17 Şubat 2010 Çarşamba

NY MODA HAFTASI | Sleepless in New York -RODARTE-

Bu yıl esin kaynağını köklerinde, Meksika'da arayan Laura ve Kate Mulleavy kardeşler küçük bir sınır kasabası olan Juarez'den ve uyurgezerlerden etkilenerek hazırlamışlar koleksiyonlarını. Hakikaten de renkli ve etnik etkide başlayan defile sonlara doğru yumuşuyor ve bembeyaz oluveriyor. Bu arada ikinci kez ön sırada pür dikkat defileyi izleyen LVMH moda bölümü CEOsu Pierre-Yves Roussel Rodarte'nin portföye katılmak üzere hedefte olduğunu neredeyse ispatladı!!




Son iki sezondur oldukça karanlık ve tribal savaşçı kimliği taşıyan RODARTE, imzası haline gelen geri dönüştürülmüş, yeniden kullanılmış ve kimyasal işleme tutulmuş kumaş ve materyallere yine sadık kalmış ama bu defa resmen aydınlanmıştı. RODARTE bile önümüzdeki sezon için natürel renklerin-bej,krem,pudra,sütlükahve,beyaz-olmazsa olmaz olduğunu doğruladı.

Eski battaniyelerden anvelop etekler, pançomsu ama vücudu sarmalayan örgü kazaklar, meşhur kroşe örgüden bluz ve elbiseler, uzunlu kısalı püsküller, meksikalı bir kadının çok düşkün olduğu kocaman güller RODARTE'nin yama, birleştir, iplerle ve düğümlerle tuttur, sarmala stilinden nasiplenmiş ve zaman zaman göz yorsa da büyük çoğunlukla çok güzel hallere bürünmüşler.




MARC JACOBS 'ın ilkbahar koleksiyonunda gördüğümüz tayt kadar sıkı sıkı sımsıkı sarmayan transparan leggingleri hatırlarsanız, bu defa RODARTE'de de dantel leggingler etek ve elbiselerle kombinlenmiş. Taytlardan ve desenli çoraplardan sıkılıp arayışa girenler için bu yeni bir trend olacak galiba! Açık ayakkabı ve diz altı çoraplar, omuzlarda katmanlı süsler diğer detaylar.

Koleksiyonun ikinci kısmı yamaların ve birleştirmelerin azalarak önce desenlerin ve güllerin solgunlaşıp pudraya döndüğü ve sonunda bembeyazlaşıp gecenin içindeki silik silüetleriyle uyurgezerleri selamlıyor. Puantiye ve dantel apliklerle süslü şifonlar beyaz opak çoraplarla, omuz ve kollarda detaylarla çok güzel.



Ayakkabılar benim çok beğendiğim Nicholas Kirkwood tarafından tasarlanmış.



[Görseller:style]

0 yorum: