15 Şubat 2010 Pazartesi

NY MODA HAFTASI | Christian Siriano - Peter Som - Cynthia Steffe - Vivienne Tam

CHRISTIAN SIRIANO:




Kat ve volan oyunlarında iyi olan son moda tasarımcılardan CHRISTIAN SIRIANO koleksiyonunu baştana şağı 60'ların avrupalı kadını üzerine kurduğunu belirtmiş. Şık paltolar, extravagan fiyonklarla şıklaşan omuz ve kalça detayları, kalem etekler ve dökümlü bluzlar da aynen buna işaret ediyor. Gece mavisi, mürdüm ve fuşya satenle ve şifonla birleşerek elegan ve zarif, ama yeterince iyi değil.







PETER SOM:




Metal pırıltılar, jakarlı kumaşlar, pembe ve lila tonlarda çiçeklerin süslediği ipekler renkli kürklere sarmalanmışlar! “Psychedelia” olarak tanımladığı koleksiyonda PETER SOM woodstock hippilerini şehirli silüetler ve Moğol yetilerle, retro yıldızları modern grafiklerle karıştırmış, tüm bunlara Cleopatranın büyük altın gerdanlığından takmış ve "jazzy" kıyafetler yaratmış:)

Küçük hırkalar minik kristal çiçeklerle süslenmiş ya da kalem etekler tüylere bulanmış, çiçekli elbiselere deriler eşlik etmiş. Colorblock botlar favorim! Karmaşık, enerjik ve bir o kadar eğlenceli bir koleksiyon!






CYNTHIA STEFFE:




CYNTHIA STEFFE markasının satışlarını oldukça yükselten tasarımcı Shaun Kearney'nin sırrı sokak stilinde saklı! Kızları inceliyor, klasik parçaları naıl modern yorumladıklarına bakıyor! yavaş yavaş sıkmaya başlayan modada keskinliğin yerini daha girly, daha flörtöz olmaya bırakacağını yine sokaklardan sezen tasarımcı "kolejli kız" görünümü çerçevesinde kısa ceketler, pileli kısa etekler, jileler ve yine tüvitle zenginleştirerek, diz üstü ve diz altı çoraplarla çizgiyi iyice genç kesime çekmiş. Deriler bile flörtöz eteklere, göbeği açıkta bırakan bluz ve ceketlere dönüşmüş, tabii ki kızların olmazsa olmazı çiçekli elbiseler gri okullu çoraplarla ve kürklerle kombinlenmiş. Ben koleksiyonu pek beğendim!








VIVIENNE TAM:



Çin Zodyakını tema olarak seçen VIVIENNE TAM az ve öz koleksiyonunda kaplan yılına ithafen kaplan desenli çoraplar, saçaklı kürkler, deri ve lazer kesikler, tafta ve satenler kullanmış.



[Görseller:style]

1 yorum:

Kürksever dedi ki...

Christian Siriano'nun fırfırları Alexander Wang'ın drapelerine ne kadar benziyor, değil mi?

Siz de olmasanız New York Moda Haftası'nı takip edemeyeceğiz. Teşekkürler!