15 Şubat 2010 Pazartesi

NY MODA HAFTASI | Doo.Ri - Micheal Angel - Ohne Titel - Ports 1961

Koleksiyonlara devam ettikçe beni sıkmaya başlayan garanticilik, Doo.Ri ve Ports koleksiyonlarıyla yeniden ümitlenmemi sağladı. Hem sade, hem satılabilir ama hem de farklı ve tarz olunabileceğinin güzel örneklerine rastladım bu iki koleksiyonda.

DOO.Rİ:





Takibimde olan tasarımcılardan DOO.Rİ şimdiye kadar hep gelişerek ve güzelleşerek beni hayal kırıklığına uğratmadı! Bu koleksiyonu da monokrom renkler ve sade formların nasıl ince detaylarla şıklaşabileceğinin kanıtı. Siyah yerini tamamen laciverde ve mavinin gecenin en koyusundaki tonuna bırakmıştı. Toprak tonlarıyle yumuşacık koleksiyon nar çiçeği kırmızıyla parlamış.

Drapelerle zenginleşen kalça ve bel, aynı zamanda minik kristal taşların gövdenin iki yanı ya da üzeri boyunca zırh gibi uzanması, taşların yer yer yoğun, yer yer rastgele saçılmışcasına süslemesi ve grinin bejle mükemmel uyumu! Çok şık ve elegan.





MICHEAL ANGEL:



Dijital baskı desenleriyle ünlü MICHEAL ANGEL bu defa bu özelliğini bir kenara koymuş ve desenle değil form ve dikişle elbiseyi ön plana çıkaran tasarımlar denemiş. Drapeler, zarf lale etekler, feminen silüetlerle de çarpıcı değil ama en azından denemesinde başarılı olmuş. Moher ceketleri, drapeli krepler ve angora en çok kullanılan materyal. Yine de koleksiyonun bence başarılı parçaları yine baskılı elbiseleri...




OHNE TITEL:




Geometrik etkiyi en güzel yaratabilen markalardan OHNE, sonbahar koleksiyonlarını hazırlarken Edwardiyan askeri motiflerinden etkilenmişler. Deri sıklıkla kullanılmış, özellikle doğal yeşil tonlardaki deriler çok şık. Yamalar derinlik ve yenilik vermek anlamında geometrik formlarda kullanılmış. Pantolon koleksiyonun gözdesi: örgü taytlar, pilili haremler, geniş paçalılar. Yine de stylingle yumuşatılmış ama ara ara göze çarpan militer formlar beni artık çok sıktı.





PORTS 1961:




"Geleneksel olanı alıp onu modern bir yörüngeye oturtmayı seviyorum" diyen TIA CIBANI, bu koleksiyonunda da bu yolda gitmiş. Naturel renklerde kullanmayı seçtiği minimalizmi en hoş halde başarmış. Toprak tonları ve gri-siyah gölgeleri seçtiği koleksiyonunda bej ve sütlükahveye kattığı gri ve beyazlarla sade ama şık parçalar yaratmış,monokrom elbiseler, kakao ve bronz tonlar, ışıltı için ipek saten ve jakarlı kumaşlar kullanmış. Cape ve panço tarzı dış giyimde modern çizgiler yaratmış. genel olarak koleksiyon sade, şık ve kullanışlı olurken yenilikçi ve farklı da olabilmeyi başarmış.






[Görseller:style]

0 yorum: