitap düşüyordu ama meslek napacaksın!
Şunu çok iyi anladımki müzik ve model seçimi koleksiyonun tanıtımı için hayati önem taşıyor.Örneğin enfes DENİZ MERCAN iç çamaşırları modellerle ziyan olmuş, HAKAN YILDIRIM'ın ilk couture koleksiyonu tökezleyip duran modellerin neredeyse yeter uleeeyyn diye haykırarak etekleri toplayıp da koşarak uzaklaşacakları bir hale gelivermişti. Kendime ve twitterdan sizlere sordum, ya Alexander McQueen bizim olsaydı da şu koleksiyonu burada sunsaydı n'olurdu?!!
Bence Türkiye'nin en iyi modeli Tuğçe Kazaz bu defa sadece bazı defilelere çıktı, Tülin Şahin de öyle, Ece Sükan artık bir editör olduğu için sadece iki özel defileye çıktı ve sayılı yürüyüş gerçekleştirdi, hal böyle olunca bütün yük Ahu Yağtu ve Özge Ulusoy'un üzerine kaldı bence.
TASARIMCILAR:
ARZU KAPROL bu sezonun kraliçesi olarak IFW'yi tamamladı, anlatılacak gibi değildi koleksiyonundaki mükemmellik, genç tasarımcılar ya çok iyi ya çok kötüydü. Yerli ve yabancı moda basını koleksiyonları çok siyah, ve hemen hepsini çok mimari çok kalıplı bulduklarını söylediler. Gerçekten de Hakan Yıldırım ya da Özgür Masur gibi bu tarzı benimseyenler de, hiç denememiş olanlarda koleksiyonlarında "architecture" çalışmışlar ve bu da sanki her tasarımcının bir öncekine benzerlikler taşıyor gibi görünmesine sebep olmuş. Koleksiyonların çoğunluğu ise hem temasını anlatmakta ve hem de bu defa bütünlükte çok başarılıydı.
Mimari kalıpların dışında modacılarımız gelecek sezona dair söylemleri: siyaaaaaaaah, gri, bordo, lacivert ve hardal rengi; kat oyunları, kırışık drape ve pencereler; tulumlar; içi ve dışı farklı renklerde kıyafetler; monokrom aplikler ve belirgin silüetler olarak sıralanabilir. Modacılarımız dnya modasına yön verenlerle uyumlu olabilmişlermi yaklaşmakta olan moda haftalarında göeceğiz ama yazın sundukları koleksiyonlarla bu konuda zaten kendilerini ispatlamışlardı.
FRONT ROW:
Bence tasarımcılarımız burada da biraz ağırlıklarını koymalılar, font rowda isme özel ayrılan yerlere sadece bir kaç isim teşrif etti her defilede. Celebritylerimiz maalesef tasarımcılarına sadık değiller, bu anlamda en yoğun ilişkiyi BNG ve ÖZGÜR MASUR kurabilmiş, onlar misafirleri tarafından hem yalnız bırakılmadı, hem de uzun alkışlarla onore edildiler.
Artık hem blogger hem ünlü kimliğiyle Deniz Berdan yine sıradışı tarzıyl büyük merak, ilgi ve keşif heyecanı ile defilelere katıldı. Meslek icabı Deniz Marşan ve Başak Fransez bazen birlikte bazen yanlarında Nebahat Çehre ile, Eda Taşpınar yeri kapılmışsa merdivene oturarak eğlenecek şekerliği ve yine sıradışı kıyafetleriyle katıldılar. Filiz Akın, İlker İnanoğlu, Nihan Akkuş, Şebnem Dönmez, Yonca Evcimik, Beren Saat, Elif Dağdeviren, Siren Ertan gibi isimler de bazı defilelere geldiler. Önder Bekensir ve Meltem Cumbul ise IFW'ye podyumdan manken kontenjanından katıldılar!
PARTİLER:
Açılış ve kapanış partileri Enerji Müzesi'nde, Bahar Korçan'ın "Dahil Ol" partisi backstagede, Hakan Yıldırım'ın "Absolut Black" partisi podyumda, ELLE dergisinin partisi W otelde, Otto'nun partisi OTTO SANTRALde gerçekleşti. Açılış partisindeki ve ELLE partisinde müzik harikaydı, ama W feci kalabalıktı! Enerji müzesi tam partilik yer! Absolut'un çok şık, Bahar Korçan'ın çok samimi ve sıcaktı partileri.
BLOGGERLAR:
Sürekli eşime eşlik etmek durumunda olduğumdan bloggerlarla istediğim kadar vakit geçiremesemde tanışabildiğim bloggerları çook sevdim, hepsi kalabalıkların içinde farkını belli eden, stili, her hal ve hareketleriyle bir söylemi olduğu anlaşılan çok sıcak, çok şeker, keyifli ve çok azimli bir topluluktu. Trendometre'nin korsan buluşması sayesinde hepimiz birbirimizi tanıdık, en azimlimiz Iconjane oldu. Bize hem organizasyon hem de yazılı basından gösterilen ilgi hoştu, NTV biz bloggerlarla röportajlar yaptı.
STİL ANLARI:
Tabii ki modayı sadece podyumda aramadık, işte hoşumuza gidenler:)
NE OLMALI?
Bence mutlaka ama mutlaka İPEKYOL/MACHKA, NETWORK/QUE ve DAMAT/TWEEN de İstanbul Moda Haftası'nda tasarım ve kalite güçleriyle olmalı!! Onların ismi aranıyor.
Bence mutlaka ama mutlaka Yıldırım Mayruk ve Cemil İpekçi gibi artık moda haftası kapsamında defile yapmasına gerek olmayan, eski ama usta moda duayenleri mutlaka davet edilmeli, defileleri izlemeli, en azından Türk modasıyla yatılıp kalkılan bir yerde onur konuğu gibi ağırlanmalı.
Bence mutlaka süper modeller olmalı, model seçimi çok dikkatle yapılmalı.
Bence mutlaka ama mutlaka Yıldırım Mayruk ve Cemil İpekçi gibi artık moda haftası kapsamında defile yapmasına gerek olmayan, eski ama usta moda duayenleri mutlaka davet edilmeli, defileleri izlemeli, en azından Türk modasıyla yatılıp kalkılan bir yerde onur konuğu gibi ağırlanmalı.
Bence mutlaka süper modeller olmalı, model seçimi çok dikkatle yapılmalı.
BENDENİZ:
İnsan sefahatten de yoruluyormuş yahu!! Defilelere gir, koşarak çık, resim edin, post hazırla, etrafta dolan stil sahibi hanımlar avla ve tüm bunları yüksek ökçeler üzerinde yap!! Bu sabah orada gördüğümde OzanAlçın'a da söylediğim gibi bu week yarın br gün 6-7 güne çıkarsayandıkki ne yandık:)) Ne giyeceğimden tutun şu defileye kessin yetişmem lazıma kadar keyfi kadar da işi var yani:) IFW boyunca siyah-beyaz kombinler yapacağım diye karar almıştım, son güne kadar uyguladım ama son gün caydım! Kıyafet detay ve markaları için tık tık :)
Fotoğraflar: TOLGA GÜNAY
7 yorum:
Güzeeel bir post olmuş!:)
çok güzel bir post olmuş , keyifle okudum ellerine sağlık canım. bu konuda yetkililer duysun inş serzenişini !
Son fotoğrafta ayakkabına bayıldım...
tesekkur ederiiim:))) sevimliler degil mi, ama son gun o partiyi zor cikardim:))
emekleriniz icin hepinize tesekkurler.harikasiniz
Boomcum super post olmus.Orada gibiydim cidden ;)
bence hiç biri giyinmesini bilmiyor ..farklı olayım diye renk kombinasyonları çok abartı ...
Yorum Gönder