16 Şubat 2010 Salı

NY MODA HAFTASI | Erin Fetherson - DvF

ERIN FETHERSON:




Erin Fetherson'un göz yormayan zarif şıklığını, en çok da bir elbise obsesifi olmasını pek severim ben. Bu koleksiyonunda 1970'lerin rock'n'roll ruhundan etkilenmiş, Ali MacGraw'u anımsatan uzun kahkullu kumral saçlar, altın bir zincir ve midi şifon elbiseler. Düz renk ya da desenli kumaşlardan bohem esintiler. Modern çağın metal ihtiyacına cevaben bronz. Yelek-pantolonlar içindeki fular yaka uzun kollu gömleklerle 70lerdeki dar silüetinde. Beyaz, bej ve bronza parlaklık verense turuncu!








DIANE von FURSTENBERG:

Önce haberler: Son yıllarda markaya coşku ve yenilik katan ve yaşlanmakta olan markaya gençlik getiren kreatif direktör Nathan Jenden Sevgililer Günü'yle DvF'ye de veda etti, kendi markasına odaklanmak için ayrılan Jenden'in yerine daha önce CHLOE'de Phoebe Philo ve GUCCI'de Frida Giannini ile çalışmış olan Yvan Mispelaere getirilecekmiş.





Yüzeyde her zaman çiçekleri ve doğayı selamlayan bohemliği artık markalaşan DvF tabii yine bu esintiyi sağladı, ama bu defa apliklerle zenginleşerek feminenleşen bir doz maskülenizm de ortaya koymuş.

Krep, şifon çiçekli uçuşan romantik elbiseler de, kaotik desenlerle modern tünik elbiseler de blazerle ya da smokin ceketle kombinlenmiş. DvF'de de şimdiye dek sık sık rastladığımız büyük yün örgüler var, kalın hırkalar şifon ve ipeklere karışmış. Küçük bereler, çiçek aplikler, rugan oxford botlar, duble paçalı pantolonlar detaylarda çok hoş bence.Metal pırıltılar, tüyler, payetler ve çiçek apkiler de koleksiyondaki ışıltıyı güçlendirmiş.





[Görseller:style]

0 yorum: